Tahiyyat
3.837 görüntülenme · 36 yanıt
Ashab-ı kirâm namazda oturdukları vakit,
"Esselâmu Alallâh" yani selam Allah'a, "Esselâmu ala fulân" yani filana selâm diyorlardı.
Hz. Muhammed (s.a.s) bu durumu öğrenince, ashâbın bu hareketini tashih ederek, namazdaki oturuşlarında, "ettahiyyât"ı okumalarını öğretti.
Çünkü selâm her tür afet, kusur ve ayıptan uzak olma manasınadır.
Bu nimetlerin sahibi Yüce Allah'tır.
Şu halde ashab-ı kirâm "Selâm Allah'a" demekle, Allah'ın verdiği bu ihsanı O'na iâde etmiş sayılıyorlardı
(Müslim, Salat, 16).
"Esselâmu Alallâh" yani selam Allah'a, "Esselâmu ala fulân" yani filana selâm diyorlardı.
Hz. Muhammed (s.a.s) bu durumu öğrenince, ashâbın bu hareketini tashih ederek, namazdaki oturuşlarında, "ettahiyyât"ı okumalarını öğretti.
Bu nimetlerin sahibi Yüce Allah'tır.
Şu halde ashab-ı kirâm "Selâm Allah'a" demekle, Allah'ın verdiği bu ihsanı O'na iâde etmiş sayılıyorlardı
(Müslim, Salat, 16).
Selamun aleykum kardeşim.Allah razı olsun sizden.Tahiyyat duasının önemli olduğunu duymuştum.Selam ve dua ile kalın.B)

Nevin_1982, post: 954060, member: 59716Selamun aleykum kardeşim.Allah razı olsun sizden.Tahiyyat duasının önemli olduğunu duymuştum.Selam ve dua ile kalın.B)
Ve aleykumselam karde$im, Allah c.c. cümlemizden razi olsun...
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 511
- Ödül
- 113
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj
~Leyfunnur~, post: 941085, member: 13352Mirac’da ALLAH ile olan anı anlatırken Peygamberimiz (SAS) şöyle der:
“Allahu Teala bana:
—Konuş Ya Muhammed! Buyurdu. Ben hayretten dona kaldım. Sonra, Allah benim kalbime ilham etti. Ben de:
—Ettehiyyatü lillahi vessalavatü vettayyibat (Bütün tazimat ve dualar, bütün ibadetler Allah’ım sana mahsustur.) dedim. Bunun üzerine Allah:
—Esselamü aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullahi ve barekatühü (Ey Peygamber! Selam, Allah’ın rahmeti ve bereketleri senin üzerine olsun.) Buyurdu.
Ben de mukabele olarak:
—Esselamü aleyna ve ala ibadillahis salihiyne ( Bize de selam olsun. Allah’ın Salih kullarına da selam olsun) Dedim.
Allahu Teala:
—Ya Muhammed! Ben Cebrail’i aramızdan çıkardım. Sen ümmetini aramızdan çıkarmadın. Buyurdu.”
Allah razı olsun..
nasiplendirdiğiniz ve paylaştığınız için.
selam ve dua ile.
burakburakAllah (c.c.) râzı olsun. her namazda tekrarladığımız bir sûre.
mir_erhan
Allah razı olsun..
nasiplendirdiğiniz ve paylaştığınız için.
selam ve dua ile.
Allah Celle Celalühu sizden razi olsun, gözlerinize saglik...
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
"Tehiyyat, Allah'a raci' ve ona mahsustur. Salavat, Allah içindir. Tayyibat ona mahsustur. Ey nebiyy-i Kerim, Allah'in selami, rahmeti ve berekati senin üzerine olsun. Bize ve Allah'in salih kullarina selam olsun. $ehadet ederim ki, Allah'dan ba$ka hak ma'bud yoktur. Yine $ehadet ederim ki, Muhammed (a.s) onun kulu ve Resulüdür".
Selamün Aleyküm kardeşim..
Rabbimiz c.c razı olsun inşallah.. Emeğinize sağlık..
Faziletlerine vasıl eylesin Rabbimiz c.c.
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.
aliye_aliye, post: 974669, member: 10036"Tehiyyat, Allah'a raci' ve ona mahsustur. Salavat, Allah içindir. Tayyibat ona mahsustur. Ey nebiyy-i Kerim, Allah'in selami, rahmeti ve berekati senin üzerine olsun. Bize ve Allah'in salih kullarina selam olsun. $ehadet ederim ki, Allah'dan ba$ka hak ma'bud yoktur. Yine $ehadet ederim ki, Muhammed (a.s) onun kulu ve Resulüdür".
Ve Aleykumselam,
Allah Celle Celaluhu cümlemizden razi olsun, duaniza içtenlikle Amin diyorum,
Allah'a emanet olun karde$im...
Ashab-ı kirâm namazda oturdukları vakit,
"Esselâmu Alallâh" yani selam ALLAH'a, "Esselâmu ala fulân" yani filana selâm diyorlardı.
Bu nimetlerin sahibi Yüce ALLAH'tır.
Şu halde ashab-ı kirâm "Selâm ALLAH'a" demekle, ALLAH'ın verdiği bu ihsanı O'na iâde etmiş sayılıyorlardı
(Müslim, Salat, 16).
"Esselâmu Alallâh" yani selam ALLAH'a, "Esselâmu ala fulân" yani filana selâm diyorlardı.
Bu nimetlerin sahibi Yüce ALLAH'tır.
Şu halde ashab-ı kirâm "Selâm ALLAH'a" demekle, ALLAH'ın verdiği bu ihsanı O'na iâde etmiş sayılıyorlardı
(Müslim, Salat, 16).
Allahu Teala:
—Ya Muhammed! Ben Cebrail’i aramızdan çıkardım. Sen ümmetini aramızdan çıkarmadın. Buyurdu.”
benim canım peygamberim... allah onun şefaatından mahrum etmesin hiçbirimizi...AMİİİN...
emeklerine sağlık ...allah razı olsun...
benim canım peygamberim... allah onun şefaatından mahrum etmesin hiçbirimizi...AMİİİN...
havva362Allahu Teala:
Amin... Rabbim cümlemizden razi olsun...in$aALLAH Efendimiz (s.a.v) $efaatçimiz olur...
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) :
"Sizden biriniz namaz kildiginda 'et-Tahiyyatu lillahi...' okusun.
Zira 'ibadillahi's-salihin' i dediginizde gökte ve yerde olan her salih kula raci olur.
Sonra da "E$hedü en la ilahe illAllah..." deginiz, buyurmu$lardir.
"Sizden biriniz namaz kildiginda 'et-Tahiyyatu lillahi...' okusun.
Zira 'ibadillahi's-salihin' i dediginizde gökte ve yerde olan her salih kula raci olur.
Sonra da "E$hedü en la ilahe illAllah..." deginiz, buyurmu$lardir.
"Tehiyyat, ALLAH'a raci' ve ona mahsustur.
Salavat, ALLAH içindir.
Tayyibat ona mahsustur.
Ey nebiyy-i Kerim, ALLAH'in selami, rahmeti ve berekati senin üzerine olsun. Bize ve ALLAH'in salih kullarina selam olsun.
$ehadet ederim ki, ALLAH'dan ba$ka hak ma'bud yoktur.
Yine $ehadet ederim ki, Muhammed (a.s) onun kulu ve Resulüdür".
Salavat, ALLAH içindir.
Tayyibat ona mahsustur.
Ey nebiyy-i Kerim, ALLAH'in selami, rahmeti ve berekati senin üzerine olsun. Bize ve ALLAH'in salih kullarina selam olsun.
$ehadet ederim ki, ALLAH'dan ba$ka hak ma'bud yoktur.
Yine $ehadet ederim ki, Muhammed (a.s) onun kulu ve Resulüdür".
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/49359-tahiyyat · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
Giriş yap ve cevap yaz.