Türkiye Ürünlerini Bulmanın Kolay Yolu
1.966 görüntülenme · 15 yanıt
Tüketilmesini istenilen malda Türkiye'ninkodu olan 869 barkod numarasının aranması yeterli olacaktır....
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
Alpella zaten ülkerindir.. Sanırım Milka demek istediniz.. Yazınızın ilk bölümü çok faydalı idi ama son bölümdeki alıntı hiçte hoş değil.. Ayrıca 869 no ile başlayan ürünler Türkiye de üretilen ürünlerdir ama Ariel de de 869 vardır..Dolayısıyla Türk malı almış olursunuz ama sahibi Yahudi olduğundan paranız yahudiye gitmektedir. Her 869 u almak aynen her sakallıya dede demek gibidir.
Selam ve dua ile..
Selam ve dua ile..
Guo1903Alpella zaten ülkerindir.. Sanırım Milka demek istediniz.. Yazınızın ilk bölümü çok faydalı idi ama son bölümdeki alıntı hiçte hoş değil.. Ayrıca 869 no ile başlayan ürünler Türkiye de üretilen ürünlerdir ama Ariel de de 869 vardır..Dolayısıyla Türk malı almış olursunuz ama sahibi Yahudi olduğundan paranız yahudiye gitmektedir. Her 869 u almak aynen her sakallıya dede demek gibidir.
Selam ve dua ile..
evet aynen katılıyorum.nedense alıntı yapılan yazının sahibi araplara pek takmış.içimizdeki bölünmüşlükten kurtulsak herşey daha güzel olacak....
yaptığım bütün araştırmada 869 türk malı olduğu çıkıyor ariel almadığımız için bilmiyorum onu. ama şu an bir markete girsek nerdeyse hepsi ya israilin ya da yabancıların çıkıyor artık bence kim ne alacağını şaşırdı en azından 869 türk malı alarak yabancılara fazla paramız gitmesin selam ve dua ile
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
Guo1903Alpella zaten ülkerindir.. Sanırım Milka demek istediniz.. Yazınızın ilk bölümü çok faydalı idi ama son bölümdeki alıntı hiçte hoş değil.. Ayrıca 869 no ile başlayan ürünler Türkiye de üretilen ürünlerdir ama Ariel de de 869 vardır..Dolayısıyla Türk malı almış olursunuz ama sahibi Yahudi olduğundan paranız yahudiye gitmektedir. Her 869 u almak aynen her sakallıya dede demek gibidir.
Selam ve dua ile..
bende katiliyorum size
lale&gülyaptığım bütün araştırmada 869 türk malı olduğu çıkıyor ariel almadığımız için bilmiyorum onu. ama şu an bir markete girsek nerdeyse hepsi ya israilin ya da yabancıların çıkıyor artık bence kim ne alacağını şaşırdı en azından 869 türk malı alarak yabancılara fazla paramız gitmesin selam ve dua ile
Selamün Aleyküm..
Lütfen beni yanlış anlamayın, iyi bir iş yapayım derken milleti uçuruma sürüklemeyin. 869 ile başlayanlar Türk Malı'dır. Ama Sahibi yahudi olan markalarda (örnek: Ariel gibi) dışardan ithal edilmediğinden dolayı 869 ile başlar.. Dolayısıyla 869 ile sadece Türk malı almış olursunuz ama boykota bu şekilde katılmak büyük yanlış olur..Çünkü sahipleri yahudidir.. Boykot listesindeki malların bir çoğu da 869 başlamaktadır.. Boykota katılmak için en iyi yol marka ve firmaları öğrenip ona göre alışveriş yapmaktır.. Ben bunu belirtmek istedim ama sanırım iyi anlaşılamadım..
Selam ve dua ile..
yazının alıntı kısmı kaldırılsa iyi olur..
ne öyle kredi alacakmış rakı açacakmış.. delinin birinin yazdığı saçmalık..
ne öyle kredi alacakmış rakı açacakmış.. delinin birinin yazdığı saçmalık..
Yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü
Çevirdim yüzümü...
Çevirdim yüzümü...
Eğer bir hatam olmuşsa özür diliyorum herkesten çok üzgünüm forum yöneticisinden bu konuyu kaldırmasını istiyorum SELAM VE DUA İLE
lale&gülEğer bir hatam olmuşsa özür diliyorum herkesten çok üzgünüm forum yöneticisinden bu konuyu kaldırmasını istiyorum SELAM VE DUA İLE
yok kardeşim niye kaldırılsın? sen iyi niyetle, bilgilendirme amaçlı bir mesaj yazmışsın. herkes kendine göre birşeyler alır. bende almam gereken yerleri aldım. emeğine sağlık.
Son zamanlarda dışarıdan gelen çin malları türkiyede ambalaja konulup 869 ile başlayan barkod yapıştırılıyor.arkadaşın ifade ettiği gibi barkoda bakmak her zaman çözüm olmayabiliyor!
ama çok satan yabancı mallardan uzak durmakta buna kafi bence cola şampuan deterjan vs gibi türk mallarınıda tahmin edebiliyoruz yada internetten araştıra biliriz alış veriş yapmadan önce ne almak gerekiyorsa
ondaonSelamünaleyküm
İyiniyetli yaptığın paylaşım için şahsım adına teşekkür ederim.
Gereksiz yere yapılan eleştirilere kulak asma kardeşim.
Selam ve dua ile..
Aynen kardeşim siz bunu bizle paylaşmasaydınız benim gibi birçok insan da 869 un yerli olduğunu sanıyordur.Sizin vesilenlenizle böyle olmadığını öğrendik.dikkat çektiğiniz için bu konuya şahsım adına size minnettarım...
israilin barkotu olan 729 u neredeyse hiç bi üründe göremedim.Böyle olunca durum baya zorlaşıyor.Sizlerden ricam alternatif türk ürünleri listesi yapabilirmisiniz.Öneğin:ariel yerine bingo
bu şekilde olursa daha fazla akılda kalır sanırım .Herkes bildiği bir ürün alternatifi yazsa çok yararlı olacağı kanısındayım .
Selam ve baki muhabbetle inş..
üreticisinde satıcısınında türk olduğu ürünlerin listesini nereden öğreneceğiz.özellikle de bebek ürünleri mesela bez, sabun, kremler ve de mamalar... gerçi mamada ülker hero baby kullanıyorum ama bez konusunda sorun var yani...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/49362-turkiye-urunlerini-bulmanin-kolay-yolu · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Hakkı bulmanın tek yolu Kur'ana uymak mıdır? Dini sohbet 1 cevap
- Doğru Yolu Bulmanın Sırları Dini sohbet 3 cevap
- Israil ürünlerini boykot edelim!!! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 17 cevap
- kolay börek gerçekten kolay vallahi bak:) Yemek Tarifleri 28 cevap
- Kolay tatli.... Hemde çok kolay... Yemek Tarifleri 13 cevap
- Kuran okumanın en kolay yolu bu Kuran-ı Kerim 3 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.