🌙 Mevlid Kandili Bu güne özel içerikler →

Farz

192.624 görüntülenme · 2.078 yanıt

Paylaş:
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

SONU KOMİKMİŞ HAKKETEN :a21: AMA EŞİM BANA BUNU SÖYLESE HİÇ GÜLMEM ŞAHSEN :a10:
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

:a04::a04::a01:
rumuzgüller

rumuzgüller

Kıdemli Üye · 264 mesaj

bence sevginin böylesine ne denir bilmiyorum hani dul kalma duası biraz sevgisinde çelişki yaratıyor bence
İçine NEFS karışmış her iş, her oluş, her duruş Allah'dan uzaktır!
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

BENDE KÖFTEYMŞİM:a16: BANA DA UYUYOR YAAAA :a04:
FERDİ 06

FERDİ 06

Aktif Üye · 69 mesaj

çokk komik

çokk komik

adamin biri muayene olmak için doktora gitmiş.... Doktor muayene etmiş ve sonuçlar için yarin gelin demiş. Ertesi gün adam büyük bi heyecanla sonuçlari öğrenmek için doktorun yanina gitmiştir kapiyi çalar ve doktora sorar durumum nasil der... Doktordayaptiğimiz tetkiklerde kaninizda demir,böbreklerinizde taş,dizlerinizde kireçlenme,safra kesenizde kum var durumunuz iç açici degil der.......hasta hemen ne diyosun sen doktor vay be desenize beton gibiyim der ve ordan ayrilir
FERDİ 06

FERDİ 06

Aktif Üye · 69 mesaj

ha ha ha ha hah hah hah ha ha ha hah
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

:) :) :) beton gibiymiş maşaallah....

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
policdemo

policdemo

Mübarek Üye · 972 mesaj

benim fıkram

benim fıkram

Ailenin ortanca cocuğuydu,bir gün arkadaslarina bundan yakindi."Niye yakınıyorsun?Ortanca olmanın ne kötülüğü var?"Hiç olmaz olur mu?Yapilacak bir iş oldu mu annem,ya siz iki büyük bu işi yaparsiniz ya da zor bir iş değil,iki kücük bunu yapabilirsiniz, diyor.Dolayısıyla her seferinde kabak benim basimda patliyor:a17::a01:
FERDİ 06

FERDİ 06

Aktif Üye · 69 mesaj

gerçekten anlamli bi fikra allaha emanet ol
policdemo

policdemo

Mübarek Üye · 972 mesaj

saol a.e.o.....
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

:a01::a04:süperrrrr yyaaaaaaaaaaa:a04:
policdemo

policdemo

Mübarek Üye · 972 mesaj

bide englishi söktüm english sakr sakır demez mi:))::))
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

sağolun kardeşlerim.:H
selametle...
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
merdiven

merdiven

Kıdemli Üye · 239 mesaj

bende ortanca .................
merdiven

merdiven

Kıdemli Üye · 239 mesaj

okadar güzel gülmüşsünkü senin gülmene güldüm
egitim44

egitim44

Kıdemli Üye · 209 mesaj

e insanımız işte olusuzlukları olmlu gibi kar görmesine şaşmamak gerek
egitim44

egitim44

Kıdemli Üye · 209 mesaj

e hep ingilizce mi katledecek türkçemizi biraz da biz onun canına okuyalım değil mi?
egitim44

egitim44

Kıdemli Üye · 209 mesaj

e sonuçta erkeğiz değil mi hanımlarımızın iyiliğini düşünmek zorundayız
egitim44

egitim44

Kıdemli Üye · 209 mesaj

türkçecinin aşkı

türkçecinin aşkı

Sevgilim

Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim. Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf hâline getiremez. Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş gelişme sonuç bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz.

Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp ünlem gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum. Fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse; üç noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan.

Ben senin lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıkları andıran azmini pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını sevdim. Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas’tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm Göç Destanı’ndaki hüznü aratmadı.

Ben adının önüne gelebilecek sıfatları bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. Sen ve ben derken aramıza giren bağlacı bile suçladım. Bir bağlaç uzaklığı kadar bile olsa senden ayrı kalmak bana ne acılar verdi; bilemezsin. İsim fiil ekleri mayışırken ben hayalinle sarhoştum. Sıfat fiillerin anasının mezar dikeceğini duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye.

Realizmden natüralizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiçbirine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kayifeler bakır olup uyumunu yitirirken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize.

Hayatımın anlam bilgisi sözcükte yapım bir tanem sayı sıfatım. Kaşı karam gözü karam ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım ninni gibi sıcacık aşım... Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim anım damarımdaki kanım...

Düşünüyorum da; cümle ögelerine sözcükler ek ve köklerine ayrılır; ama biz asla ayrılamayız.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.