Hafız Bir Genç!!!

10.248 görüntülenme · 94 yanıt

Paylaş:
BRC

BRC

Kıdemli Üye · 236 mesaj

RE: KURAN-I KERİM OKUYAN GENÇİN HİKAYESİ

RE: KURAN-I KERİM OKUYAN GENÇİN HİKAYESİ

ALLAHÜ EKBER !!!
edaalican

edaalican

Kıdemli Üye · 454 mesaj

RE: Kur'an okuyan genç

Paylaşımınız çok güzel. Anlamlı ve insanı biryerlere sürükleyen bir mesaj. Rabbim sizden razı olsun. ve KUr'an-ı hakkıyla yaşayan kullarından eylesin İnşallah.
celiski

celiski

Üye · 48 mesaj

Kur'an okuyan genç

Kur'an okuyan genç

Bir genç hafızlığını tamamlarken her gün sabaha kadar Kur’an’ı hatmeder. Bundan dolayı da sabah derslerine yorgun ve bitkin olarak çıkar. Durumu öğrenen hocası Kur’an’ı bu şekilde okumasını arzu etmediği için bir gün onu karşısına alır ve: “Evladım! Biliyorsun Kur’an, indiği gibi okunmalıdır. Bu gece sen Kur’an’ı, karşında ben varmışım gibi oku.” tavsiyesinde bulunur.

Genç gider ve Kur’an’ı hocasına okuyormuş gibi okur. Sabah huzura geldiğinde: “Efendim, bu gece Kur’an’ı ancak yarısına kadar okuyabildim.” der. Bunun üzerine hocası: “Pekâla bu gece de Efendimiz’e okuyor gibi oku!” emrini verir. Talebe şaşkınlık ve heyecan içinde Nebîler Serveri’nin huzurunda olduğu düşüncesiyle o gece daha dikkatli okur. Ertesi gün de üstadına Kur’an’ın ancak dörtte birini okuyabildiğini söyler. Üstadı talebesindeki manevi yükselişi görünce: “Bugün de o emin melek Cebrail’in Efendimiz’e (sallallahu aleyhi vesellem) tebliğ ettiği anda dinliyor gibi oku!” der. Talebesi ertesi gün “vallahi üstadım, bugün ancak bir sure okuyabildim.” der.

Üstadı son adımı atar: “Evladım! Şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yüce Rabbimiz’in huzurunda okuyor gibi oku! Düşün ki O seni dinliyor ve Kur’an’ı senle mukabele ediyor!” Talebe ertesi gün gözyaşları içinde üstadına gelir ve şöyle der: “Üstadım! Fatiha’dan başladım ilk ayetleri okudum; ama ‘İyyâke na’budu’ demeye bir türlü dilim varmadı. Çünkü ‘Sadece sana kulluk yaparım!’ diyemedim.
celiski

celiski

Üye · 48 mesaj

bu çok güzel b,r kıssadır kimse begenmedimi
mtekik

mtekik

Mübarek Üye · 2.702 mesaj

S.A. KARDEŞİM,
ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ. İNŞALLAH KURANİ AZÜMİŞANI RABBİMİZ HUZURUNDA OKUYORMUŞ HİSSİYLE VE ANLAYARAK OKUYANLARDAN OLURUZ.
O TALEBENİN KALDIĞI YERDE KALMAMAK İÇİN, ONA KULLUKTA KUSUR ETMEMLİYİZ. İNŞALLAH KURANİ HAKKI İLE ANLAYIP, HAYATINA GEÇİRENLERDEN OLURUZ.
K.S.E.O.
erdal

erdal

Mübarek Üye · 3.212 mesaj

S.A.

ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIMIN İÇİN..
RABBİM HAKKIYLE OKUYANLARDAN EYLESİN....
celiski

celiski

Üye · 48 mesaj

Amin ecmain inşALLAH okuyan gözlerinize saglık
handan06

handan06

Mübarek Üye · 2.070 mesaj

RE: Hafız Bir Genç!!!

ALLAH RAZI OLSUN
gecem

gecem

Mübarek Üye · 1.631 mesaj

RE: Hafız Bir Genç!!!

emegıne saglık ..
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

ELLERİNİZE SAGLIK ÇOK GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH'A EMANET OLUN....
MeHMeT KoÇ

MeHMeT KoÇ

Kıdemli Üye · 324 mesaj

S.A KARDEŞİM GERÇEKTEN GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.
SADECE ALLAH(C.C)A KULLUK ETMEK İÇİN GELDİĞİMİZ DÜNYADA ALDANIP GİDİYORUZ.
ALLAH(C.C) GÜNAHLARIMIZ AFFETSİN.
su misali

su misali

Kıdemli Üye · 154 mesaj

Allahim bizleri sana kulluk edenlerden eyle
AMİN AMİN AMİN
nurus

nurus

Mübarek Üye · 1.079 mesaj

sadece sana kulluk yaparim diyemedim...

sadece sana kulluk yaparim diyemedim...

Bir genç hafızlığını tamamlarken her gün sabaha kadar Kur'an'ı hatmeder. Bundan dolayı da sabah derslerine yorgun ve bitkin olarak çıkar. Durumu öğrenen hocası Kur'an'ı bu şekilde okumasını arzu etmediği için bir gün onu karşısına alır ve: "Evladım! Biliyorsun Kur'an, indiği gibi okunmalıdır.Bu gece sen Kur'an'ı, karşında ben varmışım gibi oku." tavsiyesinde bulunur.

Genç gider ve Kur'an'ı hocasına okuyormuş gibi okur. Sabah huzura geldiğinde: "Efendim, bu gece Kur'an'ı ancak yarısına kadar okuyabildim." der. Bunun üzerine hocası: "Pekâla bu gece de Efendimiz'e okuyor gibi oku!" emrini verir. Talebe şaşkınlık ve heyecan içinde Nebîler Serveri'nin huzurunda olduğu düşüncesiyle o gece daha dikkatli okur. Ertesi gün de üstadına Kur'an'ın ancak dörtte birini okuyabildiğini söyler. Üstadı talebesindeki manevi yükselişi görünce: "Bugün de o emin melek Cebrail'in Efendimiz'e (sallallahu aleyhi vesellem) tebliğ ettiği anda dinliyor gibi oku!" der. Talebesi ertesi gün "Vallahi üstadım, bugün ancak bir sure okuyabildim." der.

Üstadı son adımı atar: "Evladım! şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yüce Rabbimiz'in huzurunda okuyor gibi oku! Düşün ki O seni dinliyor ve Kur'an'ı senle mukabele ediyor!"

Talebe ertesi gün gözyaşları içinde üstadına gelir ve şöyle der: "Üstadım! Fatiha'dan başladım ilk ayetleri okudum; ama 'ıyyâke na'budu' demeye bir türlü dilim varmadı. Çünkü 'Sadece sana kulluk yaparım!' diyemedim.
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

Kur'an okuyan gencin hikayesi

Kur'an okuyan gencin hikayesi

Bir genç hafızlığını tamamlarken her gün sabaha kadar Kur'an'ı hatmeder.Bundan dolayı da sabah derslerine yorgun ve bitkin olarak çıkar.Durumu öğrenen hocası Kur'an'ı bu şekilde okumasını arzu etmediği için bir gün onu karşısına alır ve:
-'' Evladım! Biliyorsun Kur'an ,indiği gibi okunmalıdır.Bu gece sen Kur'an'ı , karşında ben varmışım gibi oku.''der.
Genç gider ve Kuran'ı hocasına okuyormuş gibi okur.Sabah huzuruna geldiğinde :''Efendim ,bu gece Kur'an'ı ancak yarısına kadar okuyabildim.''' der.
Bunun üzerine hocası:
-''Pekela bu gecede Efendimiz'e okuyor gibi oku.'' der.Talebe şaşkınlık ve heyecan içinde Nebiler Serveri'nin huzurunda olduğu düşüncesiyle o gece dikkatli okur.Ertesi gün de üstadına Kur'an'ın ancak dörtte birini okuyabildiğini söyler.Üstadı talebesindeki manevi yükselişi görünce:
-'' Bugünde o emin melek Cebrail 'in Efendimize (sav)tebliğ ettiği anda dinliyor gibi oku .''der.Talebesi ertesi gün hocasına gelip:
-vallahi hocam bugün ancak bir süre okuyabildim.''der.
Üstadı son adımı atar:
-''Şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yüce RABBİMİZ'İN huzurunda okuyor gibi oku.Düşün ki O seni dinliyor ve Kur'an'ı senle mukabele ediyor.''
Talebe ertesi gün gözyaşları içinde üstadına gelir ve şöyle der:

-Üstadım !Fatihadan başladım ilk ayetleri okudum! ama ''iyyake na'budu ''demeye bir türlü dilim varmadı.Çünkü 'SADECE SANA KULLUK YAPARIM !diyemedim.

<menekşe>

<menekşe>

Kıdemli Üye · 114 mesaj

Allah razı olsun, güzel bir parlaşım
candadas26

candadas26

Yeni Üye · 3 mesaj

ah ne kadar dogru aceba gercrkten sadece allah ' a kul olabiliyozmu aceba
Nur_u Secde

Nur_u Secde

<menekşe>Allah razı olsun, güzel bir parlaşım

Allah sizdende razı olsun.selametle
Nur_u Secde

Nur_u Secde

candadas26ah ne kadar dogru aceba gercrkten sadece allah ' a kul olabiliyozmu aceba

Allah razı olsun okuduğunuz için.
Nur_u Secde

Nur_u Secde

hayırlı günler
_nisanur_

_nisanur_

Üye · 12 mesaj

Allah razı olsun çooook güzel bi yazı :)Rabbim cümlemizden razı olsun inşAllah
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.