ÂLİ IMRÂN suresi 103. ayet

8.611 görüntülenme · 16 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

(ÂLİ IMRÂN suresi 103. ayet):''BİRLİK VE BERABERLİK''Bismillahirrahmanirrahim...

وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ وَاذْكُرُواْ نِعْمَةَ اللّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنتُمْ أَعْدَاء فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنتُمْ عَلَىَ شَفَا حُفْرَةٍ مِّنَ النَّارِ فَأَنقَذَكُم مِّنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ
تَهْتَدُونَ

Okunuş: Va'tesumu bi hablillahi cemiav ve la teferraku, vezküru ni'metellahi aleyküm iz küntüm a'daen fe ellefe beyne kulubiküm fe asbahtüm bi ni'metihi ihvana, ve küntüm ala şefahufratim minen nari fe enkazeküm minha, kezalike yübeyyinüllahü le küm ayatihi lealleküm tehtedun

Anlamı::Hep birlikte Allah'ın ipine (İslâm'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişileridiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm Resul Rabbimiz razı olsun inşaallah
şaşırtamsın bizleri hayırlı günler inşaallah...
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

teşekkürler....
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Allah razı olsun.. İnşallah ümmet daha da parçalanmaz....
_Resul_

_Resul_

Allah(c.c) sizlerden de razı olsun inşallah...
HAYIRLI GÜNLER..
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

Allah razı olsun.
selamun aleykum ve rahmetullah ve berakatühü
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
_Resul_

_Resul_

nuresmaAllah razı olsun.
selamun aleykum ve rahmetullah ve berakatühü

ALLAH(C.C) SİZDENDE Razı olsun inşallah....Hayırlı günler..
mehtap0013

mehtap0013

Aktif Üye · 66 mesaj

"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim} allah razı olsun
_Resul_

_Resul_

mehtap0013, post: 913270, member: 73855Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim} allah razı olsun

Allah (c.c) sizden de razı olsun inşallah...Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın inşallah.
furkan-saldirmis

furkan-saldirmis

Yeni Üye · 1 mesaj

...................
_Resul_

_Resul_

Selamün aleyküm....Hayırlı akşamlar...
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

Allah razı olsun Rabbim yardımından eksik etmesin
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
_Resul_

_Resul_

şehadetgülüAllah razı olsun Rabbim yardımından eksik etmesin

Allah cc sizden de razı olsun inşallah.. Hayırlı akşamlar.... .
Nursi

Nursi

Yeni Üye · 6 mesaj

allah razı olsun
atris

atris

Mübarek Üye · 1.066 mesaj

(ÂLİ IMRÂN suresi 103. ayet):''BİRLİK VE BERABERLİK''Bismillahirrahmanirrahim...

وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ وَاذْكُرُواْ نِعْمَةَ اللّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنتُمْ أَعْدَاء فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنتُمْ عَلَىَ شَفَا حُفْرَةٍ مِّنَ النَّارِ فَأَنقَذَكُم مِّنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ
تَهْتَدُونَ

Okunuş: Va'tesumu bi hablillahi cemiav ve la teferraku, vezküru ni'metellahi aleyküm iz küntüm a'daen fe ellefe beyne kulubiküm fe asbahtüm bi ni'metihi ihvana, ve küntüm ala şefahufratim minen nari fe enkazeküm minha, kezalike yübeyyinüllahü le küm ayatihi lealleküm tehtedun

Anlamı Hep birlikte ALLAH'ın ipine (İslâm'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. ALLAH'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişileridiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte ALLAH size âyetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.

GünYüzü

Üye · 42 mesaj

Emeğine Sağlık, Güzel paylaşım.
ethiopia

ethiopia

Yeni Üye · 2 mesaj

allah razı olsun
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.