''Allah size gıyl'u gal'i haram kıldı!"

2.820 görüntülenme · 16 yanıt

Paylaş:
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

Allah’ın Rasûlü bir hadisle­rinde şöyle buyurur

"Allah size gıyl'u gal'i haram kıldı!"

"Gıyle" Denildi, "Gale" Dedi demektir. Dedi ve denildi. Yâni Al­lah’ın rasulü kişinin dinini dedi ve denildilere bağlamasının haram ol­duğunu söylüyor. Bu ameli niye böyle yapıyorsun? Eee filan öyle de­mişti! Galiba falandan duymuştum! Herhalde öyle duymuştum! Ki­şinin amellerini bunlara bağlamasını Allah ona haram kılmıştır di­yor Allah Rasûlü. Ya neye bağlayacağız? Allah böyle dedi, Rasulullah böyle buyurdu diyerek amellerimizi kitap ve sün­netten delillendirmek zorun­dayız. Filanlar, falanlar böyle demişler diyerek bir din yaşanamaz. Bu dinin kitabı, bu dinin örneği dipdiri ayakta dururken onlardan habersiz bir din yaşanması mümkün değildir.O neenle dinimizi kaynağından öğrenmeliyiz
Selametle kalın
ERZURUMLİ

ERZURUMLİ

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

Esselamu aleykum,

Hocam anlatırdı zamanın birinde İmam olarak görev yaptığı bir yerde 55-60 yaşlarında bir adam camiden çıkışda konuşuyor cemaatle diyorki;
'' Yahu bu kadınların başlarını örtmesi mevzusu Kur-an da yokmuş aslında !!!'' hocamda bu sözü duyunca yanlarına yaklaşarak soruyor;
'' Kimden duydunuz bu sözü'' adam cevaben diyorki;
'' Kenan Evren söylemiş,ondan duydum''

Bizim insanımız çok kere böyledir,ne verirsen onu alırlar,kandırılmasıda kolaydır,hemencecik kanarlar,ilim,araştırma,çalışma,öğrenme yoktur,çok nadirdir bu hasletler,camilerimiz neden boş,insanlarımız neden meyhanelerde,kahvelerde,kadınlarımız neden açık? özellikle bu Ar damarı çatlamış bir millet nasıl felah bulur? kardeşim,hadis ne güzel konulara değinmiş,insan dinini bilmekle mükellefdir,öğrenmezsen o zaman ben peygamberim diyenlerede zevkle sefa ile inanırsın,ne din kalır ne iman,Allah Teala hepimizi bu hallerden muhafaza etsin,eline emeğine sağlık,ne güzel bir konu işledin,bizde acizane halimizle dersler aldık...
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

Selamünaleyküm efendi kardeşim;

ALLAH celle celaluh razı olsun,her zaman olduğu gibi yine ''malayani'' işlerden uzak,hayırlı ve faydalı,kaynaklara dayalı paylaşımların ile bizlere vesile olmaya çalışıyorsun ALLAH celle celaluh izni ile,razı olsun inşaALLAH.

inşaALLAH cümlemiz,iman,islam ve ihsan'da hakkı ile yaşayanlardan oluruz.Selam ve yürekten samimi dualarımla,selametle kalınız kardeşim.

_YUSUF_, post: 941123, member: 85566Allah’ın Rasûlü bir hadisle­rinde şöyle buyurur

"Gıyle" Denildi, "Gale" Dedi demektir. Dedi ve denildi. Yâni Al­lah’ın rasulü kişinin dinini dedi ve denildilere bağlamasının haram ol­duğunu söylüyor. Bu ameli niye böyle yapıyorsun? Eee filan öyle de­mişti! Galiba falandan duymuştum! Herhalde öyle duymuştum! Ki­şinin amellerini bunlara bağlamasını Allah ona haram kılmıştır di­yor Allah Rasûlü. Ya neye bağlayacağız? Allah böyle dedi, Rasulullah böyle buyurdu diyerek amellerimizi kitap ve sün­netten delillendirmek zorun­dayız. Filanlar, falanlar böyle demişler diyerek bir din yaşanamaz. Bu dinin kitabı, bu dinin örneği dipdiri ayakta dururken onlardan habersiz bir din yaşanması mümkün değildir.O neenle dinimizi kaynağından öğrenmeliyiz
Selametle kalın
vaktileyl

vaktileyl

Mübarek Üye · 2.887 mesaj

Allah razı olsun hayırlı geceler dua ile
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Selamünaleyküm kardeşim...
ALLAH razı olsun. Bu hususu bizlerle paylaştığın için...
ALLAHım doğru bildiğimiz yanlışlardan sana sığınırız...
Bizleri Doğru yoldan ayırma...amin

Ayrıca saklamak istiyorum hakınızı helal ediniz...
ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

ERZURUMLİ, post: 941155, member: 94581Esselamu aleykum,

Hocam anlatırdı zamanın birinde İmam olarak görev yaptığı bir yerde 55-60 yaşlarında bir adam camiden çıkışda konuşuyor cemaatle diyorki;
'' Yahu bu kadınların başlarını örtmesi mevzusu Kur-an da yokmuş aslında !!!'' hocamda bu sözü duyunca yanlarına yaklaşarak soruyor;
'' Kimden duydunuz bu sözü'' adam cevaben diyorki;
'' Kenan Evren söylemiş,ondan duydum''

Bizim insanımız çok kere böyledir,ne verirsen onu alırlar,kandırılmasıda kolaydır,hemencecik kanarlar,ilim,araştırma,çalışma,öğrenme yoktur,çok nadirdir bu hasletler,camilerimiz neden boş,insanlarımız neden meyhanelerde,kahvelerde,kadınlarımız neden açık? özellikle bu Ar damarı çatlamış bir millet nasıl felah bulur? kardeşim,hadis ne güzel konulara değinmiş,insan dinini bilmekle mükellefdir,öğrenmezsen o zaman ben peygamberim diyenlerede zevkle sefa ile inanırsın,ne din kalır ne iman,Allah Teala hepimizi bu hallerden muhafaza etsin,eline emeğine sağlık,ne güzel bir konu işledin,bizde acizane halimizle dersler aldık...

Ve aleyküm Selam kardeşim
İbretlik.Malesef toplumumuzun bir çok kısmı böyle resmen din cahiliyiz
Allah'u teala basiretimizi artırsın.
Selametle kalın
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

_KAAN_, post: 941165, member: 94922Selamünaleyküm efendi kardeşim;

ALLAH celle celaluh razı olsun,her zaman olduğu gibi yine ''malayani'' işlerden uzak,hayırlı ve faydalı,kaynaklara dayalı paylaşımların ile bizlere vesile olmaya çalışıyorsun ALLAH celle celaluh izni ile,razı olsun inşaALLAH.

inşaALLAH cümlemiz,iman,islam ve ihsan'da hakkı ile yaşayanlardan oluruz.Selam ve yürekten samimi dualarımla,selametle kalınız kardeşim.

Ve aleykümselam Değerli kardeşim
Mevlam cümlemizden razı olsun
Dualar müşterek
Allah'a emanet olun
Selametle kalın
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

vaktileyl, post: 941166, member: 73307Allah razı olsun hayırlı geceler dua ile

Allah'u teala cümlemizden razı olsun hanımefendi kardeşim
Sizede hayırlı bereketli geceler
Selam ve dua ile
mina_43

mina_43

Aktif Üye · 71 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim..
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Im_muslim, post: 941176, member: 94590Selamünaleyküm kardeşim...
ALLAH razı olsun. Bu hususu bizlerle paylaştığın için...
ALLAHım doğru bildiğimiz yanlışlardan sana sığınırız...
Bizleri Doğru yoldan ayırma...amin

Ayrıca saklamak istiyorum hakınızı helal ediniz...
ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...

Ve Aleyküm selam Kardeşim
Allah'u teala cümlemizden razı olsun
Ne mutlu faydalı alabiliyorsak
Helal etmemek olurmu sevgili kardeşim tabiki helal olsun
Sizde Allah'u tealaya emanet olunuz
Dua müşterek
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

mina_43, post: 941208, member: 94581ALLAH razı olsun kardeşim..

Cümlemizden inşaAllah
selametle kalın
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

_YUSUF_, post: 941123, member: 85566Allah’ın Rasûlü bir hadisle­rinde şöyle buyurur

Selametle kalın

ALLAH (Cc) razı olsun oysaki akıllarında her duruma her koşula uyacak oluşturdukları türlü çeşit din şaplonlarıyla dinini yaşama gayretinde olanlar var...
rabbim bizleri doĞru olandan ayırmasın inşaALLAH..

SELAM VE DUA İLE
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

aminenur, post: 941235, member: 58691ALLAH (Cc) razı olsun oysaki akıllarında her duruma her koşula uyacak oluşturdukları türlü çeşit din şaplonlarıyla dinini yaşama gayretinde olanlar var...
rabbim bizleri doĞru olandan ayırmasın inşaALLAH..

SELAM VE DUA İLE

Cümlemizden razı olsun inşaAllah.Amin...
Onlar kendi nefislerinin peşinde koşarlar
nefsine hoş geleni alır nefsine hoş gelmeyenide görmezden gelirler
Rabbim basiretimizi artırsın
Allah'a emanet olun
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Selamun aleykum kardeşim.Günümüzde tefsirlere fıkhi meselere kendi yorumunu katanlar çoğaldı malesef.rabbim şaşırtmasın bizleri.Allaha emanet olunuz
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Nevin_1982, post: 951383, member: 58484Selamun aleykum kardeşim.Günümüzde tefsirlere fıkhi meselere kendi yorumunu katanlar çoğaldı malesef.rabbim şaşırtmasın bizleri.Allaha emanet olunuz

Ve aleykümselam kardeşim
Mevlam cümlemizden razı olsun inşaAllah
Sizde Allah'u tealaya emanet olunuz
ismailbasarir

ismailbasarir

Kıdemli Üye · 218 mesaj

Allah razı olsun kardeşim
dua ile
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

ismailbasarirAllah razı olsun kardeşim