***Niçin Yolunu Değiştirdin?***

1.173 görüntülenme · 14 yanıt

Paylaş:
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

İmam-ı Azam hazretleri rahime-hullahü teala, bir gün evden çıkmış, dükkanına gidiyordu ki , karşıdan birinin geldiğini gördü.
Fakat o da ne?
İmamı görünce yolunu değiştirdi adam.
Bu hal garip geldi İmamı azama.
Çağırıp sordu:
-Niçin yolunu değiştirdin?
-Size karşı mahcubum da efendim.
-Neden?
-Size olan on bin akçe borcumu bir türlü ödeyemedim.
Elini adamın omzuna koyup;
-Borcun yok ,buyurdu.
Adam şaşırdı:
-Nasıl yani, anlamadım.
-Borcunu sildim kardeşim.Müsterih ol, buyurdu.
Ve ayrılıp,dükkanına geldi.
Ve ogün ,tembih etti ortağına:
-Son parti mal içinde kusurlu bir elbise var.Onu satacağın zaman kusurunu söylemeyi unutma sakın.
Ortağı;
-Peki olur, dedi.
Ama unutmuştu.
Akaşam, sordu hazret-i imam:
-O elbiseyi sattın mı?
-Evet, sattım.
-Kusurunu söyledin mi?
-Eyvaah!Unuttum.
-Peki ,bu partiden ne kadar kar kaldı?
-Doksanbin akçe.
Buyrdu ki:
-Bu paranın tamamını fakirlere dağıt.Haram girmesin kazancımıza.

Selam ve dua ile kalın...

aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm güzel kardeşim.B)
Rabbimiz c.c razı olsun paylaştığınız için.. İbretlik ve örneklik.. İmamı, ''Azam'' yapan, harama iltifat etmemesi ve şahsiyetine imanının vermiş olduğu yücelikti.. Onunla (Rahmetullahi Aleyh) ilgili her bir kıssayı okumaktan mutluluk duyuyorum.. Emeğinize, yüreğinize sağlık değerli kardeşim.
Rabbimize emanet olunuz. Selam ve Dua ile.
lutfiyenigun

lutfiyenigun

Aktif Üye · 64 mesaj

ALLAH razı olsun.ALLAH bizlerede nasip etsin kaçımız yapabiliyoruz özürlü malın özrünü söylemeyi.ALLAH kalplerimize merhamet versin...eline sağlık...
gülsengül

gülsengül

ve aleykümselam değerli kardeşim
Rabbim razı olsun ,gözlerinize sağlık çok teşekkür ediyorum o güzel yorumun ve mesajın için...Allaha emanet olun herşey gönlünüzce olsun inşaAllah...Amin..
selam ve dua ile kalın...
aliye_aliye
Selamün Aleyküm güzel kardeşim.B)
Rabbimiz c.c razı olsun paylaştığınız için.. İbretlik ve örneklik.. İmamı, ''Azam'' yapan, harama iltifat etmemesi ve şahsiyetine imanının vermiş olduğu yücelikti.. Onunla (Rahmetullahi Aleyh) ilgili her bir kıssayı okumaktan mutluluk duyuyorum.. Emeğinize, yüreğinize sağlık değerli kardeşim.
Rabbimize emanet olunuz. Selam ve Dua ile.
gülsengül

gülsengül

Amin inşaALLAH...Rabbim cümlemizden razı olsun değerli büyüğümüz ...sizinde gözlerinize sağlık...Allaha emanet olunuz...selam ve dua ile kalın...
lutfiyenigunALLAH razı olsun.ALLAH bizlerede nasip etsin kaçımız yapabiliyoruz özürlü malın özrünü söylemeyi.ALLAH kalplerimize merhamet versin...eline sağlık...
inam_9

inam_9

Kıdemli Üye · 271 mesaj

Allah razı olsun çok çok güzel ve feyizli bir yazı allah sadatın makamını aliyyül ala eylesin bizleride sadatın kapısından ayırmasın inşallah allah cc ümmeti muhammedin yar ve yardımcısı olsun allah bizlere muradını versin selamın aleyküm
elifimbenim(MERHUME)

elifimbenim(MERHUME)

Mübarek Üye · 1.642 mesaj

allah razi olsun kardesim paylasimin icin "ALAN EL DEGIL VEREN EL ""olalim herzaman RABBIM haramdan bizi korusun:AMIN

Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Allah celle celalüh her daim bu büyük zatların yolundan gidebilmeyi nasip etsin.. Aslımızı unutup nereden nereye geldik:( Allah yardımcımız olsun..
Selam ve dua ile..
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm kardeşim.
Allah razı olsun.
selam ve dua ile...
gülsengül

gülsengül

Amin inşaALLAH...ve aleykümselam kardeşim gözlerinize sağlık...yorumunuz için teşekkür ederim...
Allaha emanet olun ...selam ve dua ile kalın..
inam_9Allah razı olsun çok çok güzel ve feyizli bir yazı allah sadatın makamını aliyyül ala eylesin bizleride sadatın kapısından ayırmasın inşallah allah cc ümmeti muhammedin yar ve yardımcısı olsun allah bizlere muradını versin selamın aleyküm
BULENT TUNALI

BULENT TUNALI

Mübarek Üye · 2.307 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM ALLAH RAZI OLSUN GÜZELBİR HİKAYE.ALLAH ANLAYIP HAYATINA YANSITANLARDAN EYLESİN İNŞAALLAH SELAM VE DUA iLE
DÜNYA İŞLERİ ZOR.AHİRET İŞLERİ KOLAY GELİYORSA.O ZAMAN CENNETLİKSİN
gülsengül

gülsengül

Amin inşaALLAH Rabbim cümlemizden razı olsun..gözlerinize sağlık...selam ve dua ile kalın...
elifimbenimallah razi olsun kardesim paylasimin icin "ALAN EL DEGIL VEREN EL ""olalim herzaman RABBIM haramdan bizi korusun:AMIN

gülsengül

gülsengül

Amin inşaALLAH...çok doğru söylüyorsunuz nerden nereye maalesef...
Allaha emanet olun..selam ve dua ile kalın...
Guo1903Allah celle celalüh her daim bu büyük zatların yolundan gidebilmeyi nasip etsin.. Aslımızı unutup nereden nereye geldik:( Allah yardımcımız olsun..
Selam ve dua ile..
gülsengül

gülsengül

ve aleykümselam kardeşim
Rabbim cümlemizden razı olsun gözlerinize sağlık...
selam ve dua ile kalın...
Nur_u Secdeselamün aleyküm kardeşim.
Allah razı olsun.
selam ve dua ile...
gülsengül

gülsengül

ve aleykümselam Rabbim cümlemizden razı olsun inşaallah....Amin...benim çok hoşuma gitti paylaşmak istedim...
selametle kalın...
BULENT TUNALISELAMÜN ALEYKÜM ALLAH RAZI OLSUN GÜZELBİR HİKAYE.ALLAH ANLAYIP HAYATINA YANSITANLARDAN EYLESİN İNŞAALLAH SELAM VE DUA iLE
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.