sıla1amin kardeşim Allah razı olsun. diğer arkadaşlarda okusunlar istiyorum. güncellemek istedim konuyu. teşekkürler.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
17.984 görüntülenme · 105 yanıt
sıla1amin kardeşim Allah razı olsun. diğer arkadaşlarda okusunlar istiyorum. güncellemek istedim konuyu. teşekkürler.
mektubatBen teşekkür ederim kardeşim ilginize,alakanıza.Mübareklerin hayatı çok hoşuma gidiyor yahu.Nasıl bir aşk var aralarında,Allah rızası için olunca sende onlara ilgi duyuyorsun işte.Cenab-ı Hak şefaatlerine kavuştursun İnşallahü teala.Selametle kalın.
Mevlânâ hazretleri vefât edince, İmâm-ı İhtiyârüddîn gasl eyleyip yıkadı. Gasl ânında gördüklerini şöyle anlattı: "Mevlânâ'nın mübârek cesedini yıkamaya başlayınca, üzerime öyle bir ayrılık acısı çöktü ki ağlamaktan kendimi alamadım. Yıkamak şöyle dursun, zerre kadar hareket etmeye kâdir olamadım. Yüzümü yüzüne dayayıp ağladım. Yardımcılarım hiç ses çıkarmıyor, bana mâni olmuyorlardı. Bir ara dayanamadım. Vücûduna sarılarak ağlamak istedim. O anda Mevlânâ'nın eli bileğimi sıkıca tuttu. Korkumdan aklım başımdan gitti. Bayılmışım. Kulağıma uğultu hâlinde, sâhibini göremediğim sesler geliyordu; "Nûr, nûra karıştı. Âşık, Mâşuka kavuştu. Bunda endişe edecek bir şey yoktur. Çünkü, Allahü teâlânın velî kulları için, hiçbir korku yoktur ve onlar mahzûn da olmazlar. Müminler ölmezler, belki fânî âlemden, sonsuz âleme naklolunurlar." Bu sözler beni kendime getirdi."
sıla1, post: 944328, member: 92536[sıze=3]allahü teâlânın aşkı ile dolmuş, evliyânın büyüklerinden olan celâleddîn-i rûmî (kuddise sirruh) ney ve başka hiç bir çalgı çalmadı. Mûsikî dinlemedi ve raks etmedi. Yâni dans etmedi.[/sıze]
sıla1, post: 944334, member: 23787[sıze=3]bunların içinde de, süleymân neş'et efendinin şerhinden elli altı sahifesi, yalnız dört beytin şerhi olup, sultan abdülmecîd han zamânında, 1847 (h.1263)'de matba'a-i âmire'de tab edilmiştir. Bu kitapta, mevlânâ câmî (kuddise sirruh) buyuruyor ki:
"mesnevî'nin birinci beytinde [dinle neyden, nasıl anlatıyor, ayrılıklardan şikâyet ediyor] ney, islâm dîninde yetişen kâmil, yüksek insan demektir. Bunlar kendilerini ve her şeyi unutmuştur. Zihinleri her an, allahü teâlânın rızâsını aramaktadır. Ney, fârisî dilinde, yok demektir. Bunlar da, kendi varlıklarından yok olmuştur. Ney denilen çalgı, içi boş bir çubuk olup, bundan çıkan her ses, onu çalan kimseden hâsıl olmaktadır. o büyükler de, kendi varlıklarından boşalıp, kendilerinden, allahü teâlânın ahlâkı, sıfatları ve kemâlâtı zâhir olmaktadır. neyin üçüncü mânâsı, kamış kalem demektir ki, bundan da, insan-ı kâmil kasdedilmektedir. Kalemin hareketi ve yazması kendinden olmadığı gibi, kâmil insanın hareketleri ve sözleri de, hep allahü teâlânın ilhâmı iledir."
allahım bizlere de böyle kamil iman nasip etsin.
[/sıze]
ufuktuncay, post: 945157, member: 91256Allahu Ekber
ufuktuncay, post: 945158, member: 22944Çevremdeki insanlardan çekinmesem iki gözüm iki çeşme ağlayacağım.
Nerdeyse tek solukta baştan sona okudum yazını.
Ağlamamak için dudaklarımı ısırmaktan bir hal oldum.
Sebep eyle ya Rab!
mektubat, post: 946405, member: 48192Amenna:)
Dökülsün günahların ağla kardeşim.Allahü teala kalbinize yumuşaklık vermiş maaşallah.Bu büyüklerin hayatı insanın katılaşan kalbini yumuşatıyor.Çünkü inde zikressalihin tenziylürrahme buyurulmuş,salihlerin anıldığı yere rahmet yağar demektir ki hadis-i şeriftir.Rahmeti ilahi (Feyz)kalbe dolunca günahları söker atar.İnsan hafifler.Evliya-i kiramın kabrini ziyarette hep ziyaret edilen zat hatırlandığı için gönülden gönüle irtibat başlar ve kalbindeki(feyzden) ziyaret edene de akar gelir.Radyo'yu açıp dinlemeye benzer.Düğme kabirdeki mübareği sevmektir.İnşallahü teala istifade edenlerden oluruz.Selametle kardeşim.
ufuktuncay, post: 946273, member: 94922Allah Razı Olsun
ufuktuncayŞu Mubarek Cuma günü yüzü suyu hürmetine Rabbim Siz ve Sizin gibilerden Razı Olsun
Hayırlı Cuma'lar
sıla1, post: 949487, member: 91971:eek: çok ilginç ya nasıl bu seviyeye gelebilir bi insan. :? Allah bizlere de nasip etsin dicem ama. bilmiyorum zor. :a33: Rabbime çok kolayda nefsimize zor. :a43: Allah mübareğin şefaatini bizlere nasip etsin. Allah celle celalühü razı olsun paylaşm için. emeğinize sağlık. Rabbim size de böyle makamlar derecelerde olmayı nasip etsin.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/48470-mevlana-celaleddin-i-rumi-kuddise-sirruh-nin-hayati · 21.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.