Sanal âlemde söylenen yalanların masum olduğunu, kimseye bir zararı olmadığını söyleyenlerin aksine uzmanlar bu yalanların, gerçek hayatta söylenen yalanlardan bir farkı olmadığını söyledi.
2.703 görüntülenme · 12 yanıt

-Ammar Bin Yasir-selamun aleyküm yalanın sanalı gerçegi yoktur yalan aşağılık birşeydir müslümanlığın fıkratında yoktur...
Rabbimiz razı olsun emegine sağlık kardeşim..
aminenurselamun aleykum kardeşim ..
gerçekten ne büyük bir tuzak ..
bazen sitede üzücü .. kırıcı .. durumlar oldugunda .. hatta buradaki arkadaşlar ve çevremdekiler .. _____ neden bu kadar üzülüyorsun .. kırılıyorsun sanal degilmi diyorlar...
bende bu sözçügü anlamıyorum işte .. nasıl sanal .. karşımdaki nefes almıyormu .. düşünemiyormu .. bir kişiligi kimligi yokmu... onu görmeyişim varlıgını inkar etmek mi oolmalı yada onu önemsemmek ..
bu işi ayıramayalardanım ben..
yalan yalandır .. günah günahtır .. bunun sanalı gerçegi olmaz .. kendimizi kandırmıyalım .. hak hukuk dışarda nasılsa burdada böyledir...
rabbim rızası olmadıgı hallerden bizleri beri kılsın inşaALLAH ..
SELAM VE DUA İLE
hayri07Selamun aleyküm emeğine sağlık kardeşim selametle kal........
Hasıl ı KelamVe Aleykümselam;
Bir zaman bende çok üzüldüm sanal bir ortamda...O kadar etkilenmiştim ki içimde sıkıntıyla dolanıyordum sürekli.Yememden uyumama kadar etkiledi beni.Sana söylenenleri kendi kendime söylüyordum ben..olmuyor ama,tanıdıkların sanaldan da olsa gerçekten acı çekiyosun.İnan seni anlıyorum.
Doğru söylüyorsun;
"yalan yalandır .. günah günahtır .. bunun sanalı gerçegi olmaz .. kendimizi kandırmıyalım .. hak hukuk dışarda nasılsa burdada böyledir...sonuçta bunlarında hesabı Sorulur..
Birde şunu düşünüyorum ben..diyelim sanaldan tanıdığın birinin hakkına girdin üzdün onu,ama bu kimsenin yüzünü hiç görmemişsin.Ahirette gelmiş senden hesap soruyor..."Bu kim yaaa"mı der insan acaba?
Allah celle celalüh bilir tabi ve öyle bir duruma düşmekten cümlemizi korusun.
Huzurlu akşamlar kardeşim.Allah a emanet ol.
aminenurTEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL KARDEŞİM...
şu mantıkta çıkıyor normal hayattada yüzünü görmedigimiz birilerinin hakkına girebiliyoruz.
.iş başvurusu yaptın .. torpil yapıldı mesela kaç kişinin
hakkına girdin ..
ataman yapılacak torpil yapıldı kaç kişinin hakkı ..
kuyrukta farkettirmeden öne geçtin kaç kişinin hakkı ..
bunların hepsinin yüzünü görmemiş oluyorsun...
yanında hiç tanımadıgının gıybeti yapıldı al sana hakk!!
rabbim yardımcımız olsun ..
bilerek bilmeyerek yaptıgımız hataları günahları af etsin...
hayırlı nurlu huzurlu ... mutlu geceler güzel kardeşim .. muhabbetle ...
Hasıl ı KelamAmin...
Hakikaten hiç böyle düşünmemiştim.Ufkumu açtın :)
Bilmukabele kardeşim.Çok teşekkür ederim...
dünyaaAllahü teala razı olsun
aminenurcann çok mütevazisin alçak gönünllü ve tevazu sahibisin ..B)
rabbim razı olsun senden .. güzel kardeşim benim .:):)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/50917-sanal-ortamdir-demeyin · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.