KIYAMET GÜNÜ ALLAH KORKUSU...

2.768 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
enise karadeniz

enise karadeniz

Kıdemli Üye · 480 mesaj

anlatıldığına göre kıyamet günü cehennem öylesine kükreyecekki bütün ümmetler korkusundan dizüstü çökecekler,yere kapanacaklar.
zira Allah şöyle buyurur:"bütün ümmetleri dizüstü çökmlüş görürsün"(casiye-20)
nitekim bütün ümmetler amel defterleriyle çağrılır.insanlar cehenneme yaklaştıkça onun kükreyişini beşyüz yıllık mesafeden işiteceklerdir.işte o zaman Hz. muhammed(s.a.v)hariç bütün peygamberler "nefsi!nefsi!"diyeceklerdir.Hz. muhammed (s.a.v) "ümmeti!, ümmeti! " diyecektir.cehennemden dağlar gibi bir ateş çıkacaktır.peygamberin ümmeti onu defetmek için "ey ateş namaz kılanların, Allah'ı doğrulayanların ve Allah'tan korkanların,oruç tutanların yüzü hürmetine dön!"fakat ateş dönmeyecek.cibril(a.s):ateş muhammed ümmetine gidiyor diye seslenecek. "sonra su getirerek muhammede sunacak; "ey Allah'ın resulü bu suyu alateşi söndür"diyecek.peygamber cebrailin elinden aldığı suyu ateşe boşaltınca ateş sönecek.bunu gören peygamber(s.a.v):"bu ne suyudur?" der.cebrail(a.s);"bu senin ümmetinin,Allah korkusu yüzünden ağlayanların göz yaşlarıdır.onu sana getirmemle emrolundum.çünkü Allah'ın izni ile bu su ateşi söndürecek."
resulullah daima şöyle dua ederdi:
"ey Allah'ım!bana senin korkunla ağlayan iki göz ihsan et!"gözyaşının ehemmiyeti bakımından bu beyit ne kadar düşündürücüdür:

"ağlarmısın günahıma gözlerim.
ömrüm uçup gitti,fakat bilmedim
"
...sevmekle başladıysa her şey öyle bitmeli...
Tayfun_Dokgoz

Tayfun_Dokgoz

Mübarek Üye · 853 mesaj

RE: KIYAMET GÜNÜ ALLAH KORKUSU...

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

dünyada allah için birbirini seven ve allah için ilim kitapları yazan ve allahtan korkarak ağlayanlar onlar için ne kadar büyük mükafat var mahşer günü bir nida gelir nerede dünya içinde birbirlerini benim için sevenler bir cemaat gelir haydi arşın sağ yanına der nerde benim için ağlayanlar onlarda arşın sağ tarafına der allah derdinden ağlayanların gözünün yaşı şehitlerin kanından alimlerin mürekkebinden ağır gelir onlarıda arşın sağ tarafına alın der böyle yedi tayfa arşın gölgesinde süslenmiş kürsüler ve koltuklar üstünde zevk sefa ve rahatta olacaklar inşallah enise karadeniz kardeşim allahı sevenlerle hep birlikte oluruz s a :DB):p
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

zeynep1111

zeynep1111

Kıdemli Üye · 477 mesaj

allah razı olsun çok güzel vede insanı hüzünlendiren bir yazıydı rabbim peygambermize(s.a.v) layık ümmet olmayı vede onun şefaatine nail olmayı nasip etsin inşallah
яυнυм ℓüтƒυηυ özℓєя" нєяşєу∂є тєк вιя ιмzα 'уα нαу'
dirvanozlu

dirvanozlu

Yeni Üye · 6 mesaj

ALLAHIM SENDEN BAŞKA KİMSESİ OLMAYAN BEN SENDEN BAŞKA HERŞEYİ OLANA ACIRIM BUDA ALLAH KORKUSUNU TAM DİLE GETİREN SÖZLERDEN BİRİSİ (KONFİÇYÜS)
m_oguzhan

m_oguzhan

Üye · 45 mesaj

ALLAH İLAHTIR BU SİTEDE BİR KONU OKUDUM TÜĞLERİM DİKEN DİKEN OLMUŞ BİR DURUMDA YANAKLARIM YANIYOR.ALLAH KOLAYLIK VERSİN
mustafa_xtar

mustafa_xtar

Mübarek Üye · 5.606 mesaj

Yarabbi bizi habibine layık bir ümmet sana layık kullar eyle .Allah razı osun kardeşim

Türksat 3/A Frekans: 12729

Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º
takan

takan

Mübarek Üye · 1.377 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN
UniqueDemon

UniqueDemon

Kıdemli Üye · 119 mesaj

allah razı olsun .. cümlemize allah yolunda ağlayan gözler nasip olsun
_BEGÜM_

_BEGÜM_

Aktif Üye · 56 mesaj

uniquedemonallah razı olsun .. Cümlemize allah yolunda ağlayan gözler nasip olsun

amin......
hüzün kelebeği

hüzün kelebeği

Üye · 45 mesaj

Allah cümle ümmeti cennetini nasip eylesin..
beyzanur_

beyzanur_

Üye · 11 mesaj

anlayan gönüller gören gözler işiten kulaklardan olmayı Allah nasip etsin inşAllah
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.