Abdurrahman Bin Avf'ın Cömertliği

4.728 görüntülenme · 41 yanıt

Paylaş:
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

Ashab_ı Kiramdan Abdurrahman bin Avf Hazretleri çok zengin idi. Vefat ettiği zaman eşlerine seksener bin dinar miras bırakmıştı. Bir gün Hz.Ömer'in (r.a.)huzuruna gelerek ''Ey mü'minlerin emiri! Şam'dan seksen develik kervenım gelmektedir. Bir devenin yükü binlerce dinar tutarındadır. Hepsini Allah rızası için sadaka olarak veriyorum'' deyince Hz. Ömer (r.a.) sebebini sordu. Abdurrahman bin Avf Hazretleri ''Bu gece teheccüd namazımı kılarken aklıma kervan geldi. Teheccüd namazında kalbime vesvese veren bir malın mülkiyetimden çıkarılması gerekir'' demiştir..
sahabeler

sahabeler

Kıdemli Üye · 116 mesaj

Allah (c.c) razı olsun
ERZURUMLİ

ERZURUMLİ

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

tek_dileğim, post: 942471, member: 80852Ashab_ı Kiramdan Abdurrahman bin Avf Hazretleri çok zengin idi. Vefat ettiği zaman eşlerine seksener bin dinar miras bırakmıştı. Bir gün Hz.Ömer'in (r.a.)huzuruna gelerek ''Ey mü'minlerin emiri! Şam'dan seksen develik kervenım gelmektedir. Bir devenin yükü binlerce dinar tutarındadır. Hepsini Allah rızası için sadaka olarak veriyorum'' deyince Hz. Ömer (r.a.) sebebini sordu. Abdurrahman bin Avf Hazretleri ''Bu gece teheccüd namazımı kılarken aklıma kervan geldi. Teheccüd namazında kalbime vesvese veren bir malın mülkiyetimden çıkarılması gerekir'' demiştir..

Allah Allah bu ne ince düşüncedir böyle,benim namazda neler gelmiyorki aklıma,Hak Teala sonumuzu hayır etsin,eline sağlık kardeşim,kısa ama en ibret alınacak yaşanmış bir hayat söylenmiş bir söz idi...
Gülfidan

Gülfidan

Mübarek Üye · 679 mesaj

El Hak razı olsun.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Gülfidan, post: 942538, member: 60407El Hak razı olsun.

Rabbim hepimizden razı olsun inşaallah..
Gülfidan

Gülfidan

Mübarek Üye · 679 mesaj

Gönlü çok daha zenginmiş...

Emeğinize sağlık.
kimkimdir

kimkimdir

Mübarek Üye · 6.610 mesaj

Sahabeleri görseydiniz deli zannederdiniz...ONLARDA SİZİ GÖRSELERDİ MÜSLÜMAN DEĞİL ZANNEDERLERDİ..buyuruyor İMAM-I RABBANİ KS HAZRETLERİ...Allahcc onların halleriyle hallendirsin bizleri İNŞAALLAH...BESMELE...SELAM...DUA...
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

kimkimdir, post: 985587, member: 96544Sahabeleri görseydiniz deli zannederdiniz...ONLARDA SİZİ GÖRSELERDİ MÜSLÜMAN DEĞİL ZANNEDERLERDİ..buyuruyor İMAM-I RABBANİ KS HAZRETLERİ...Allahcc onların halleriyle hallendirsin bizleri İNŞAALLAH...BESMELE...SELAM...DUA...

Çok doğru söylemiş o büyük insan..
Aminn kardeşim inşaallah..
denizhkn

denizhkn

Kıdemli Üye · 421 mesaj

Selamunaleykum
Peygamber Efendimiz a.s. Sahabe'yle bir sohbetinde onlara: "Sizler benim dostlarımsınız fakat kardeşlerim daha sonra geleceklerdir" buyurmuş. Bunun üzerine Sahabe: "Ya Resullalh biz senin sürekli yanındaydık hep seninle beraberdik. Buna rağmen Sen bize dost derken gelecek olan ümmetine kardeşlerim diyorsun" deyince Efendimiz A.s da "Siz beni görüp iman ettiniz, asıl kardeşlerim dediğim ümmetim beni görmeden iman edecekler o yüzden onlar benim Kardeşlerimdir" diye buyurmuş
Bu sözden yola çıkarak korku ve emin olmanın ince bir çizgi olduğunu görüyoruz. Efendimiz a.s. döneminde yaşamadığımız için sahabe olamadığımız için bunun endişesi ve üzüntüsünün yanında Efendimiz a.s.'nın inşallah kardeşi olabileceğimizi de unutmamalıyız. Rabbim cümlemizi kendine yaraşır kul Habib'ine yaraşır ümmet eylesin...
xmemoli

xmemoli

Aktif Üye · 85 mesaj

tek_dileğim, post: 942471, member: 80852Ashab_ı Kiramdan Abdurrahman bin Avf Hazretleri çok zengin idi. Vefat ettiği zaman eşlerine seksener bin dinar miras bırakmıştı. Bir gün Hz.Ömer'in (r.a.)huzuruna gelerek ''Ey mü'minlerin emiri! Şam'dan seksen develik kervenım gelmektedir. Bir devenin yükü binlerce dinar tutarındadır. Hepsini Allah rızası için sadaka olarak veriyorum'' deyince Hz. Ömer (r.a.) sebebini sordu. Abdurrahman bin Avf Hazretleri ''Bu gece teheccüd namazımı kılarken aklıma kervan geldi. Teheccüd namazında kalbime vesvese veren bir malın mülkiyetimden çıkarılması gerekir'' demiştir..

Selamun Aleyküm Allah razı olsun sende ve o mübarek İnsanlardan bizim onlardan öğrenmemiz gereken okadar çok şeyler varki
xmemoli

xmemoli

Aktif Üye · 85 mesaj

denizhknSelamunaleykum
Peygamber Efendimiz a.s. Sahabe'yle bir sohbetinde onlara: "Sizler benim dostlarımsınız fakat kardeşlerim daha sonra geleceklerdir" buyurmuş. Bunun üzerine Sahabe: "Ya Resullalh biz senin sürekli yanındaydık hep seninle beraberdik. Buna rağmen Sen bize dost derken gelecek olan ümmetine kardeşlerim diyorsun" deyince Efendimiz A.s da "Siz beni görüp iman ettiniz, asıl kardeşlerim dediğim ümmetim beni görmeden iman edecekler o yüzden onlar benim Kardeşlerimdir" diye buyurmuş
Bu sözden yola çıkarak korku ve emin olmanın ince bir çizgi olduğunu görüyoruz. Efendimiz a.s. döneminde yaşamadığımız için sahabe olamadığımız için bunun endişesi ve üzüntüsünün yanında Efendimiz a.s.'nın inşallah kardeşi olabileceğimizi de unutmamalıyız. Rabbim cümlemizi kendine yaraşır kul Habib'ine yaraşır ümmet eylesin...

Selamun Aleyküm Allah razı olsun kardeşim Rabbim güzel Allah'ım bizi Peygamber Efendimizin(S.A.V)'in müjdesini verdiği kardeşlerinden eder İnşaallah slm ve dua ile hepinize teşekkürler
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

xmemoliSelamun Aleyküm Allah razı olsun kardeşim Rabbim güzel Allah'ım bizi Peygamber Efendimizin(S.A.V)'in müjdesini verdiği kardeşlerinden eder İnşaallah slm ve dua ile hepinize teşekkürler

Aleyküm selam.Rabbim hepimizden razı olsun inşaallah.
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

canım Allah razı olsun. dünya malını çok düşünmek, endişelenmek kalbe hüzün veriyormuş. bir hadisi şerifte okumuştum. çoğumuz ev araba alma derdindeyiz boşu boşuna endişelenip üzülüyoruz bu dünya da bırakacağımız mal için.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

sıla1canım Allah razı olsun. dünya malını çok düşünmek, endişelenmek kalbe hüzün veriyormuş. bir hadisi şerifte okumuştum. çoğumuz ev araba alma derdindeyiz boşu boşuna endişelenip üzülüyoruz bu dünya da bırakacağımız mal için.

Allah hepimizden razı olsun..
Evet düşündükçe dertlenip üzülüyoruz.Namazda daha da çok aklına geliyor insanın.Elimizdekilerin hiç biri bizim değil ki.. ellerimiz bile bize ait değilken, elimizdekilere bakıyoruz, oyalanıyoruz, sürekli istiyoruz. Allah ıslah etsin hepimizi..
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

selamün aleyküm kardeşim.
çok güzel bir konu açmışsın ve kardeşlerimizde çok güzel
örnek ve yorumlarla katkı da bulunup nasiplendirdiler.
Allah celle celalüh senden ve kardeşlerimizden Razı olsun ..
ellerine sağlık
selam ve dua ile
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

mir_erhanselamün aleyküm kardeşim.
çok güzel bir konu açmışsın ve kardeşlerimizde çok güzel
örnek ve yorumlarla katkı da bulunup nasiplendirdiler.
Allah celle celalüh senden ve kardeşlerimizden Razı olsun ..
ellerine sağlık
selam ve dua ile

Aleyküm selam kardeşim.
Allah hepimizden razı olsun..
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

İsra / 29- Elini boynuna asıp bağlama (cimri olma), hem de onu büsbütün açıp saçma (israf etme); aksi halde kınanmış olursun ve eli boş açıkta kalırsın.
gonlumungulu23

gonlumungulu23

Üye · 10 mesaj

ALLAH (c.c) razı olsun
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

gonlumungulu23ALLAH (c.c) razı olsun

Allah sizden de razı olsun..
melek4545

melek4545

Mübarek Üye · 3.460 mesaj