Oğluma / Kızıma

3.707 görüntülenme · 33 yanıt

Paylaş:
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Canım oğlum / kızım....

Benim yaşlandığımı düşündüğün gün (ki yaşlı olmayacağım) sabırlı ol lütfen ve beni anlamaya çalış.

Yemek yerken üstümü kirletirsem lütfen sabırlı ol.

Sana bir şeyler öğretmek için seninle ilgilendiğim günleri hatırla...

Seninle konuşurken, aynı şeyleri 1000 kere tekrarlıyorsam sözümü kesme.

Beni dinle.

Sen küçükken, uyuyana kadar sana aynı hikayeyi 1000 defa tekrar tekrar okumak zorunda kaldığımı hatırla.

Banyo yapmak istemediğimde; beni utandırma ya da azarlama...

Seni banyoya götürmek için icat ettiğim küçük yöntemlerimi ve oyunlarımı hatırla...

Yeni teknolojiler karşısındaki cahilliğimi görürsen bana zaman tanı; beni yüzünde alaycı bir gülümsemeyle izleme...

Bazı zamanlarda unutkan olursam yahut konuşmalarımızda ipin ucunu kaçırırsam lütfen hatırlamam için gerekli zamanı bana tanı; hemen sinirlenme.. .

Çünkü asıl önemli olan senin yanında olabilmem ve beni dinliyor olmandır.

Ben sana bir sürü şeyi nasıl yapacağını gösterdim.

İyi yemek yapmayı,iyi giyinmeyi...

Yaşamı göğüslemeyi...

Yaşlı bacaklarım yürümeme izin vermediğinde bana elini ver.

Tıpkı, benim sana ilk adımlarımı atarken verdiğim gibi.

Ve bir gün artık daha fazla yaşamak istemediğimi; ölmek istediğimi söylediğimde bana kızma.

Bir gün beni anlayacaksın.

Yaşamın; zevk alma değil, artık idareten yaşama yaşı olduğunu anlamaya çalış.

Hatalarıma karşın hep senin için iyi olanı gerçekleştirmeye ve senin yolunu hazırlamaya çalıştım.

Senin yanında olduğumda üzgün, kızgın ya da güçsüz hissetme kendini. Benim yanımda olmalısın, beni anlamalısn ve bana yardım etmelisin.

Yürümeme yardımcı ol ve yolumu sabırla sevgiyle bitirmeme...

Benim için yaptıklarını, ya bir gülümseme ya da senin için her zaman taşıdığım çok derin sevgiyle geri ödeyebilirim ancak.

Seni çok seviyorum ve hep seveceğim; bunu sakın unutma.
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

Nasıl yazı bu böyle içim burkuldu.Hakikaten bana yazılmış gibi hissettim...

Bebeklere bile acımayan merhametsizleri görünce,merhamet sahibi olduğum için şükretmeyi öğrendim.Savunmasız birine zulmetmekten Rabbimize sığınırım.Öyle adi bir insan olamamıza izin verme Ya Rabbel Alemin.amin...
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim.
Emeğinize sağlık. Rabbimiz c.c razı olsun inşallah..
Hayatta her şeyin bir ''devran'' üzere seyreylediğini anlatan güzel bir paylaşımdı.. Değerli kardeşim Hasıl ı Kelam'ın da belirttiği gibi iç burkan, yürek acıtan bir yanı var.. Evlatlar, kendilerine türlü fedakarlıklar yapan ebeveynlerini unutmamalılar.. Küçüklükte kendilerine gösterilen şefkati.. Ve günün birinde o yaşlara gelmek nasip olur ise, kendisinin de o vaziyetlerde olacağını hiç unutmamalı inşallah..
İnsan kelimesi ''nisyan'' kökünden geliyor, ''çok unutan''...
Unuttuğu için olsa gerek, sürekli gaflet içinde kalabilen..
Rabbimiz c.c bunları bizlere unutturmasın inşallah..
Bu arada resim konusunda kardeşime yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim ben de kardeşim.. Hakkınızı helal ediniz inşallah. Selam ve Dua ile.

elanaz 21

elanaz 21

Kıdemli Üye · 428 mesaj

selamün aleyküm kardeşim çok güzel bi yazıydı içim ürperdi okurken allah razı olsun rabbim yaşlılara karşı anlayış merhamet ihsan eylesin bizlere onlara elimizden geldince yardım etmeyi nasip etsin allah emanet ol
Guo1903

Guo1903

Hasıl ı Kelam, post: 908573, member: 91898Nasıl yazı bu böyle içim burkuldu.Hakikaten bana yazılmış gibi hissettim...

Bebeklere bile acımayan merhametsizleri görünce,merhamet sahibi olduğum için şükretmeyi öğrendim.Savunmasız birine zulmetmekten Rabbimize sığınırım.Öyle adi bir insan olamamıza izin verme Ya Rabbel Alemin.amin...

Gerçekten insanın içini burkuyor ama hayatın gerçeği:( Amin inşallah.. selam ve dua ile.. Hayırlı akşamlar...
zencefil_1109

zencefil_1109

Mübarek Üye · 939 mesaj

RABBİM razı olsun kardeşim çok güzeldi gözlerim yaşardı okurken...
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

tamda yerindeydi sanki...utanmadım...hemde çok ağladım...çok şükür babama bir öf bile demişliğim yok...ama yaklaşık 4 saat önce kalp krizi geçirdiğini duydum..gidecektim ama araba bulamadım.. Gidemedim..
Hep iş, ekmek..derken onları çok yalnız bıraktım...
Yarına kadar Allah sabır versin inşallah...
Teselli için İslamiyet ailesine geldim..yazını okudum..
Hem okudum hem ağladım...
Babam şuan yoğun bakımda inşallah Rabbim bir kapı açar kavuşuruz...
Ama paylaşımın çok yara tazeledi..
...ellerine emeğine sağlık...Allah senden razı olsun inşallah...
...
....lütfen duasız bırakmayın kardeşinizi...
..selam ve dua ile..

..ne olur kusura bakma sevgili kardeşim paylaşımın o kadar güzeldi ki tutamadım kendimi...hakkını helal et...
zencefil_1109

zencefil_1109

Mübarek Üye · 939 mesaj

mir_erhan tamda yerindeydi sanki...utanmadım...hemde çok ağladım...çok şükür babama bir öf bile demişliğim yok...ama yaklaşık 4 saat önce kalp krizi geçirdiğini duydum..gidecektim ama araba bulamadım.. Gidemedim..
...
..selam ve dua ile..

..ne olur kusura bakma sevgili kardeşim paylaşımın o kadar güzeldi ki tutamadım kendimi...hakkını helal et...

erhan kardeşim çok üzüldüm inanki sabırlı ol RABBİM şifa versin inşaALLAH babanıza dua ediyorum kardeşim,hayırlı haberlerini bekliyoruz...
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

mir_erhan tamda yerindeydi sanki...utanmadım...hemde çok ağladım...çok şükür babama bir öf bile demişliğim yok...ama yaklaşık 4 saat önce kalp krizi geçirdiğini duydum..gidecektim ama araba bulamadım.. Gidemedim..
...
..selam ve dua ile..

çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin muhterem babacığınıza ..

engin bey kardeşim ALLAH razı olsun ... annemizin babamızın kıymeti iyi anlamak gerekiyor iş işten geçmeden.. rabbim bizleri hayırlı evlat eylesin...
annemize babamızı hayırlı uzun ömürler versin inşaALLAH...
teşekkürler kardeşim
selam ve dua ile
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

Allah sizden razı olsun kardeşim...
...Allah hiç kimseye acı yaşatmasın size de inşallah...
..takdir Yaradanındır...Ama işte zordur....
..Rabbim sizden razı olsun..
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

selamun aleykum kardeşim siz yazdıysanız eğer yüreğinize sağlık altında imzanızda varda...

Anne-baba hayatımızdaki en önemli 2 varlık.Malesef kıymetlerini hep kaybettiğimizde anladığımız 2 önemli varlık..!!!

Selametle kardeşimB)
Guo1903

Guo1903

...
..selam ve dua ile..

Estağfirullah..Asıl siz kusura bakmayın, üzüntünüze üzüntü katmış oldum:( Allah celle celalüh babanızın yardımcısı olsun.En kısa zamanda şifasını verir inşallah.. Ne mutlu size ki Öf bile dememişsiniz..İnşallah onlarda sizden razıdırlar.. Hakkımız yoktur inşallah.. Babanızın durumu ile ilgili bizleri bilgilendirirseniz çok memnun olurum.. Selam ve dua ile kalın inşallah...
aikoay

aikoay

Aktif Üye · 53 mesaj

MEVLA'm hayirli evlatlar versin hepimize amel defterimizi kapatmayan ardimizdanYASIN'leri FATIHA'lari eksik etmeyen
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

selamun aleykum kardeşim paylaşım için teşekkür ederim rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
Guo1903

Guo1903

aliye_aliye, post: 908587, member: 93691
Selamün Aleyküm kardeşim.
Emeğinize sağlık. Rabbimiz c.c razı olsun inşallah..
Hayatta her şeyin bir ''devran'' üzere seyreylediğini anlatan güzel bir paylaşımdı.. Değerli kardeşim Hasıl ı Kelam'ın da belirttiği gibi iç burkan, yürek acıtan bir yanı var.. Evlatlar, kendilerine türlü fedakarlıklar yapan ebeveynlerini unutmamalılar.. Küçüklükte kendilerine gösterilen şefkati.. Ve günün birinde o yaşlara gelmek nasip olur ise, kendisinin de o vaziyetlerde olacağını hiç unutmamalı inşallah..
İnsan kelimesi ''nisyan'' kökünden geliyor, ''çok unutan''...
Unuttuğu için olsa gerek, sürekli gaflet içinde kalabilen..
Rabbimiz c.c bunları bizlere unutturmasın inşallah..
Bu arada resim konusunda kardeşime yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim ben de kardeşim.. Hakkınızı helal ediniz inşallah. Selam ve Dua ile.

Aleyküm Selam..
Eğer Rabbim ömür verirse bizde o zor dönemleri yaşayacağımız için bugünden büyüklerimize yapacaklarımız muhakkak ki karşımıza çıkacaktır.. Rabbim bizleri hayırlı evlatlar eylesin ve cümlemize de hayırlı evlat versin..Dediğiniz gibi unutturup Gaflete düşürmesin İnşallah..
Hakkımız yoktur, sizlerde helal edin lütfen..
Selam ve dua ile..
Guo1903

Guo1903

elanaz 21, post: 908624, member: 93605selamün aleyküm kardeşim çok güzel bi yazıydı içim ürperdi okurken allah razı olsun rabbim yaşlılara karşı anlayış merhamet ihsan eylesin bizlere onlara elimizden geldince yardım etmeyi nasip etsin allah emanet ol

Aleyküm Selam..
Beğenmenize sevindim.. Allah celle celalüh cümlemizden razı olsun.. İnşallah büyüklerimize karşı daha bilinçli hareket etmeyi nasip eylesin..
Selametle kalın inşallah..
Guo1903

Guo1903

zencefil_1109, post: 908681, member: 80852RABBİM razı olsun kardeşim çok güzeldi gözlerim yaşardı okurken...

Ecmain olsun.. Selam ve dua ile..
acem_kizi

acem_kizi

Mübarek Üye · 891 mesaj

Allah razı olsun kardeşim :(
cemre42_

cemre42_

Aktif Üye · 73 mesaj

Rabbim herkese hayirli evlatlar versin.Anne-babaya da evlatlari ni hayirli,imanli yetistirmeyi nasip etsin
Guo1903

Guo1903

aminenur, post: 908714, member: 85239

engin bey kardeşim ALLAH razı olsun ... annemizin babamızın kıymeti iyi anlamak gerekiyor iş işten geçmeden.. rabbim bizleri hayırlı evlat eylesin...
annemize babamızı hayırlı uzun ömürler versin inşaALLAH...
teşekkürler kardeşim
selam ve dua ile

Ecmain İnşallah.. Dualarınıza amin diyorum..İnşallah bizlerden razı olarak ebedi aleme göçeriz... Selametle kalın inşallah...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.