Ebu Bekre (Allah Ondan razı olsun) Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)
şöyle buyururken dinledim dedi. “Kim Müslümanların Müslüman olan devlet
başkanına ihanet ederse Allah ta ona ihanetinin cezasını verir.”
(Tirmizi , Fiten 47)
17.463 görüntülenme · 196 yanıt
can kırıklarıKim akşam namazdan sonra altı rek'at namaz (evvabin) kılarsa, -deniz köpüğü kadar da olsa- günahları mağfiret olunur."
Hadis-i Şerif; Taberani, Mu'cemu'l-Evsat
2ŞER REKATLIKMI KILCAZ 6 REKAT NASIL OLCAK ANLAMADIM
ismaile, post: 1065815, member: 99688Bir Hadis-i Şerif
Abdu Hayr anlatıyor: "Hz. Ali (R.a) bize geldi ve namaz kıldı. (Namazdan sonra abdest) suyu istedi. "Suyu ne yapacak, namazı kıldı ya! Herhalde bize öğretmek istiyor!" dedik. İçinde su olan bir kapla bir leğen getirildi. Kaptan sağ eline su döktü: Üç defa ellerini yıkadı. Sonra üç kere mazmaza ve istinşakta bulundu. Mazmaza ve istinşakı su aldığı eliyle yaptı. Sonra üç kere yüzünü yıkadı, sağ elini üç kere yıkadı, üç kere sol elini yıkadı. Sonra elini kaba batırdı, bir kere başını meshetti. Sonra üç kere sağ ayağını yıkadı, üç kere sol ayağını yıkadı. Sonra: "Resülullah (S.a.v)'ın abdestini bilmek kimin hoşuna giderse, işte o böyledir!" dedi."
Kütüb-i Sitte, 3564; Ebu Dâvud, Tahâret 50, (111); Tirmizi, Tahâret 37, (48); Nesâi, Tahâret 75, (1, 68)
ufuktuncay, post: 1072843, member: 85239Selamün Aleyküm Sevgili Kardeşim!
Allah razı olsun bilgi için!
Ancak mavi olarak işaretlediğim kelimeleri bilmiyorum,yardımcı olabilirmisin!
Allah'a emanet olunuz!
ismaileAleykum Selam kardeşim Rabbim hepimizden razı olsun inşALLAH
Abdestte mazmaza (ağıza dolu dolu 3 defa su vermek), istinşak (burna dolu dolu 3 defa suvermek) anlamındadır hayırlı geceler
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/49056-her-gune-1-hadis-i-serif · 18.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.