"Peygamber Duaları"
467.960 görüntülenme · 2.902 yanıt
peygamber efendimizin(s.a.v) namazlarından sonra okuduğu dua..
allah'ım! sana imanımın sağlamlığı için dua ediyorum.
doğru yolla gideceğime hazır olduğum için dua ediyorm.
senin merhametine ve yardımına güvenerek sana secde ediyorum!sana dua ediyorumki beni,hatalarımdan temizleyip,temiz bir kalp,doğruyu konuşan bir dil verdin.
sana dua ediyorumki,bana iyilik yapmayı tavsiye edip,kötülükten ve hatalardan koruyorsun.
senden gizli ve açık yaptığım günahlarımı bağışlamanı istiyorum!
allah'ım! sana imanımın sağlamlığı için dua ediyorum.
doğru yolla gideceğime hazır olduğum için dua ediyorm.
senin merhametine ve yardımına güvenerek sana secde ediyorum!sana dua ediyorumki beni,hatalarımdan temizleyip,temiz bir kalp,doğruyu konuşan bir dil verdin.
sana dua ediyorumki,bana iyilik yapmayı tavsiye edip,kötülükten ve hatalardan koruyorsun.
senden gizli ve açık yaptığım günahlarımı bağışlamanı istiyorum!
...sevmekle başladıysa her şey öyle bitmeli...
YEMEK DUASI
YEMEK DUASI
YEMEK DUASI
Ey bizi nimetleriyle perverdar eden Sultanımız;
Bize gösterdiğin nümunelerin ve gölgelerin asıllarını ve menbalarını göster ve bizi makarr-ı saltanatına celbet. Bizi bu çöllerde mahvetme, bizi huzuruna al, bize merhamet et. Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada da yedir. Bizi zeval ve teb'it ile tazib etme. Sana müştak ve müteşekkür şu muti raiyyetini başıboş bırakıp idam etme.
Ya Rab! Kusurumuzu affet, bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl.
Ruhumuzu cesedimize, kalbimizi nefsimize, aklımızı midemize hakim eyle.
Ya Rab! Resulü Ekrem (s.a.s.)'in bereketi hürmetine bize ihsan ettiğin maddi ve manevi rızkımıza bereket ihsan eyle!
Amin.
YEMEK DUASI
YEMEK DUASI
Ey bizi nimetleriyle perverdar eden Sultanımız;
Bize gösterdiğin nümunelerin ve gölgelerin asıllarını ve menbalarını göster ve bizi makarr-ı saltanatına celbet. Bizi bu çöllerde mahvetme, bizi huzuruna al, bize merhamet et. Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada da yedir. Bizi zeval ve teb'it ile tazib etme. Sana müştak ve müteşekkür şu muti raiyyetini başıboş bırakıp idam etme.
Ya Rab! Kusurumuzu affet, bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl.
Ruhumuzu cesedimize, kalbimizi nefsimize, aklımızı midemize hakim eyle.
Ya Rab! Resulü Ekrem (s.a.s.)'in bereketi hürmetine bize ihsan ettiğin maddi ve manevi rızkımıza bereket ihsan eyle!
Amin.
hz mevlana dan bir dua
hz mevlana dan bir dua
Yâ Rabbî! Bizim hâlimize bakarak muâmele etme. Kendi ikrâm ve ihsânına göre bize muâmele eyle.
Yâ Rabbî! Kerem ve lütfunla hidâyet ettiğin kalbi tekrar dalâlete, sapıklığa meylettirme. Belâları bizden sarf eyle, çevir ve değiştir.
Ey affı çok olan, günahları örten Rabbim! O günahlar dolayısı ile bizden intikam alma. Bize azâb etme.
Yâ Rabbî! Biz nefis ile şeytana köpek gibi tâbi olduksa da sen, azab arslanını bize saldırtma.
Ey Hayy, ebedî diri olan Rabbim! Taleb ve duâ üzerine nasıl olur da kerem etmezsin. Sen kerem sâhibisin.
Ey mahlûkâtın, yaratıkların canlıların ihtiyâcını gideren Rabbim! Sen varken hiç bir kimseyi hatırlamak ve ondan bir şey ummak lâyık değildir.
Yâ Rabbî! Rûhumda bir ilim katresi var. İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle.
Ey ihsânı çok olan Rabbim! Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et.
Ey affetmeyi seven Rabbim! Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle.
Ey yardım isteyenlerin yardımcısı! Bizi hidâyete çıkar.
Yâ Rabbî! Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatâlarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur. Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin.
Ey âlemin yaratıcısı! Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat, feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin.
Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al. O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti).
Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim. Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin."
hz mevlana dan bir dua
Yâ Rabbî! Bizim hâlimize bakarak muâmele etme. Kendi ikrâm ve ihsânına göre bize muâmele eyle.
Yâ Rabbî! Kerem ve lütfunla hidâyet ettiğin kalbi tekrar dalâlete, sapıklığa meylettirme. Belâları bizden sarf eyle, çevir ve değiştir.
Ey affı çok olan, günahları örten Rabbim! O günahlar dolayısı ile bizden intikam alma. Bize azâb etme.
Yâ Rabbî! Biz nefis ile şeytana köpek gibi tâbi olduksa da sen, azab arslanını bize saldırtma.
Ey Hayy, ebedî diri olan Rabbim! Taleb ve duâ üzerine nasıl olur da kerem etmezsin. Sen kerem sâhibisin.
Ey mahlûkâtın, yaratıkların canlıların ihtiyâcını gideren Rabbim! Sen varken hiç bir kimseyi hatırlamak ve ondan bir şey ummak lâyık değildir.
Yâ Rabbî! Rûhumda bir ilim katresi var. İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle.
Ey ihsânı çok olan Rabbim! Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et.
Ey affetmeyi seven Rabbim! Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle.
Ey yardım isteyenlerin yardımcısı! Bizi hidâyete çıkar.
Yâ Rabbî! Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatâlarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur. Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin.
Ey âlemin yaratıcısı! Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat, feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin.
Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al. O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti).
Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim. Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin."
dua dua dua
dua dua dua
Biz değilmiyiz en ıssız fırtınalarda dahi sabırla yanaşan DUA limanlarına...
Ve bu kutlu limanda O ' sevgililer sevgilisine yalvaran biz değilmiyiz...
Evet dostlar Bu anlamlı yolculukta sizde bekleniyorsunuz kutlu limanlara...
DUA... DUA... DUA....
Ellerimizi açalım ve kalpten isteyelim Sevgililer Sevgilisinden... Aşkın sahibinden kaybettiğimiz aşkımızı isteyelim...
isteyelimki versin...
Bilirizki O' kullarını korur ve gözetir yeterki kulları O'nu ansın ve dua etsin...
Müslümanların bu zor günlerinde DUA silahımızı kuşanalım ey insanlar!!!
Duayı bilirizki iki çeşittir...
Hem Ulvi hemde Fiili DUA...
Bize belki Rahmani dua daha kolay geliyor, illaki onsuz olmuyor lakin artık duanın diğer yüzünüde yani fiili duayıda kullanalım ve birşeyler yapalım...
Bir taş alalım ve atalım...
Bir çocuk büyütelim...
Bir aç doyuralım...
Bir sevgi besleyelim...
Bir sevda yeşertelim...
Bir kitap okuyalım...
Bir DUA edelim...
yürekten
Aminler arasında
Bir dua..
Sonra
Yalvaralım
O Mühür sahibine...
Ve O'ndan yardım isteyelim...
Bir selam verelim...
Bir salavat getirelim...
Bir gönül rızası alalım...
Bir cümle yazalım...
Ve ne yaparsak yapalım...
Allah için yapalım
Bir aşık olalım...
Bir şarkı söyleyelim...
Bir gül yetiştirelim...
Bir gece olalım...
Bir gündüz çağıralım...
Bir kandil yakalım...
Bir mum ışığı olalım...
Bir düş kuralım...
Bir düşler ülkesine uçalım...
Bir hayal edelim...
Bir mecnun çağıralım...
Bir Bilal olalım...
Ve göğsümüzde taş yeşertelim...
Bir Sümeyye olalım...
Ve kalbimizde ağırlayalım...
Acımasız mızrakları...
Bir Filistin'li olalım...
Bir tankın altına yatalım...
Bir Çeçen olalım...
Sevdamıza koşalım...
Ve ölümü sevelim...
Ve Biz Müslüman olduğumuzu UNUTMAYALIM!!!
Müslümanlığı kimliklerle Sınırlamayalım...
VE GÜLE ONUN KOKUSUNU VEREN RAB'BE BİRAZ DAHA YAKLAŞALIM...
Evet Dostum ....
Artık sıra sende...
Ne yaparsan Yap
Allah için olsun
Allah için
Allah için...
Allahü Teala Tüm Dualarımızı Kabul Etsin...
Amin...
ALLAH TÜM MÜSLÜMANLARI BU ZOR İMTİHANDA BAŞARIYA ULAŞTIRSIN İNŞAALLAH...
Baki Hüdaya Emanet...
dua dua dua
Biz değilmiyiz en ıssız fırtınalarda dahi sabırla yanaşan DUA limanlarına...
Ve bu kutlu limanda O ' sevgililer sevgilisine yalvaran biz değilmiyiz...
Evet dostlar Bu anlamlı yolculukta sizde bekleniyorsunuz kutlu limanlara...
DUA... DUA... DUA....
Ellerimizi açalım ve kalpten isteyelim Sevgililer Sevgilisinden... Aşkın sahibinden kaybettiğimiz aşkımızı isteyelim...
isteyelimki versin...
Bilirizki O' kullarını korur ve gözetir yeterki kulları O'nu ansın ve dua etsin...
Müslümanların bu zor günlerinde DUA silahımızı kuşanalım ey insanlar!!!
Duayı bilirizki iki çeşittir...
Hem Ulvi hemde Fiili DUA...
Bize belki Rahmani dua daha kolay geliyor, illaki onsuz olmuyor lakin artık duanın diğer yüzünüde yani fiili duayıda kullanalım ve birşeyler yapalım...
Bir taş alalım ve atalım...
Bir çocuk büyütelim...
Bir aç doyuralım...
Bir sevgi besleyelim...
Bir sevda yeşertelim...
Bir kitap okuyalım...
Bir DUA edelim...
yürekten
Aminler arasında
Bir dua..
Sonra
Yalvaralım
O Mühür sahibine...
Ve O'ndan yardım isteyelim...
Bir selam verelim...
Bir salavat getirelim...
Bir gönül rızası alalım...
Bir cümle yazalım...
Ve ne yaparsak yapalım...
Allah için yapalım
Bir aşık olalım...
Bir şarkı söyleyelim...
Bir gül yetiştirelim...
Bir gece olalım...
Bir gündüz çağıralım...
Bir kandil yakalım...
Bir mum ışığı olalım...
Bir düş kuralım...
Bir düşler ülkesine uçalım...
Bir hayal edelim...
Bir mecnun çağıralım...
Bir Bilal olalım...
Ve göğsümüzde taş yeşertelim...
Bir Sümeyye olalım...
Ve kalbimizde ağırlayalım...
Acımasız mızrakları...
Bir Filistin'li olalım...
Bir tankın altına yatalım...
Bir Çeçen olalım...
Sevdamıza koşalım...
Ve ölümü sevelim...
Ve Biz Müslüman olduğumuzu UNUTMAYALIM!!!
Müslümanlığı kimliklerle Sınırlamayalım...
VE GÜLE ONUN KOKUSUNU VEREN RAB'BE BİRAZ DAHA YAKLAŞALIM...
Evet Dostum ....
Artık sıra sende...
Ne yaparsan Yap
Allah için olsun
Allah için
Allah için...
Allahü Teala Tüm Dualarımızı Kabul Etsin...
Amin...
ALLAH TÜM MÜSLÜMANLARI BU ZOR İMTİHANDA BAŞARIYA ULAŞTIRSIN İNŞAALLAH...
Baki Hüdaya Emanet...
RE: dua dua dua
Allah razı olsun zerda kardeşim..çok sağol..rabbim inşAllah tüm dualarımzıı kabul buyurur.rabbim dilleirmizden duayı eksik etmesin..selametle..paylaşımın için Alah razı olsun.hayırlı akşamlar
Allah razı olsun zerda kardeşim..çok sağol..rabbim inşAllah tüm dualarımzıı kabul buyurur.rabbim dilleirmizden duayı eksik etmesin..selametle..paylaşımın için Alah razı olsun.hayırlı akşamlar
Samimi İçten Bir DUA
Samimi İçten Bir DUA
B)B)B)Ya Rabbi - Bütün hamdü sena, övmek ve övülmek ancak sana mahsustur.Yarabbi bütün salatüselam sevgili peygamberimiz Hazret-i
Muhammed Aleyhisselamın üzerine olsun.
Ey Allahım-Ben,bildiğim ve bilmediğim hayırların cümlesini senden isterim.
Ey Allahım-Benim bildiğim ve bilmediğim şerlerin cümlesinden sana sığınırım.
Ey Allahım-Senin salih kullarının senden istedikleri hayırların cümlesini senden isterim.
Ey Allahım-Salih kulların hangi şerlerden sana sığındırlarsa o şerlerin cümlesinden sana sığınırım.
Ey Rabbimiz-Bize dünyada ve ahirette iyilik ver ve bizi cehennem ateşinden koru.
Ya Rabbi-Bizi doğru yola kavuşturduktan sonra kalblerimizi kaydırma, bize kendi tarafından rahmet ihsan eyle, muhakkak herkesin muradını veren sensin.
Ey Allahım-Şayet unutursak veya hata edersek yaptığımız günahlardan dolayı bizi muahaze etme.
Ya Rabbi-Bizden evvelki ümmetlere yüklettiğin gibi bize ağır yük yükleme.
Ya Rabbi-Çekemeyeceğimiz yükü taşıtma.Bizi affet.Bizi esirge,Mevlamız,yardımcımız sensin.Seni tanımayanlara karşı bize yardım et.
Ya Rabbi-Beni de,zürriyetimide de,namazı dosdoğru kılanlardan yap,dualarımı kabul buyur.
Ya Rabbi-Kıyamette hesap divanı kurulduğu zaman anamı, babamı ve bütün müminleri mağfiret buyur, günahlarımızı affet.
Ya Rabbi-Bize rahmetini ihsan ve bizi maksadımıza, gayemize götürecek yola sevk te.
Ey Allahım-Yapmış olduğumuz ibadetleri eksikleriyle kabul eyle.
Ya Rabbi-Ahirette bizi,sevgili Peygamberimize komşu eyle.
Ey Allahım-Dualarımızı kabul, amellerimizi makbul eyle.
alıntı
Samimi İçten Bir DUA
B)B)B)Ya Rabbi - Bütün hamdü sena, övmek ve övülmek ancak sana mahsustur.Yarabbi bütün salatüselam sevgili peygamberimiz Hazret-i
Muhammed Aleyhisselamın üzerine olsun.
Ey Allahım-Ben,bildiğim ve bilmediğim hayırların cümlesini senden isterim.
Ey Allahım-Benim bildiğim ve bilmediğim şerlerin cümlesinden sana sığınırım.
Ey Allahım-Senin salih kullarının senden istedikleri hayırların cümlesini senden isterim.
Ey Allahım-Salih kulların hangi şerlerden sana sığındırlarsa o şerlerin cümlesinden sana sığınırım.
Ey Rabbimiz-Bize dünyada ve ahirette iyilik ver ve bizi cehennem ateşinden koru.
Ya Rabbi-Bizi doğru yola kavuşturduktan sonra kalblerimizi kaydırma, bize kendi tarafından rahmet ihsan eyle, muhakkak herkesin muradını veren sensin.
Ey Allahım-Şayet unutursak veya hata edersek yaptığımız günahlardan dolayı bizi muahaze etme.
Ya Rabbi-Bizden evvelki ümmetlere yüklettiğin gibi bize ağır yük yükleme.
Ya Rabbi-Çekemeyeceğimiz yükü taşıtma.Bizi affet.Bizi esirge,Mevlamız,yardımcımız sensin.Seni tanımayanlara karşı bize yardım et.
Ya Rabbi-Beni de,zürriyetimide de,namazı dosdoğru kılanlardan yap,dualarımı kabul buyur.
Ya Rabbi-Kıyamette hesap divanı kurulduğu zaman anamı, babamı ve bütün müminleri mağfiret buyur, günahlarımızı affet.
Ya Rabbi-Bize rahmetini ihsan ve bizi maksadımıza, gayemize götürecek yola sevk te.
Ey Allahım-Yapmış olduğumuz ibadetleri eksikleriyle kabul eyle.
Ya Rabbi-Ahirette bizi,sevgili Peygamberimize komşu eyle.
Ey Allahım-Dualarımızı kabul, amellerimizi makbul eyle.
alıntı
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/47986-peygamber-dualari · 23.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.