Zekâ sorusu 4

2.209 görüntülenme · 27 yanıt

Paylaş:
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Mübarek Üye · 5.741 mesaj

Yangın Var

Bir gemi kazası sonrası 4 kişi okyanusun ortasındaki küçük bir adada mahsur kalır. Ada tamamen kurumuş otlarla kaplıdır. Bir gün sabah kalktıklarında, adanın diğer tarafında yangın çıktığını ve üzerlerine doğru ilerlediğini görürler. Belli bir süre sonra yangın tüm adayı yakıp kül etmiştir ama 4 adam hala hayattadırlar.

Bu nasıl olmuştur?

(Yangın esnasında kesinlikle suya girmemişlerdir. Kaya vb. cisimlerin üzerine çıkmamışlardır. Bu, Avustralya'da kullanılmış gerçek bir yöntemdir.)

ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

çevresindeki otları yakmışlardır.. yangın yanlarına geldigi zaman .. yanacak ot olmadıgı için zarar vermemiştir.. ..

yada çok hızlı koşmuşlardır .adanınn diger tarfına .. yangının başladıgı yöne dogru ..
ada şonuçta dön dolaş aynı yer :)
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

:) milletin cevap haklarından sonra cevabı gelecek .. tamam artık baya cevap verildi .. sen söyle cevabı deyin bana siz he mi ? :D
ferahhfeza

ferahhfeza

ip ucu ver birazcık yanlışsa mesai yapalım :)
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

aminenur
ip ucu ver birazcık yanlışsa mesai yapalım

hmmmm yanlış desem :a32:
ferahhfeza

ferahhfeza

Gülüşü Yaralı, post: 901827, member: 71287hmmmm yanlış desem :a32:

yanlışmı .. :a11:
ferahhfeza

ferahhfeza

o zaman uçmuşlardır .. başka cevap yok bacım ....
hayırlı geceler
İslamoğlu

İslamoğlu

Kıdemli Üye · 233 mesaj

Toprağı kazıp altına girmiş olmasınlar sakın :)
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

aminenur kardeş mesai vardı hani kaçtın :D
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

islamoğlu, post: 901842, member: 88924toprağı kazıp altına girmiş olmasınlar sakın :)

..................... :d .
ferahhfeza

ferahhfeza

cevap ??
bekliyoruz.. yoksa yangın adadan çıkıp siteye kadar gelecek :) karışmam..
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

şimdi ada sahili kum ya..
diyeceksiniz ki eeee...
eee.. işte onlarda kumsala çıkmışlar ve kurtulmuşlar...
..tabi hiç bana da mantıklı bir cevap gelmedi ama..tekrar düşüneceğim..
..Allah razı olsun...
ferahhfeza

ferahhfeza

ben cevabımım dogru olduguna inanıyorum gülüşü yaralı şaşırtma yapıyor bence ...
mir_erhan

mir_erhan 🛡

bence sizin cevap doğrudur...
..benim cevap hiç olamaz...
selam ve dua ile.
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

aminenur, post: 902286, member: 93299ben cevabımım dogru olduguna inanıyorum gülüşü yaralı şaşırtma yapıyor bence ...

yok aklıma bile gelmedi...
ferahhfeza

ferahhfeza

eeee .. cevap .. nerde??
mir_erhan

mir_erhan 🛡

hem ada da neden yangın çıkıyor :)...
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

Yangın tamda bu dört adamın olduğu yere yaklaşmaktayken dev gibi yunuslar belirmiş.Ve bu yunuslar hızla dalıp çıkmaya başlamışlar.Dev gibi oldukları için haliyle sıçrattıkları sularla ada sırılsıklam olmuş.Bizim kuru otlarda ıslanmışlaaar.Mevcut olan yangında sönmüş böyleceee.Adamlar yunusların sırtına atlayıııp....:)

not:bende asıl cevabı aminenur kardeşiminki gibi biliyorum doğru cevap o değilse bu yunuslu cevaptır herhalde :)
mir_erhan

mir_erhan 🛡

hasıl ı kelam, post: 902313, member: 80108yangın tamda bu dört adamın olduğu yere yaklaşmaktayken dev gibi yunuslar belirmiş.ve bu yunuslar hızla dalıp çıkmaya başlamışlar.dev gibi oldukları için haliyle sıçrattıkları sularla ada sırılsıklam olmuş.bizim kuru otlarda ıslanmışlaaar.mevcut olan yangında sönmüş böyleceee.adamlar yunusların sırtına atlayıııp....:)

not:bende asıl cevabı aminenur kardeşiminki gibi biliyorum doğru cevap o değilse bu yunuslu cevaptır herhalde :)

:) ........ :)
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Hasıl ı Kelam, post: 902313, member: 80108Yangın tamda bu dört adamın olduğu yere yaklaşmaktayken dev gibi yunuslar belirmiş.Ve bu yunuslar hızla dalıp çıkmaya başlamışlar.Dev gibi oldukları için haliyle sıçrattıkları sularla ada sırılsıklam olmuş.Bizim kuru otlarda ıslanmışlaaar.Mevcut olan yangında sönmüş böyleceee.Adamlar yunusların sırtına atlayıııp....:)

hayal gücünüz çok geniş miş :D
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.