Bunlar ölmesin ben öleyim

1.240 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

Bir ilim yuvasında çok sadık bir kedi varmış, sahiplerine çok bağlıymış. Bir gün bu ilim yuvasında büyük bir kazanda süt kaynatıyorlarmış. Kedi çok huzursuz olmuş. Bir oraya, bir buraya koşuyormuş. Sürekli bağırıyormuş; ama derdini kimse anlamamış. Yahu bu kedi hasta mı, yerinde duramıyor, bir oraya bir buraya zıplıyor, buna ne oldu demişler; ama derdini anlayan yokmuş.
En sonunda kediyi kimse anlamayınca, o da kaynar kazanın içine atlamış ve ölmüş. Bu süt içilmez diye kazanı indirip sütü dökmüşler.
Bir bakıyorlar ki, içinde ölmüş ve de zehrini kazanın içine akıtmış büyük bir yılan var. Sütü içen ölecek...
Kedi, ben buradan ekmek yedim, bu evden çok iyilik gördüm, bunlara zarar gelmesin, bunlar ölmesin ben öleyim diye kendini feda etmiş.
Fedakârlık varsa vefakârlık vardır. Fedakârlık yoksa vefa yoktur.

Dinimiz İslam .:.: www.dinimizislam.com :.:.
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

Fedakârlık varsa vefakârlık vardır. Fedakârlık yoksa vefa yoktur.

Çok güzeldi.Teşekkür ederiz.
mektubat

mektubat

Hasıl ı Kelam, post: 937245, member: 54443Fedakârlık varsa vefakârlık vardır. Fedakârlık yoksa vefa yoktur.

Çok güzeldi.Teşekkür ederiz.

Estağfirullah.Biz teşekkür ederiz.İnşallahü teala vefalılardan olur nankör olmaktan muhafaza olunuruz.Selametle kalın..
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Selamün Aleyküm..
Kedi için haindir derler ama demekki o da insafa gelebiliyormuş..
Bir ev sahibi ölse kedi sahibini yer ama köpek başında uluyarak bekler derler..
Selam ve dua ile..
mektubat

mektubat

Guo1903Selamün Aleyküm..
Kedi için haindir derler ama demekki o da insafa gelebiliyormuş..
Bir ev sahibi ölse kedi sahibini yer ama köpek başında uluyarak bekler derler..
Selam ve dua ile..

Aleyküm Selam.
Kardeşim bu kedi nasipli ilim yuvasındaymış.O bile güzel ahlaktan nasiplenmiş.Bize bakıyorum kendi adıma bu kadar kıymetli şeyleri okuyoruz hala kötü ahlak hala kötü ahlak.Allahü teala bizleri de aile efradımızı da cümle mü'min kardeşlerimizi de islam ahlakıyla ahlaklanmayı ihsan buyursun.Allahü teala razı olsun.Selametle kalın kardeşim.
hülya deniz

hülya deniz

Yeni Üye · 0 mesaj

yüreğinize sağlık...ALLAH ım tüm müminleri Peygamber Efendimiz HZ.Muhammed (sav)ahlakıyla ahlaklandırsın...AMİN....
mektubat

mektubat

hülya deniz, post: 974655, member: 20924yüreğinize sağlık...ALLAH ım tüm müminleri Peygamber Efendimiz HZ.Muhammed (sav)ahlakıyla ahlaklandırsın...AMİN....

Amin ablacım amin.Allahü teala numune olarak O server-i kainatı(Aleyhi ve ala alihissalatü vesselam)yaratıp göndermiş.Ben bunu çok seviyorum.Hanginiz buna ne kadar benzerse sizi de o derecede severim buyurmuş.Herkes takkesini koysun masaya kendini tartsın.Cenab-ı Hak cümlemizden razı olsun selametle kalın ablacım.
mst2005

mst2005

Kıdemli Üye · 211 mesaj

Allah'u Teala bizleri nankörlükten men eylesin inşallah.Allah razı olsun güzel paylaşım.
Selam ve Dua ile...
mektubat

mektubat

mst2005, post: 977338, member: 80887Allah'u Teala bizleri nankörlükten men eylesin inşallah.Allah razı olsun güzel paylaşım.
Selam ve Dua ile...

Amin kardeşim amin.Cenab-ı Mevla muhafaza buyursun.Selametle kalın..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.