Baykuşun Kıssası

2.366 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
nurışığı

nurışığı

Kıdemli Üye · 479 mesaj

Hayat-ül hayvan kitabında bildiriliyorki:
Süleyman Aleyhisselam bütün hayvanlarla konuşurdu. Bu O'nun mucizelerinden biriydi. Gökte tahtı ile gezerdi. Bir gün baykuş Süleymen Aleyhisselam'a selam verdi. Süleyman Aleyhisselam selamını aldı ve sordu ki:
-Niçin buğday yemezsin?
-Adem Aleyhisselam onun yüzünden cennetten çıktığı için.
-Niçin su içmezsin?
-Nuh Aleyhisselam'ın kavmi suda boğulduğu için.
-Niçin hep harabelerde bulunursun?
-Harabeler Allah'ü Teala'nın mirasıdır.
-Niçin evlerde ötersin?
-İnsanları ikaz için. Önlerinde şiddetli tehlikeler varken nasıl gafletle uyurlar. Böylesine yazıklar olsun!
-Gündüzleri neden çıkmazsın?
-İnsanlar bana zarar verebilirler.
-Öterken ne dersin?
-Tesbih okur birde "Ey gafiler, çıkacağınız uzun sefer için azık hazırlayın!" derim.
Süleyman Aleyhisselam baykuştan daha nasihatçı kuş olmadığını söyledi. (Berika)
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm güzel kardeşim.
Emeğinize, yüreğinize sağlık.. Güzel bir paylaşımdı..
Paylaştığınız için teşekkürler..
Selam ve Dua ile..B)
Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

selamun aleyküm
Gök Kubbe

Gök Kubbe

paylaşım için çok teşekkürler
Gök Kubbe

Gök Kubbe

AZİZ ALLAH CELLE ve CELALÜHU hepimizden razı olsun
nurışığı

nurışığı

Kıdemli Üye · 479 mesaj

küçük-kulselamun aleyküm

küçük-kulpaylaşım için çok teşekkürler

küçük-kulAZİZ ALLAH CELLE ve CELALÜHU hepimizden razı olsun

Ve Aleykümselam Küçük-kul kardeşim
Rica ederim ben teşekkür ederim Rabb'im hepimizden razı olsun inşAllah selametle
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

SELAMUN ALEYKUM KARDEŞİM Hayat-ül hayvankitabında bildiriliyorki: KİM DEMİŞ PEKİ BİLGİ VERİRMİSİNİZ NETTE BULAMADIM?.EĞER HZ SÜLEYMAN (A.S)'A HAYVANLARIN DİLİNDEN ANLAMA ONLARA ÖNDERLİK ETME YETKİSİ VERİLMİŞSE YÜCE ALLAH (C.C)TARAFINDAN ONLARINDA BİR KISSASI OLMALIYDI MUHAKKAK.BU KISSADA OLMASI GEREKENLERDEN SADECE BİRİ.ALLAH RAZI OLSUN.BAYKUŞ ÖTÜNCE HEP UĞURSUZLUK LAFLARI,ÖLÜM ANILIR.HALBUKİ O ALLAHI ANIYOR GECE KİMSE YOKKEN.CEVAT AYHANDAN DUYMUŞTUM.SELAMETLE
nurışığı

nurışığı

Kıdemli Üye · 479 mesaj

Nevin_1982SELAMUN ALEYKUM KARDEŞİM Hayat-ül hayvankitabında bildiriliyorki: KİM DEMİŞ PEKİ BİLGİ VERİRMİSİNİZ NETTE BULAMADIM?.EĞER HZ SÜLEYMAN (A.S)'A HAYVANLARIN DİLİNDEN ANLAMA ONLARA ÖNDERLİK ETME YETKİSİ VERİLMİŞSE YÜCE ALLAH (C.C)TARAFINDAN ONLARINDA BİR KISSASI OLMALIYDI MUHAKKAK.BU KISSADA OLMASI GEREKENLERDEN SADECE BİRİ.ALLAH RAZI OLSUN.BAYKUŞ ÖTÜNCE HEP UĞURSUZLUK LAFLARI,ÖLÜM ANILIR.HALBUKİ O ALLAHI ANIYOR GECE KİMSE YOKKEN.CEVAT AYHANDAN DUYMUŞTUM.SELAMETLE

Ve Aleykümselam kardeşim
"Kim demiş peki bilgi verirmisin nette bulamadım" derken ne demek istediniz anlayamadım.Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.Allah Azze ve Celle'ye emanet olasınız selametle
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

nurışığıVe Aleykümselam kardeşim
"Kim demiş peki bilgi verirmisin nette bulamadım" derken ne demek istediniz anlayamadım.Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.Allah Azze ve Celle'ye emanet olasınız selametle

Kitabın yazarı kim demek istemiştim:)Selametle kardeşimB)
nurışığı

nurışığı

Kıdemli Üye · 479 mesaj

Nevin_1982Kitabın yazarı kim demek istemiştim:)Selametle kardeşimB)

Ben bunu kitabından okumadım kardeşim internetten baktım
Yardımcı olamadığım için üzgünüm selametle kardeşim Allah Azze ve Celle'ye emanet ol
mst2005

mst2005

Kıdemli Üye · 211 mesaj

Güzel paylaşımdı teşekkürler
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.