Edeb Ya HÛ!

3.639 görüntülenme · 14 yanıt

Paylaş:
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

bazı forumları gördükçe okudukça edep ya hu dedirttiriyor inşallah bu kişiler için faydalı paylaşım olur...dayanamayıp patlıcam bir gün...

1. baş kısmı-“edeb yâ hû“
2. kalp kısmı-“Allah“
3. sırt - göğüs kısmı-“âh mine’l-aşk“
4. sağ etek kısmı-“yâ hazret-i mevlânâ“
5. sol etek kısmı-“bu da geçer yâ hû“
6. sağ etek “hoş gör”

<DAMLA>

<DAMLA>

<DAMLA>

<DAMLA>

<DAMLA>

<DAMLA>

<DAMLA>

<DAMLA>

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm damlacım güzide bir paylaaşım olmuş ibret alınması dilegiyle...
<DAMLA>

<DAMLA>

-Ammar Bin Yasir-, post: 902545, member: 93493selamun aleyküm damlacım güzide bir paylaaşım olmuş ibret alınması dilegiyle...

aleykum selam tugba abla amin inşallah inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
İslamoğlu

İslamoğlu

Kıdemli Üye · 233 mesaj

Esselamu aleykum,
Sana hak vermemek elde değil,kanımcada yersiz konular açılıyor,hatta sonu genelde kavga ile bitiyor,yada kilitleniyor,veya içinden bazı yazı yazanların mesajları siliniyor onlara cevap yazan kişilerin yazdıkları sanki manasız sebepsiz yazılmış gibi ortada kalıyor,tartışmalarımızı bilinçsiz yapıyoruz,bir konu hakkında yeterli bilgisi olmayanlar saldırgan bir tutumla davranmaya başlıyorlar,konu açanın maksadını bilmek için ise çaba sarfetmek ve sabırlı olmak gerekir,ya gerçekten bilmiyorsa?yanlış bilgilenmişse? hemen kişiler için sen dinsizsizsin,yanlış fırkalardansın diye hiyab etmek ne kadar doğru,bir de bazı meşhur kelimeleri yanlış kullanıyoruz,sözüm sana değil senin gerekli terbiyeyi aldığını düşünüyorum.
<< EDEB YA HU >> arapça bir cümle olup,
EDEB = Edeblenmek,terbiyelenmek,düzene girmek,sevilen karakter sahibi olmak demektir.
YA = Ey demektir.
HU = Allah (Lafzatullah ) dır.
BANA EDEB VER EY ALLAH'IM demektir.
Malesef Türkçemizde EDEPLİ OL YAHU manasında argo birşeymiş gibi kullanılıyor,bunuda burada izah etmek uygun oldumu bilmiyorum ama HAKKINIZI HELAL EDİN.
<DAMLA>

<DAMLA>

İslamoğlu, post: 902565, member: 93441Esselamu aleykum,
Sana hak vermemek elde değil,kanımcada yersiz konular açılıyor,hatta sonu genelde kavga ile bitiyor,yada kilitleniyor,veya içinden bazı yazı yazanların mesajları siliniyor onlara cevap yazan kişilerin yazdıkları sanki manasız sebepsiz yazılmış gibi ortada kalıyor,tartışmalarımızı bilinçsiz yapıyoruz,bir konu hakkında yeterli bilgisi olmayanlar saldırgan bir tutumla davranmaya başlıyorlar,konu açanın maksadını bilmek için ise çaba sarfetmek ve sabırlı olmak gerekir,ya gerçekten bilmiyorsa?yanlış bilgilenmişse? hemen kişiler için sen dinsizsizsin,yanlış fırkalardansın diye hiyab etmek ne kadar doğru,bir de bazı meşhur kelimeleri yanlış kullanıyoruz,sözüm sana değil senin gerekli terbiyeyi aldığını düşünüyorum.
<< EDEB YA HU >> arapça bir cümle olup,
EDEB = Edeblenmek,terbiyelenmek,düzene girmek,sevilen karakter sahibi olmak demektir.
YA = Ey demektir.
HU = Allah (Lafzatullah ) dır.
BANA EDEB VER EY ALLAH'IM demektir.
Malesef Türkçemizde EDEPLİ OL YAHU manasında argo birşeymiş gibi kullanılıyor,bunuda burada izah etmek uygun oldumu bilmiyorum ama HAKKINIZI HELAL EDİN.

aleykum selam kardeşim
haklısınız. açıklamalarınız için teşekkür ederim.burada sadece fırkayla suçlamak değilde, kadın erkek üyelerin yazışmaları açısından da bakmamız lazım meseleye..buda malesef forumlarda çok dikkat çekmeye başlayan bi durum..sanaldada olsak reeldede olsak edepten iffetten taviz vermemek gerekir..bunu vurgulamak için açtım bu konuyu.
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Utanmadıktan sonra dilediğini yap. Hadis-i Şerif

Aynen kardeşim...
Allah CC. razı olsun...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "İman, yetmiş küsur - bir rivayette de altmış küsur - şubedir. Haya imandan bir şubedir."

Teşekkür ederiz kardeşim...
<DAMLA>

<DAMLA>

Hasıl ı Kelam, post: 902596, member: 91256Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "İman, yetmiş küsur - bir rivayette de altmış küsur - şubedir. Haya imandan bir şubedir."

Teşekkür ederiz kardeşim...

gözlerinize saglık kardeşim
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
enes-72

enes-72

Yeni Üye · 3 mesaj

edep ya hu tasavufta kulanılıyor diye biliyordum yanlışsam düzeltin
İslamoğlu

İslamoğlu

Kıdemli Üye · 233 mesaj

Edeb ya hu - manası bakımından bir dua dır, Ey Allah'ım beni edeb lendir demektir,Edeb ve kardeşi utanma duygusu olan haya dinimizin temel direğidir,Mavci kardeşiminde hadisi şerifte belirttiği gibi Utanmadıktan sonra dilediğini yap demiştir Kainatın sultanı (s.a.v) bu vesile ile Tasavvuf Dergahlarının kapısına EDEB YA HU yazılımış eskiden çünkü TASAVVUF YOLU EDEB YOLUDUR,edebi olmayanın bu yolun nimetinden rızkı yoktur derler,bu bağlamda tasavvuf sözü olarak bilinir,sanırım konyada Mevlana hazretlerinin dergahı kapısındada bu yazı yazardı.
Selam ve dua ile kalınız.
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm damalam.çok kızmışsın belli canım.sana katılıyorum.özelikle bayanlı erkekli konuşmalarda dikkatli olmak gerekir.ama damlam ben bu konuyu aylar önce açmıştım hatırlarsan.ve bana bizim kalbimiz temiz demişlerdi ve beni yerden yere vurmuşlardı.sizin kalbiniz Peygamber efendimizin kalbinden (haşa)dahamı temiz.Allah razı olsun ablam............
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.