Bu Rüya Galip Geleceğinize İşarettir

1.471 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
nurışığı

nurışığı

Kıdemli Üye · 479 mesaj

Sultan Ahmed Han, tahta çıktıktan bir süre sonra rüyasında, Macaristan Kralı ile mücadele ederken sırt üstü yere düştüğünü, kralın da üstüne çıktığını gördü. Sultanın bu rüyasını gerek saray içinde gerekse saray dışında makbul bir yoruma bağlayan çıkmadı. Bunun üzerine Padişaha Üsküdar'da oturan, Aziz Mahmud Hüdayi'ye yorumlatılması teklif edildi.

Sultan Mahmud rüyasını bir kağıda yazarak yorumlanması üzere Aziz Mahmud Hüdayi'ye gönderir. Şeyh Hazretleri, Padişah'ın adamını dergahın kapısında karşılar, elindeki mektubu aldı daha okumadan;
-Cevabı burda. diyerek, kendi mektubunu vererek geri çevirdi.

Hüdayi Hazretleri Sultan'ın rüyasını şöyle yorumlamıştı.
İnasanın rüyada rakip karşısında sırt üstü yere düşmesi, gerçek hayatta ona galip geleceğine işarettir. Sırt insanın en kuvveetli yeridir. Toprakta en kuvvetli dayanaktır. Bu ikisi birleşince kuvvet üstüne kuvvet doğar. Kısacası bu rüya islamın kafirlere galebe edeceğine işarettir.

Sultan Ahmed, bu mantıklı ve müjdeli yorum yapan şeyhe karşı, içinde bir sevgi ve yakınlık duydu. İşte bu sevgi ve yakınlık büyük dostluğun başlangıcı oldu. Rüyada tabir edildiği gibi çıktı.

Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

Selamun Aleyküm;
Teşekkür ederiz kardeşim.
nurışığı

nurışığı

Kıdemli Üye · 479 mesaj

Hasıl ı Kelam, post: 909234, member: 69715Selamun Aleyküm;
Teşekkür ederiz kardeşim.

______________Ve Aleykümselam kardeşim
Ben teşekkür ederim Allah razı olsun gözlerinize sağlık selametle
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim.
Emeğinize sağlık.. Allah c.c razı olsun..Tarihten çok güzel bir kesitti..Rabbimiz c.c hizmetlerinden razı olsun, yollarından ayırmasın inşallah..
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.
DİLEK-HİLAL

DİLEK-HİLAL

Kıdemli Üye · 194 mesaj

Allah razı olsun kardeşim
hayri07

hayri07

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM teşekkürler selametle kalınız.
ahde

ahde

Mübarek Üye · 590 mesaj

sağolun kardeşim emeğinize sağlık
selam ve dua ile

HAMD ANCAK ALEMLERİN RABBİ ALLAHA MAHSUSTUR

haydar-ı kerrar

haydar-ı kerrar

Kıdemli Üye · 138 mesaj

Kardeşlerim S.a
Namaz Dışında Bir Konuya değinmek istiyorum..
Bediüzzaman Said Nursi hakkında Çirkin Ve Asılsız iftiralara lüften kanmayın.. Yok mason Yok Ajan Hatta Deccal Diyenler bile oluyor.. Benim Sizden Ricam Üstadı (Bediüzzamanı) tanımak istiyorsanız Risale-i Nur Külliyatlarından Faydalana bilirsiniz.. Aslını Araştırmadan Bu Tip İddialara Kanıp Üstad Hakkında Çirkin yorumlar yapmayalım...

İslam Hakkıında ne merak ediyorsanız Risale-i Nur Külliyatlarında da Bulabilirsiniz Aydınlana bilirsiniz.. eğer Bediüzzaman hakkında olumsuz Düşünceleri olan tanıdıklarınız varsada onları uyarın lütfen. Bediüzzaman kimdir Açıklayın.. Özellikle Bizim Gibi Gençlerin Bediüzzaman Gibi bir evliyadan haberdar olmamız gerek miyor mu ?? Risalel-i Nur Külliyatlarından Faydalanmamız gerekmiyor mu..? Sizde Benim Gibi Düşünüyorsanız herkeze özellikle Gençlere Bediüzzaman Sevgisini Aşılayalım..Yanlış Bir Cümle Kurduysam Özür Dilerim Hakkınızı Helal Edin Selametle.. A.e.o'Lun...
ramora

ramora

Kıdemli Üye · 409 mesaj

s.a. kardeşlerim bu paylaşım üzerine sizlere bir şey danışmak istiyorum. rüyalarımızın yorumlarını kimlere yaptırmalıyız?
sabır acı meyvesi tatlıdır....

Ya Rabbi, kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, sevgine kavuşturacak amellerin sevgisini nasip eyle!
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.