Delinin veliye tavsiyesi

1.887 görüntülenme · 15 yanıt

Paylaş:
lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

DELİNİN VELİYE TAVSİYESİ

Bayezid-i Bestamî hazretleri. Büyük velilerden. Bir gün tımarhanenin önünden geçiyor. Tımarhane hizmetçisinin tokmakla birşeyler dövdüğünü görüyor:
-Ne yapıyorsun?
Hizmetçi:
-Burası tımarhanedir. Delilere ilâç yapıyorum.
-Benim hastalığıma da bir ilâç tavsiye eder misin?
-Hastalığını söyle.
-Benim hastalığım günah hastalığı... Çok günah işliyorum..
-Ben günah hastalığından anlamam... Ben delilere ilâç hazırlıyorum..
Parmaklığının arasından konuşulanları duyan bir deli,(!) Bayezid-i Bestamî hazretlerine:
-Gel dede, gel! Senin hastalığının çaresini ben söyleyeyim, diye seslendi.
Bayezid-i Bestamî hazretleri, delinin yanına sokularak:
-Söyle bakalım, benim derdime çare nedir? dedi.
Deli(!) şu ilâcı tavsiye etti:
-Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır... Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye... O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi.
Bu güzel ilâcı öğrenen Bayezid hazretleri:
-Hey gidi dünya hey! Demek, seni de deli diye buraya getirmişler, deyip oradan ayrıldı.
Bu ilâç, halen günah hastası olanlara tavsiye olunmaya değer bir ilâçtır. Yani bu formülün hükmü hâlâ devam etmektedir.
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Allah razı olsun..
Selam ve dua ile..
alisay

alisay

Kıdemli Üye · 277 mesaj

ALLAH CC razı olsun. güzel bir paylaşımdı. ama nerde bende o yürek. benim için önce bu ilacı yapmaya kaldıracak gayret şurubu lazım.
zarife_76

zarife_76

Mübarek Üye · 1.066 mesaj

alisay, post: 945685, member: 37970ALLAH CC razı olsun. güzel bir paylaşımdı. ama nerde bende o yürek. benim için önce bu ilacı yapmaya kaldıracak gayret şurubu lazım.

:) aynen ne guzel bir recete
lütfi

lütfi

Guo1903, post: 945684, member: 37970Allah razı olsun..
Selam ve dua ile..

rabbim cümelemizden razı olsun selam ve dua ile
lütfi

lütfi

alisay, post: 945685, member: 37970ALLAH CC razı olsun. güzel bir paylaşımdı. ama nerde bende o yürek. benim için önce bu ilacı yapmaya kaldıracak gayret şurubu lazım.

Kardeşim rabbim cümlemizden razı olunan kullarından elylesin. Amin Selam ve dua ile
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır... Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye..

ALLAH (CC) razı oldun
selam ve dua ile
Elifh

Elifh

Üye · 44 mesaj

elinize sağlık ne güzel keşke bende öyle bi deli olabilseydim
lütfi

lütfi

aminenur, post: 946380, member: 94581Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır... Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye..

ALLAH (CC) razı oldun
selam ve dua ile

Rabbim cümlemizden razı olsun. Selam ve dua ile
lütfi

lütfi

Elifhelinize sağlık ne güzel keşke bende öyle bi deli olabilseydim

Kardeşim rabbim cümlemize bu şekil deli olmayı nasip etsin. Selam ve dua ile
Kur'ana sevdalı

Kur'ana sevdalı

Mübarek Üye · 2.706 mesaj

Deli olmayınca veli olunmazmış kardeş.Sağolasınız güzel bir paylaşım olmuş.
lütfi

lütfi

Kur'ana sevdalıDeli olmayınca veli olunmazmış kardeş.Sağolasınız güzel bir paylaşım olmuş.

günümüzde ki aydınlarında böyle deli olmasını isterdim. Selam ve dua ile
evrem1

evrem1

Mübarek Üye · 538 mesaj

Formül hazır, ilaç hazır, doktor hazır bizim gibi hastaların düzenli kullanması gerekiyor.Birde biz hazır olsak.Allahımmm günahlarımızı affet ..
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

-Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır... Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye... O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi.

Allah celle celalüh razı olsun...
lütfi

lütfi

evrem1Formül hazır, ilaç hazır, doktor hazır bizim gibi hastaların düzenli kullanması gerekiyor.Birde biz hazır olsak.Allahımmm günahlarımızı affet ..

Rabbim cümlemizin günahlarını af ve mağfiret etsin. Selam ve dua ile
lütfi

lütfi

Hasıl ı Kelam-Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır... Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye... O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi.

Allah celle celalüh razı olsun...

Rabbim hepimizden razı olsun. Reçete hazır ama bizlerde hazır oluruz inşaallah Selam ve dua ile
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.