14 Şubat... “Meyletme”den “Mail Atma”ya!

3.136 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
yun_us25

yun_us25

Mübarek Üye · 1.454 mesaj

14 Şubat... “Meyletme”den “Mail Atma”ya!

Nedir çelişki... Bana göre “mantık” ile “duygu” arasında kalmak olsa gerek... Yani “kafa” ile “yürek” arasında kalıp bocalamak!.. “Mantık” diyor ki şunu yap!.. “Yürek” diyor ki hayır yapma... Bu ikisinin arasında kalmaya herhalde “çelişki” diyorlar... İşte ben de şu an o “çelişki”yi yaşıyorum...

Aklım mantığım diyor ki; Ergenekon’u yaz GATA’yı deşele Genelkurmay’ın açıklamasını sorgula... Kalbim de diyor ki; “Sevgililer Günü” konusunda yaz...
İşte bu yüzden “med-cezir” halindeyim... “Gel-git” yaşıyorum... Acaba hangisini yazsam?..
Neresinden yazsam nasıl yazsam?..

ÖNCE BASKI SONRA ASKI!
Birinci sayfamızda da okuyacağınız gibi; Genelkurmay şimdi de Radikal gazetesinin akreditasyonunu askıya almış... Malûm daha önce de Star’ın akreditasyonunu askıya almıştı!..
Radikal malûm... “Aydın Doğan’ın gazeteleri”nden biri... Zaman zaman “radikal” çıkışlar yapsa da “askere en yakın gazetelerden” biri!..
“Akreditasyonu askıya alındığına göre” demek oluyor ki “askere yakın” durmak da yetmiyor!..

Demek oluyor ki;
Asker “eleştiri” istemiyor!..
Asker “biat” istiyor!..
Öyle ya;
Radikal’in yaptığı ne ki?..
Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin’in daha önce gazetelerde yer alan iddialarına “yeniden” yer vermek!..
Aslında Star’ın yaptığı da buydu... Daha önce gazetelerde yer alan iddiaları yeniden gündeme getirmişti!..

Demek oluyordu ki;
“Akredite gazete” olabilmek için özellikle “asker”ler konusunda “rahatsız edici” haberler vermeyeceksin!..
Eleştirmeyeceksin!..
Açık aramayacaksın!..
“Skandal”ları görmeyeceksin!..
Kısacası “askere tâbi” olacaksın!..
“Embedded” olacaksın!..
Yani “biat” edeceksin!..
Yoksa “akredite” kapsamından çıkarıp “askıya” alırlar!.. Hatta “iptal” de edebilirler!..
Hasan Karakaya : Vakit
2009-02-14

[medya]
yun_us25

yun_us25

SEVGİ 1 GÜNE SIĞAR MI?
Söyleyin Allah aşkına;
Bu kadar “GATAkulli”nin döndüğü ve toplumun “geri zekâlı” olarak görüldüğü bir ülkede “akıl-mantık” ne işe yarar?..
Bu “GATAkulli”leri akıl ve mantıkla izah etmeye kalkarsan; ya “öfke”den çılgına döner ya da kafayı yersin!..

En iyisi “Sevgililer Günü”nü yazmak!..
İyi de nesini yazacaksın Sevgililer Günü’nün?..

Çünkü efendim;
Bir insanın “sevgi”lerini “duygu”larını bir güne hapsetmek hem “itici” hem de “incitici” geliyor bana.
Ve ayrıca;
Tertemiz duygu ve kavramların birer “ticari meta” aracı olmasını da hazmedemiyorum!..

Ne demek Anneler Babalar veya Sevgililer Günü?..
“Yılda bir defa” mı hatırlanacak “anne”ler “baba”lar veya “sevgili”ler?.. Geri kalan 364 günde hatırlamayacaksın ama “birilerinin tayin ettiği” ve sana dayattığı o “gün”de bir “telefon” veya “çiçek”le bitireceksin işi!
Yok öyle yağma!..
Doğrusu; ilişkilerin giderek “yapmacık” ve “sahte” olmaya başlaması da fena halde sıkıyor canımı!..

Şuna da çok bozuluyorum:
“Sevgi” denilen olay iki kişi arasında cereyan eder ve bir anlamda “özel”liği vardır “gizli”liği vardır!..
Ona “güzellik” katan da budur!..

İyi de;
Yumurtladığını yedi mahalleye duyuran tavuk gibi bu “özel”liği bu “güzel”liği cümle aleme duyurmanın alemi ne?..

Oysa;
Sevgi üçüncü kişiye duyurulmaz!..
Sevgi bir “hal”dir ve sadece “iki kişi” arasında yaşanır!..
Bir günde sönüveren bir “ateş” değildir sevgi!..
Bir ömür boyu yanan “kor”dur yürekte!..

Evvelden;
Pencere altında buluşmalar mendil düşürmeler ve uzaktan uzağa bakışmalar ya da mektuplarla gösterilirdi “sevgi”ler ve “ilgi”ler!..
“Gönül meyli”ni gösterirdi bu davranışlar!..

Ne acı ki;
Her şeyin “banal”laştığı ve “sanal”laştığı günümüzde “gönül meyilleri” de artık ruhsuzlaştı ve “e-mail”lerle ifade edilir oldu!
2009-02-14
[medya]
yun_us25

yun_us25

NEREDE LEYLA-MECNUN?
Bütün bunların yanı sıra; “Sevgililer Günü”ne karşı oluşumun bir sebebi de şu:

Söyleyin Allah aşkına;
Bu millet hemen her alanda olduğu gibi Sevgililer Günü’nde de “Batı’yı taklit” etmeye mecbur mu?..

Ne yani;
Leyla ile Mecnun’un Kerem ile Aslı’nın Ferhat ile Şirin’in ve diğerlerinin “dillere destan aşk”ları içlerini kavuran “kara sevda”ları dururken mecbur muyuz “Papaz Valentin”in bilmem nesini kutlamaya?..

Köküne kıran mı girdi bizim “aşk”larımızın bizim “sevda”larımızın?..
Restoranlar gece kulüpleri oteller ve barlar gibi “kamusal alan”ları doldurup “yatay arzuların dikey ifadesi” olan “dans”larla ya da el ele tutuşmalarla “sevgili” olduklarını herkese gösterenlere bakıp bu günü de “cinsel ve tensel tatmin” aracına dönüştürdüklerini söylediğimizde birileri kızıyor bize!..

Bize kızmadan önce insanların tertemiz duygularını birer “sömürü aracı” olarak kullanıp bundan “çıkar” elde eden daha da kötüsü “sevgi”yi de sektörleştiren “duygu simsarları”na kızsınlar!..
“Din sömürüsü” ya da “din istismarı” deyip de insanları “baskı” altına almak kolay; eğer becerebiliyorsanız eğer gücünüz yetiyorsa “duygu tüccarları”na engel olun!..

Çünkü;
Gittikçe “sektör” halini alan bu “gün” ve “hafta”lar yüzündendir ki “sevgi” ölüyor insanlarda “duygu” ölüyor!.
“Sevgi” gibi “aşk” gibi “sevda” gibi ulvî duyguların bıraktığı boşluğu da maalesef “hayvanî arzular” dolduruyor!..
Kısacası “ruh” ölüyor ruh!..

İşte bu yüzden de bu güne “Sevgililer Günü” diyemiyorum ben... Bu günün adı olsa olsa “duygu istismarcılarını sevindirme günü” olabilir!..
Olayın en acı tarafı da bu!..
2009-02-14
[medya]
yun_us25

yun_us25

BEN “İNSAN”IMI İSTİYORUM!
Oysa ben;

Yılda bir kere hatırlanan “sevgi”leri değil “daima yaşatılan” ve “yaşanan” sevgileri istiyorum!..
“Arzu”ları değil “sevda”ları istiyorum!..

Kısacası;
Et ve kemik yığını olmaya yüz tutan “ruhsuz robotlar”ı değil “insan”larımı istiyorum!..
Yılda bir defa “çiçek” sunan değil her daim “yürek”lerini sunan “insan”larımı!..
“Arzu”daki maddeciliği değil “aşk”taki maneviyatı istiyorum!..
“Papaz Valentin”lerin anılmasını değil Leyla ve Mecnun’ların hatırlanmasını istiyorum!..
“Sevgi” onlarda çünkü...
“Aşk” ve “sevda” onlarda!..
Kor gibi yanan “yürek” onlarda!..

Hem de;
“Parayla” satın alınan değil “paralanan” bir yürek!..

Sözün özü;
Yılda bir kere uzatılan “gül”ler değil ömür boyu gülen “güler yüz”ler istiyorum!..

Ne dersiniz;
Çok şey mi istiyorum?..

Hepinizi; bugün ve her daim “en derin sevgilerimle” selâmlıyorum!..
Çünkü ben “yaratılan” her şeyi seviyorum.
“Yaratan”dan ötürü!..

2009-02-14
[medya]
AY-YA

AY-YA

Mübarek Üye · 2.370 mesaj

başak dicek birşey kaldımı en güzel şekilde ifade edilmiş zaten selametle allah cc razı olsun..
zeyneb_ül-kübra

zeyneb_ül-kübra

Aktif Üye · 82 mesaj

"On Dört Şubat" Benim İçin Önemlidir

Körpe ergenlerin sigara izmaritlerini tutuşturup içmesi gibi bir hevestir “sevgililer günü” kutlama törenleri.

Kellere sırma saçlı, şaşılara badem gözlü, kısalara selvi boylu denilip yalanların iltifat tutacağı ile havalandırılmasıdır. Fizikte makara ağırlığının ihmal edilmesi ya da sürtünme katsayısının sıfır olarak alınması, pisayısının virgülden sonrasının yok sayılması gibi sevgililerin de tüm kötü huyları ve noksanları ihmal edilir bu günde.

Lüks bir lokantanın sentetik sofrasında “seninle bir kuru ekmeğe bile razıyım” diyen kız, sevgili bulmanın uslanmaz şımarıklığı ile menüdeki en pahalı yemeklere göz gezdirir. Lokantaların çöpleri kiraz dudaklıların rujlu mendilleriyle, gece saçlıların boyalı saç telleriyle, selvi boyluların ayakkabılarından fırlayan kırık topuklarla dolar.

Çoğu insan yürüyen bir “dıt dıt” sesi haline dönüşür. Her dakika bir mesaj almak sevgili olabilmenin altın kuralıdır. “sen olmayınca çöl gibi susuz, ırmak gibi sulu, dağ gibi yavanım, hediye almadınsa hiç buluşmayalım” tarzında manifestolara bağlanır gelecek.

Bir Yahudi kafası haline dönen televizyon ticari entrikalar çevirip, eline bir reklam yoyosu alarak oynamaya başlar ve izleyenler için tipik hipnotize seansları düzenler; “hediye al! hediye al!”, “sevgilin yoksa hemen bul, hediye al!”, “ayrıldıysan barış, hediye al!”, “hediye al!”, “kimsen yoksa kendine bir hediye al!”…

On dört şubat benim için sıradan bir gün, hiç bir şey ifade etmiyor diyemeyeceğim kimse kusura bakmasın. Bu gün benim dalga geçme, eleştirme, gülüp sinirlenip gıcık olma günüm.

İnsanların bu tür günlere itibar edip, sevginin membaından neden uzaklaştıklarını düşünüp ne yapabilirim diye kendi benliğimi elektrikli sandalyeye bağlayıp konuşturma günüm.

Kalbi; ciğer ve böbreğinden farksız çalışanların bir protez kalp bulup bedenlerine monte ederken sıçrattıkları kanlardan ruhumu koruma günüm.

Şampuanı ayrı, saç kremini ayrı kullanan modern insanların, sevgililerine ayrı, eşlerine ayrı hediye almalarının verdiği hazımsızlıkla kıvranma günüm.

Solucan gibi eğilip bükülen, işsiz başıboş delikanlıların babaannelerinin kefen paralarını araklayarak nargile fokurdatıp, ıslık çalarak bayanlara bakışlar fırlatırken, bundan bilinçsiz hazlar duyan kikirdek Havvaları, Meryemsi beyazlıklara havale etme günüm.

Bir kadının dayak yemesinden çok, eşinden hediye alamamış olmasına üzülmesinin psikolojik yıpranmanın verdiği bir sendeleme hali olduğuna, kalbimi inandırmaya zorlama günüm.

Bir medya ordusunun güneşleri söndürüp, bir mum yakarak tüm suretleri aynıymış gibi gösterme hayalini, “romantizm” kaşığıyla yedirme çabasına bir çocuk gibi ağzımı kilitleyerek tepkimi belirtme günüm.

Modernitenin, yani Kuran da geçen “dünya metaı” kavramı ile egoizmin harmanlanmış halinin; kainatın merkezine “insan”ı oturtmuş olması karşısında dindar insanların alacağı tedbirler nelerdir? Sorusuna kafa yoracağım ve muhtemelen de bulduğum cevapların içinde mutmain olmuş bir vicdanla sonsuzluğa selamlar yollayacağım günüm.

Birilerinin Aziz bilmem kimi tanıyıp anmasının vahametinden kurtulmaya çalışırken kendimi “eşcinsel evliliklerin” kutsandığı ülkelere benzeme kabusunda bulduğum ve “kalpler ancak Allah’ı anarak huzur bulur” ayetine tutunduğum günüm.

Benim derdim sizi yorup gevezelik etmek değildir Benim derdim, Bişri Hafi gibi “pisliğin içinden, bir güle rücu etmek ” tir...
yun_us25

yun_us25

AY-YAbaşak dicek birşey kaldımı en güzel şekilde ifade edilmiş zaten selametle allah cc razı olsun..

selametle inşaALLAH cümlenizden
[medya]
yun_us25

yun_us25

zeyneb_ül-kübra"On Dört Şubat" Benim İçin Önemlidir

Körpe ergenlerin sigara izmaritlerini tutuşturup içmesi gibi bir hevestir “sevgililer günü” kutlama törenleri.

Kellere sırma saçlı, şaşılara badem gözlü, kısalara selvi boylu denilip yalanların iltifat tutacağı ile havalandırılmasıdır. Fizikte makara ağırlığının ihmal edilmesi ya da sürtünme katsayısının sıfır olarak alınması, pisayısının virgülden sonrasının yok sayılması gibi sevgililerin de tüm kötü huyları ve noksanları ihmal edilir bu günde.

Lüks bir lokantanın sentetik sofrasında “seninle bir kuru ekmeğe bile razıyım” diyen kız, sevgili bulmanın uslanmaz şımarıklığı ile menüdeki en pahalı yemeklere göz gezdirir. Lokantaların çöpleri kiraz dudaklıların rujlu mendilleriyle, gece saçlıların boyalı saç telleriyle, selvi boyluların ayakkabılarından fırlayan kırık topuklarla dolar.

Çoğu insan yürüyen bir “dıt dıt” sesi haline dönüşür. Her dakika bir mesaj almak sevgili olabilmenin altın kuralıdır. “sen olmayınca çöl gibi susuz, ırmak gibi sulu, dağ gibi yavanım, hediye almadınsa hiç buluşmayalım” tarzında manifestolara bağlanır gelecek.

Bir Yahudi kafası haline dönen televizyon ticari entrikalar çevirip, eline bir reklam yoyosu alarak oynamaya başlar ve izleyenler için tipik hipnotize seansları düzenler; “hediye al! hediye al!”, “sevgilin yoksa hemen bul, hediye al!”, “ayrıldıysan barış, hediye al!”, “hediye al!”, “kimsen yoksa kendine bir hediye al!”…

On dört şubat benim için sıradan bir gün, hiç bir şey ifade etmiyor diyemeyeceğim kimse kusura bakmasın. Bu gün benim dalga geçme, eleştirme, gülüp sinirlenip gıcık olma günüm.

İnsanların bu tür günlere itibar edip, sevginin membaından neden uzaklaştıklarını düşünüp ne yapabilirim diye kendi benliğimi elektrikli sandalyeye bağlayıp konuşturma günüm.

Kalbi; ciğer ve böbreğinden farksız çalışanların bir protez kalp bulup bedenlerine monte ederken sıçrattıkları kanlardan ruhumu koruma günüm.

Şampuanı ayrı, saç kremini ayrı kullanan modern insanların, sevgililerine ayrı, eşlerine ayrı hediye almalarının verdiği hazımsızlıkla kıvranma günüm.

Solucan gibi eğilip bükülen, işsiz başıboş delikanlıların babaannelerinin kefen paralarını araklayarak nargile fokurdatıp, ıslık çalarak bayanlara bakışlar fırlatırken, bundan bilinçsiz hazlar duyan kikirdek Havvaları, Meryemsi beyazlıklara havale etme günüm.

Bir kadının dayak yemesinden çok, eşinden hediye alamamış olmasına üzülmesinin psikolojik yıpranmanın verdiği bir sendeleme hali olduğuna, kalbimi inandırmaya zorlama günüm.

Bir medya ordusunun güneşleri söndürüp, bir mum yakarak tüm suretleri aynıymış gibi gösterme hayalini, “romantizm” kaşığıyla yedirme çabasına bir çocuk gibi ağzımı kilitleyerek tepkimi belirtme günüm.

Modernitenin, yani Kuran da geçen “dünya metaı” kavramı ile egoizmin harmanlanmış halinin; kainatın merkezine “insan”ı oturtmuş olması karşısında dindar insanların alacağı tedbirler nelerdir? Sorusuna kafa yoracağım ve muhtemelen de bulduğum cevapların içinde mutmain olmuş bir vicdanla sonsuzluğa selamlar yollayacağım günüm.

Birilerinin Aziz bilmem kimi tanıyıp anmasının vahametinden kurtulmaya çalışırken kendimi “eşcinsel evliliklerin” kutsandığı ülkelere benzeme kabusunda bulduğum ve “kalpler ancak Allah’ı anarak huzur bulur” ayetine tutunduğum günüm.

Benim derdim sizi yorup gevezelik etmek değildir Benim derdim, Bişri Hafi gibi “pisliğin içinden, bir güle rücu etmek ” tir...

kimin yazısı öğrenebilirmiyim selametle
[medya]
zeyneb_ül-kübra

zeyneb_ül-kübra

Aktif Üye · 82 mesaj

bir forumdan aldım kardeşim yazısının kime ait olduğunu bilmiyorum
yun_us25

yun_us25

zeyneb_ül-kübra, post: 932702, member: 90761bir forumdan aldım kardeşim yazısının kime ait olduğunu bilmiyorum

ayşegül genç é ait bi yazı ... goog é dan buldum selametle:)
[medya]
yun_us25

yun_us25

güncelleme...
[medya]
Nazar57

Nazar57

Mübarek Üye · 1.308 mesaj

Sevgi tek güne sığmaz,sığmamalı..:)
Paylaş:

İlgili Konular