Gerçek ve sahte âlimler
3.334 görüntülenme · 28 yanıt
SELAMINALEYKÜM huyela kardeş
benim bir sorum olacaktı siz başka bir konuda
osman ünlü hoca için hüseyin hilmi ışık hazretlerinin talebesi demiştiniz. ayrıca icatezi varmı onuda merak ediyorum. ben osman ünlü hocanın sohbetlerini dinlerim kendi bu konuda bir şey söylemiyor. siz nerden biliyorsunuz. bilgi verirseniz sevirim
ALLAHU TEALA RAZI OLSUN
osman ünlü hoca için hüseyin hilmi ışık hazretlerinin talebesi demiştiniz. ayrıca icatezi varmı onuda merak ediyorum. ben osman ünlü hocanın sohbetlerini dinlerim kendi bu konuda bir şey söylemiyor. siz nerden biliyorsunuz. bilgi verirseniz sevirim
ALLAHU TEALA RAZI OLSUN
selamün aleyküm
allah razı olsun
selametle
allah razı olsun
selametle
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
yasaraySELAMINALEYKÜM huyela kardeş
ALLAHU TEALA RAZI OLSUN
Aleyküm selam efendim.
Elbette kendileri bu vazifeyi izinsiz yapmıyorlar. İzin verilen miktarda Ehli sünnet alimlerinin kitablarından naklediyorlar. Kendileride bunu her fırsatta belirtiyorlar. Bizim vazifemiz nakletmek diye. Eğer istanbulda ikamet ediyorsanız bizzat kendi sohbetlerinde görüşme imkanıda olur inşaallahü teala.
Dinlemek herkese nasib olmaz bu zamanda . Mübarek olsun.
Bir tel parçası ol ama büyüklerin cereyanını naklet...
Evet dediğiniz üzere Osman Hocanın sohbetleri çok tesirli.Beni ipten aldı desem çok abartmış olmam herhalde..
Bu da Osman Hocanın sohbet ve programlarının bulunduğu site Osman nl .:.: www.osman-unlu.com :.:.
Bu da Osman Hocanın sohbet ve programlarının bulunduğu site Osman nl .:.: www.osman-unlu.com :.:.
Sohbetlerin ayrıca her turlu mp3, ipone, ipod, cep telefonu vs. gibi cihazlara yüklenip dinlenmesini şiddetle tavsiye ederim. İstanbul yollarında bu sohbetleri dinleyerek hiç bilmediğim binlerce şey öğrendim. Gerçekten ben de Osman Hocanın çoook ama çoook hakkı var.
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 36
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj
Allah ilmi isteyene verir.
kişi isterse alim olabilir
Cok calışmakla alim olanlar vardır.
Yanlız önemli olan şudur ki İhlasa sahip alim olmaktır.
İştegercek alim dediklerimizde ne var ?
İlim+İhlas var. bu ikili cok önemlidir.
Kuranımızda Allah ihlas a cok vurgu yapıyor okuyanlar bilirler.
İHLAS cok kıymetli...
Birde Ledün ilmine sahip olan alimlerimiz var.
Onlar ilimi dilediğinde Allahın ilhamı ile kalplerinde bulurlar.
İlmini direk Allahtan alırlar bu Alimlere Rabbani alim denir ve bunlar cok kıymetlidir.
kişi isterse alim olabilir
Cok calışmakla alim olanlar vardır.
Yanlız önemli olan şudur ki İhlasa sahip alim olmaktır.
İştegercek alim dediklerimizde ne var ?
İlim+İhlas var. bu ikili cok önemlidir.
Kuranımızda Allah ihlas a cok vurgu yapıyor okuyanlar bilirler.
İHLAS cok kıymetli...
Birde Ledün ilmine sahip olan alimlerimiz var.
Onlar ilimi dilediğinde Allahın ilhamı ile kalplerinde bulurlar.
İlmini direk Allahtan alırlar bu Alimlere Rabbani alim denir ve bunlar cok kıymetlidir.
BağlumEvet dediğiniz üzere Osman Hocanın sohbetleri çok tesirli.Beni ipten aldı desem çok abartmış olmam herhalde..
Allahü teala razı olsun efendim.
Teşekkürler.
Bir tel parçası ol ama büyüklerin cereyanını naklet...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/48950-gercek-ve-sahte-alimler · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Müslümanların güvenebilecekleri alimler ve gerçek dava erleri kimlerdir? Nasihatler 2 cevap
- Din hırsızı alimler Tasavvûf 1 cevap
- HAKİKİ ALİMLER Dini sohbet 73 cevap
- alimler ilmi sırf para kazanmak için öğrendiğinde Ahiret ve Kıyamet 7 cevap
- Alimler demişlerdir ki: oruç ve açlıkda on güzel haslet vardır: Dini sohbet 3 cevap
- ALİMLER UYARIYOR: "Bid’atçilerden uzak durun – İlişkiyi kesin! Nasihatler 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.