Kaktüs-çok ilginç

4.505 görüntülenme · 42 yanıt

Paylaş:
AFRA_NUR

AFRA_NUR

Mübarek Üye · 2.128 mesaj

Kaktus !
Bu dikenli bitkinin ne ise yaradigini ne icin yaratildigini bileniniz varmi ?
Yok tabi...
Unutmayin ki dunyadaki hersey bir amacla yaratilmistir.
Mesela kaktus!
Kaktus radyosyonu emmekte ve bu yuzden en buyuk nukleer santral yakinlarinda tonlarca kaktus bulunmakta.
Gunumuzde yapilan arastirmalar, bu bitkinin yaralarin iyilestirilmesinden radyasyonun mutajenik etkilerinin azaltilmasina,
artrit tedavisine yardimci olmaktan kansere karsi korunmaya kadar bircok alanda etkili oldugunu ortaya koyuyor...
Ayrica gecenlerde istanbulda bir banka subesi tam 250 adet kaktus siparisi verdi.
Ne icin?
Bilgisayarlarin yanina koymak icin.
Herkes evinde hatta her odada mutlaka kaktus bulundurmali .
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

AFRA_NUR, post: 928786, member: 24008Kaktus !
Bu dikenli bitkinin ne ise yaradigini ne icin yaratildigini bileniniz varmi ?
Yok tabi...
Unutmayin ki dunyadaki hersey bir amacla yaratilmistir.
Mesela kaktus!
Kaktus radyosyonu emmekte ve bu yuzden en buyuk nukleer santral yakinlarinda tonlarca kaktus bulunmakta.
Gunumuzde yapilan arastirmalar, bu bitkinin yaralarin iyilestirilmesinden radyasyonun mutajenik etkilerinin azaltilmasina,
artrit tedavisine yardimci olmaktan kansere karsi korunmaya kadar bircok alanda etkili oldugunu ortaya koyuyor...
Ayrica gecenlerde istanbulda bir banka subesi tam 250 adet kaktus siparisi verdi.
Ne icin?
Bilgisayarlarin yanina koymak icin.
Herkes evinde hatta her odada mutlaka kaktus bulundurmali
.

Ben de duymuştum kardeşim...
Teşekkürler...
İnşallah deneyelim...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
gulmelekgul

gulmelekgul

Aktif Üye · 66 mesaj

Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş,en kısa zamanda kaktüs alacağım çocuklarımın odasına...Tekrar teşekkürler
kalbiminurlandır

kalbiminurlandır

Mübarek Üye · 4.040 mesaj

allah razı olsun inşallah ablacım.
ben de alıcam ınsallah odama.
ERZURUMLİ

ERZURUMLİ

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

Ayrıca çöl de doğal su kaynaklarıdır, güzel paylaşım eline sağlık bizdemi alsak evde radyasyon yaymayan birşeyde yokki, Mikrodalga fırın,Bilgisayar,cep telefonu...her yere bir kaktüs Meksika çölü gibi olur ev :)
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

çok güzzel bir bilgi ellerine sağlık..

Allah razı olsun.. selam ve dua ile
zencefil_1109

zencefil_1109

Mübarek Üye · 939 mesaj

selamun aleyküm güzel kardeşim ben bilmiyordum bunu teşekkür ederim faydalanmış oldum...
AFRA_NUR

AFRA_NUR

mavci, post: 928791, member: 37970
Ben de duymuştum kardeşim...
Teşekkürler...
İnşallah deneyelim...

selametle.........
AFRA_NUR

AFRA_NUR

gulmelekgul, post: 928792, member: 81595Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş,en kısa zamanda kaktüs alacağım çocuklarımın odasına...Tekrar teşekkürler

ecmain olsun kardeşim.selametle
AFRA_NUR

AFRA_NUR

kalbiminurlandır, post: 928914, member: 93644allah razı olsun inşallah ablacım.
ben de alıcam ınsallah odama.

ecmain olsun ayşecim.dikkat et ama üsütüne felan düşme sakın:a12:selametle
AFRA_NUR

AFRA_NUR

ERZURUMLİ, post: 928944, member: 91898Ayrıca çöl de doğal su kaynaklarıdır, güzel paylaşım eline sağlık bizdemi alsak evde radyasyon yaymayan birşeyde yokki, Mikrodalga fırın,Bilgisayar,cep telefonu...her yere bir kaktüs Meksika çölü gibi olur ev :)

sizinde yüreğinize sağlık kardeşim.valla almakta fayda var gibi görünüyo meksika çölü felan ama radyasyondan korunmak güzel...selametle
AFRA_NUR

AFRA_NUR

mir_erhan, post: 929002, member: 86712çok güzzel bir bilgi ellerine sağlık..

Allah razı olsun.. selam ve dua ile

ecmain olsun,sizinde yüreğinize sağlık...selametle
AFRA_NUR

AFRA_NUR

zencefil_1109, post: 929005, member: 85566selamun aleyküm güzel kardeşim ben bilmiyordum bunu teşekkür ederim faydalanmış oldum...

ve aleyküm selam kardeşim..bende bilmiyodum okuyunca hemen sizlerle paylaşayım faydalanalım istedim.selametle
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

Vay be...Güzel bir bilgi öğrenmiş olduk.Teşekkür ederiz.
kalbiminurlandır

kalbiminurlandır

Mübarek Üye · 4.040 mesaj

AFRA_NUR, post: 929022, member: 73307ecmain olsun ayşecim.dikkat et ama üsütüne felan düşme sakın:a12:selametle

ABLA YAA ABLA YAA. GÜLME YAA...
odam da bir de küçük bişi var. adı ben de saklı şimdi sölimiyim :)
minik bi kaplumbağa su kaplumbağası.
onun yanına koyucam kaktüsümü. görsen bi cok tatlı bişeyyy.
geceleri tıkırtısı korkutuyo amaaa..:a09:
AFRA_NUR

AFRA_NUR

kalbiminurlandır, post: 929040, member: 79477
ABLA YAA ABLA YAA. GÜLME YAA...
odam da bir de küçük bişi var. adı ben de saklı şimdi sölimiyim :)
minik bi kaplumbağa su kaplumbağası.
onun yanına koyucam kaktüsümü. görsen bi cok tatlı bişeyyy.
geceleri tıkırtısı korkutuyo amaaa..:a09:

ayy minik kapluşunmu vaar seniin.çok sevimli oluyolar.ama kışın uykuya yatıyomuş onlar.iyi işte bak kapluşun yanına bide kaktüs koy doğal ortam olur:a35:selametle rabbimize emanet ol ayşecim
AFRA_NUR

AFRA_NUR

Hasıl ı Kelam, post: 929035, member: 94038Vay be...Güzel bir bilgi öğrenmiş olduk.Teşekkür ederiz.

insan hergün yeni bişey öğreniyo dimi kardeşim.selametle
ayşe-rana

ayşe-rana

Mübarek Üye · 1.732 mesaj

selamün aleyküm,afranurcuğum gerçekten tam ihtiyacım olan bir bilgiydi.hem işe,hem eve almalı.
bu arada elifcikten ne haber?büyüyor mu yaramaz.benim arkadaşımda nihayet kurtuldu.Rabbim nasip etti.2 günlük daha.
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Selamün aleyküm...Teşekkür ederiz böyle güzel ve faydalı bir bilgiyi bizlerle paylaştığınız için..
Allah(c.c)'ya emanet olun inşallah...
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
AFRA_NUR

AFRA_NUR

ayşe-rana, post: 929076, member: 59716selamün aleyküm,afranurcuğum gerçekten tam ihtiyacım olan bir bilgiydi.hem işe,hem eve almalı.
bu arada elifcikten ne haber?büyüyor mu yaramaz.benim arkadaşımda nihayet kurtuldu.Rabbim nasip etti.2 günlük daha.

vealeyküm selam güzel kardeşim.evet almak lazım.kaktüs der bişeye benzetemezdik belki ama Rabbimin yarattığı herrşeyde bir hikmet var.elifciik çok şükür çok iyi büyüyo maşallah:a12:yaa arkadaşına okadar sevindimki şükürler olsun.geçti gittii inşallah.kurtuldular çok şükür rabbimin hergününe.rabbim sağlık versin başka dert vermesin beterinden korusun inşallah.selametle rabbimize emanet
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.