RE: ÖLÜLERE YASİN-İ ŞERİF OKUNUR
nilsu yazdı:
selamün aleyküm arkadaşlar.ben birşey duydum:ölünce insanların amel defteri kapanırmış.yani kişiye sonradan yapılan dualar,ona bir fayda sağlamazmış.bana çok saçma geldi.yani o zaman neden ölmüşlerimize birer fatiha okuyalım deniyor..neden kabristandan geçerken 3 ihlas bir fatiha okunuyor.bir de bu onları günahlarından mı arındırıyor,azaplarını mı hafifletiyor.buraya kafam takıldı.yani ölmüş bir yakınımıza arkasından sürekli dua ve ibadet yapılsa onun ruhuna bağışlansa bu kişinin günahları siliniyormu.bu kişinin kabrini cennet bahçesine çevirmek mümkün mü...selam ve dua ile...
selamün aleyküm evvela cumanız mübarek olsun.....bakın arkadaşlar dinde yoruma yer yoktur yani insanlar kesin olan şeylerde yani belli kısaslar koyulmuş durumlarda bile insani yani beşeri yorumlar yapıyolar ki buda yanılgıya duşürüyor Allah korusun ...örneğin cuma namazını kadınlarda kılmalı cenaze namazına kladınlara katılmalı gibi...
sizin duymuş olduğunuz bu sölentiye kesin cvp vermek haddim değil okadr bilgili olduğumu sanmıyorum,,eskiden beri sölenir ölen bi kimsenin çocuğu o öldükten sonra bile kuran okuyor yada öğrenmeye heves ediyorsaa çocuğu o kişiye şefaat eder...böle bidurumdaaa ben sadece şunu diyorum hani mezarın başına varıpta bir demet çiçek koyar ya insan bunun ne anlamı vardır ama bizler ölmüşlerşmize yasinler fatihalar ihlaslar gibi çiçekler bırakırsak eminimki Rabbimin nazarında hem ölmüş yakınlarımız hemde biz hoşnut oluruz...Allahım neolur bizleri yolundan çevirmemezarlıktan geçerken o aciz yalvaran bi çare ölülere bi fatihayı bile esirgeyen kullarından etme (AMİN)