Sadaka-i Fıtr dilencilere verilebilir mi? İşte yanıtı!

661 görüntülenme · 2 yanıt

Paylaş:
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Mübarek Üye · 5.741 mesaj

Sadaka-i Fıtr dilencilere verilebilir mi? İşte yanıtı!

Sadaka-i fıtr ve zekatların kime verileceğini şimdiden araştırmaya başlamamışsak bayrama yakın günlerde hiç de layık olmayacak insanlara hayrımızı kaptırabiliriz.

Hele son teravihte ya da Kadir Gecesi'nde camiden çıkışta kuşatma altına alan dilenciler taifesine sadaka-i fıtr vermek en büyük kayıptır. Sadaka ve zekat "dilenene" değil, araştırıldıktan sonra liyakatı tespit edilmiş muhtaç insanlara verilir.

Zaman

alisay

alisay

Kıdemli Üye · 277 mesaj

bilgi için ALLAH cc razı olsun. böyle kısa ve öz yazılar daha güzel oluyor. hem gözlerim yorulmuyor hem sıkılmıyorum.
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Mübarek Üye · 5.741 mesaj

alisay, post: 920292, member: 66278bilgi için ALLAH cc razı olsun. böyle kısa ve öz yazılar daha güzel oluyor. hem gözlerim yorulmuyor hem sıkılmıyorum.

:)

ama bzide düşünün yada beni... inanın bu konuyu bin defa düşündüm... yani uzun yazının sıkıcı olması ve nasıl yapabilirim konusu..
ama bakıyosunuz ki çoook güzel bi yazı var.. ama uzun görünüyor.. okumaya başlayınca tadına varılıyor lakin okuma isteği vermiyecek gibi duruyor.. bazen yarım yarım bölerek yazdım bazen yazıları küçülttüm( yazı sitillerimin çeşit çeşit olması bu uğraşım yüzünden)

dediğim gibi çare bulamıyosun ama inanın çok güzel yazılar uzun diye baktığımız için zayi olabiliyor bazen...

B) B) B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.