osman gazi, post: 917196, member: 6971512- Darulharp'te Kumar ve Faiz
Hanefi mezhebine göre Müslüman kişi , Dar’ul harpte kafirden faiz alabilir , veremez. Müslüman hiçbir halukarda başka bir müslümandan faiz alamaz.
İmam Azam ve İmam Muhammed bu hükmü verirken, parayı iktisadî bir silâh olarak düşünüp, müslümanın onu kafirin ülkesinde ve onun rızasıyla, herhangi bir yolla alabileceğini, böylece onu iktisaden zayıf düşüreceğini, müslümanın hiçbir surette faiz veremeyeceğini, yani fazlalığı müslümanın alması halinde bunun caiz olabileceğini kastettiklerini, arkadaşları olan imamlar açıklamışlardır.
Nitekim İmam-ı Azam kumarı da aynı kategoriye sokmuş ve yüzde yüz kazanacağını bilmesi halinde müslüman Daru'l-Harpte bir harbî ile kumar oynayabilir, demiş ve mes'eleye Rum Sûresinin başında işaret edilen ve Hz. Ebu Bekr'in Şirk diyarı olan Mekkelilerle girdiği bahsi delil göstermiştir. Çünkü bahsin kumardan başka bir anlamı yoktur ama Hz. Ebu Bekr kazanacağını ALLAH Rasûlünün haber vermesiyle kesinlikle bilmektedir.
Yine Darulharbte Hz. Muhammed (Selamun Aleykum.v.)e Rastlayan Rukane güreş teklif etti. Hz. muhammed (Selamun Aleykum.v) Rukanenin bu teklifini kabul etti. Bahse Rukane koyunlarının 1/3 ünü koydu . Hz. Muhammed Selamun Aleykum.v. Rukaneyi defalarca yenerek koyunlarının tamamını aldı . Çünkü darulharbte harbinin malı mübahtır .
(el Mebsut- İmam serahsi c 14 sh : 57 , Mısır 1324) TİTRETTİN..BUNLAR BİZİM İTİKADIMIZ...KUMAR OYNAMAK VE FAİZ YEMEK İSLAMDA YASAK..AMA BU YÖNLERİDE VAR..SALDIRIP DURMA YOK FAİZCİ YOK ÇALIP ÇIRPALIM BİZDE DİYE...SEN HANGİ MESHEBİ TAKLİT EDİYON..EHLİ SÜNNETSEN..SAÇMALAYIP DURMA...ÖĞRENECEĞİN DAHA ÇOK ŞEY VAR VE UZUUN BİR YOL...BİRDE BU KURALLARI NALINCI KESERİ GİBİ YONTANLAR VARKİ ÇOOK TEHLİKELİ..İSLAM İÇİN PALTOSUNU FEDA ETMEZ..BIRAK CANINI..AMA İŞ 4 KADINLA EVLENMEYE GELDİMİ YATAKODASINDAN MUHALEFET EDER REJİME...DEMEKKİ 1-EHLİ SÜNNETE TESLİM OLMALIYIZ...2-HÜKÜMLERİ KENDİ NEFSİMİZE HOŞ GELEN YERLERDEN UYGULAMAMALIYIZ..Kİ ZATEN BU KÖTÜ UYGULAMALAR DALALET VE KÜFÜR EHLİNE HİCİV VE ELEŞTİRİ FIRSATI VERİYOR...PEYGAMBER EFENDİMİZİN SAÇININ BİR GECEDE AĞARDIĞI AYET ŞUDUR...YA MUHAMMED..EMROLUNDUĞUN GİBİ DOSDOĞRU OL....Allah cc e emanet olunuz...
bunlar zaten sen bu kitablari okumadin diyerek istedigini yaziyor dinimiz hakkinda
ben size inanmiyorum
Islamda ne zaman bir sey yapilmasina cevaz verilir >insan caresiz oldugu zaman baska secenegi olmadigi zaman !!
Biz Allaha kul olmak icin yaratildik !
bir suru helal kazanma yollari varken ne diye harama basvursun Musluman
darul harb olsun olmasin , darul harbde ibadet yapmak daha zordur bu yuzden daha cok sevab vardir
bu dunya bir imtihan dunyasidir
helal da bellidir haram da bellidir bize haramdan kacinmak duser
Imami Azamin sozlerini eksik yazidginiza inaniyorum cunku o oyle bir sey demesi mumkun degildir
kendisine su hukmu versen diyen padisaha `hayir boyle bir sey yapman helal degildir` diyerek can veren sehid dusen Ebu Hanife Hz leri boyle bir sey soyledigine inanmiyorum
Rizik Allahtandir ve Rezzak da Allahtir darul harb nedir cok iyi biliyorum
her zaman helal is vardir
ama Turkiyeyi darul harba cevirenler her yerinde kilise acan ve domuzu kasabalik et konumuna sokan AKP hukumeti her yer darul harb olsun diye ugrasiyor..
memleketi yabancilara satti ya is yok as yok ne yapsin gariban ?
insanlari kumar oynamaya faiz yolu ile kazanmaya cagriyor ..