"Peygamber Duaları"
467.956 görüntülenme · 2.902 yanıt
Haftanın Duası
Haftanın Duası
Ey Allah'ımız! Bize düşmanlık yapanlara karşı Sen bizim muînimiz ol... Haddini aşıp hukukumuza saldıran mütecavizlerin şerlerini üzerimizden defet... Aleyhimizde fitne ateşini körükleyenlerin ocaklarını söndür...
Ey şefkati ve merhameti varlığı bütünüyle kucaklamış Rabb'imiz! Hakkında beslediğimiz hüsn-ü zanda bizi tasdik et.. et de, biz çaresiz kullarını her türlü endişe, gam, üzüntü, keder ve sıkıntıdan halâs eyle!
Haftanın Duası
Ey Allah'ımız! Bize düşmanlık yapanlara karşı Sen bizim muînimiz ol... Haddini aşıp hukukumuza saldıran mütecavizlerin şerlerini üzerimizden defet... Aleyhimizde fitne ateşini körükleyenlerin ocaklarını söndür...
Ey şefkati ve merhameti varlığı bütünüyle kucaklamış Rabb'imiz! Hakkında beslediğimiz hüsn-ü zanda bizi tasdik et.. et de, biz çaresiz kullarını her türlü endişe, gam, üzüntü, keder ve sıkıntıdan halâs eyle!
RE: Haftanın Duası
HEPSİNE AMİN.ALLAH RAZI OLSUN ELİNİZE GÖNLÜNÜZE SAĞLIK.B)
HEPSİNE AMİN.ALLAH RAZI OLSUN ELİNİZE GÖNLÜNÜZE SAĞLIK.B)
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
RE: HZ.MUAHEMMEDE(s.av.) MEKTUP
Bu resim peygamber efendimize ait değildir bu resimdeki türbe Hz. Mevlana'ya aittir. Lütfen dikkatli olalım
Bu resim peygamber efendimize ait değildir bu resimdeki türbe Hz. Mevlana'ya aittir. Lütfen dikkatli olalım
AMİN CANIM CÜMLEMİZDEN İNŞALLAH
AMİN CANIM CÜMLEMİZDEN İNŞALLAH
Gözümüz gönlümüz seninle aydınlanır efendim.
Ruhumuz, içimiz sıcaklığınla ısınır.
Birgün sana gelişim geç bile olsa bana,Gül bahçesinin mermerlerinde yalın ayak koşmak nasip olsun inş.
Taki aşkınla, sevginle bütün bedenim yanıp kavrulsun.
Terliklerimi bıraktığım o güzel mabed son durağım olsun
AMİN YARABBİM.
Birgün sana gelişim geç bile olsa bana,Gül bahçesinin mermerlerinde yalın ayak koşmak nasip olsun inş.
AMİN YARABBİM.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
AMİN AMİN AMİN ANNEM YÜREĞİNE SAĞLIK
Avukat yazdı:
AMİN YARABBİM.
AMİN AMİN AMİN ANNEM YÜREĞİNE SAĞLIK
TESBIH DUASI
TESBIH DUASI
SAD RADIYALLAHU ANH RIVAYET EDIYOR:
"O, PEYGAMBER EFENDIMIZ SALLALLAHÜ ALEYHI VE SELLEM ILE BIR KADININ YANINA
GIRDI KADININ ELINDE TESBIH CEKTIGINI BIR TAS YA DA BIR CEKIRDEK VARDI
PEYGAMBER SALLALLAHÜ ALEYHI VE SELLEM ONA DEDIKI :
SANA BUNDAN DAHA KOLAY VE ÜSTÜN OLAN BIR SEYI SÖYLEYEYIM MI?
KADIN ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN EY ALLAHIN RASULÜ EVET DEDI
BUNUN ÜZERINE RASULLULLAH SALLALHU ALEYHI VESELLEM:
SUBHANELLI ADEDE MA HALEKA FISSEMAAAI VEL ARZI VEMA BEYNEHÜMA
SUBHANELLAHI ADEDE MA HÜVE HÄLIK
VÄLLAHÜ EKBERU MISLÜ ZÄLIK
VELHAMDÜ LILLAHI MISLÜ ZALIK
VELA ILAHE ILLALLAHÜ MISLÜ ZALIK
VELA HAVLE VELA KUVVETE ILLA BILLAHI MISLÜ ZALIK
GÖKTEKI YERDEKI VE YER ILE GÖK ARASINDA YARATTIKLARI
SAYISINCA SÜBHANALLAH
YARATACAGI SEYLERI SAYISINCA SÜBHANALLAH
BUNUN MISLI ALLAHÜ EKBER BUNUN MISLI EL HAMDÜLILLAH
VE BUNUN MISLI
LA HAVLE VELA KUVVETE ILLAH BILLAH DE BUYURDU
PEYGAMBERIMIZIN TAVSIYE ETTIIGI YÜZ DUA KITABINDAN ALINTI
A. IBRAHIMCUMALI OGLU
HAYIRLI CUMALAR
TESBIH DUASI
SAD RADIYALLAHU ANH RIVAYET EDIYOR:
"O, PEYGAMBER EFENDIMIZ SALLALLAHÜ ALEYHI VE SELLEM ILE BIR KADININ YANINA
GIRDI KADININ ELINDE TESBIH CEKTIGINI BIR TAS YA DA BIR CEKIRDEK VARDI
PEYGAMBER SALLALLAHÜ ALEYHI VE SELLEM ONA DEDIKI :
SANA BUNDAN DAHA KOLAY VE ÜSTÜN OLAN BIR SEYI SÖYLEYEYIM MI?
KADIN ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN EY ALLAHIN RASULÜ EVET DEDI
BUNUN ÜZERINE RASULLULLAH SALLALHU ALEYHI VESELLEM:
SUBHANELLI ADEDE MA HALEKA FISSEMAAAI VEL ARZI VEMA BEYNEHÜMA
SUBHANELLAHI ADEDE MA HÜVE HÄLIK
VÄLLAHÜ EKBERU MISLÜ ZÄLIK
VELHAMDÜ LILLAHI MISLÜ ZALIK
VELA ILAHE ILLALLAHÜ MISLÜ ZALIK
VELA HAVLE VELA KUVVETE ILLA BILLAHI MISLÜ ZALIK
GÖKTEKI YERDEKI VE YER ILE GÖK ARASINDA YARATTIKLARI
SAYISINCA SÜBHANALLAH
YARATACAGI SEYLERI SAYISINCA SÜBHANALLAH
BUNUN MISLI ALLAHÜ EKBER BUNUN MISLI EL HAMDÜLILLAH
VE BUNUN MISLI
LA HAVLE VELA KUVVETE ILLAH BILLAH DE BUYURDU
PEYGAMBERIMIZIN TAVSIYE ETTIIGI YÜZ DUA KITABINDAN ALINTI
A. IBRAHIMCUMALI OGLU
HAYIRLI CUMALAR
RE: TESBIH DUASI
allah razı olsun kardeşim bu güzel bilgin için ben ilk defa duydum
allah razı olsun kardeşim bu güzel bilgin için ben ilk defa duydum
SELAMÜN ALEYKÜM
FATIH YAYINEVI TELEFON NR0216 461 92 35
FAYDAM OLDUYSA NE MUTLU BANA ALLAH HEPINIZDE RAZI OLSUN AMIN
SELAMÜN ALEYKÜM
FATIH YAYINEVI TELEFON NR0216 461 92 35
FAYDAM OLDUYSA NE MUTLU BANA ALLAH HEPINIZDE RAZI OLSUN AMIN
AMİN.ÇOK ŞÜKÜR YA DÜNDEN BERİ SİTEYE BİR TÜRLÜ GİREMEDİM.HATA VERDİ.KORKTUM ACABA Bİ DAHA AÇILMAZ DİYE.ÇOK ŞÜKÜR AÇILDI.İÇİME FERAHLIK GELDİ YA..
AMİN.ÇOK ŞÜKÜR YA DÜNDEN BERİ SİTEYE BİR TÜRLÜ GİREMEDİM.HATA VERDİ.KORKTUM ACABA Bİ DAHA AÇILMAZ DİYE.ÇOK ŞÜKÜR AÇILDI.İÇİME FERAHLIK GELDİ YA..
Namaz Dualar
Namaz Dualar
Subhaneke
Sübhanekellahümme Ve bihamdik * Ve tebâara kesmük Ve teaalâaa ceddük * (Ve celle senâaük**) Velâailahe gayrük)
** Ve celle senâaük yalnızca cenaze namazlarında kullanılır.
Allah'ım seni tenzih ve hamdinle tesbihederim. Senin azametin çok yücedir. (Senin şanın yücedir) ve senden gayri hiçbir ilâh yoktur.
Tahiyyat
Ettehiyyâatü lillahi vessalevâatü vettayibâatü esselâmüaleyke eyyühennebiyyü ve rahmetüllâhi ve berakâatühüü esselâamü aleynâa ve alâa ibâadillâhis salihiyn. *Eşhedü enlâ ilâahe illallâah ve eshedü enne Muhammeden abdühüü ve rasülüh
Her türlü kavli, bedeni ve mali ibadetler Allah'a mahsustur. Ey şânı yüce Peygamber, selam ve Allah'ın rahmetiyle bereketleri senin üzerine olsun ve selam bizlere ve Allah'ın sâlih kulları üzerine olsun. Ben şehadet ederim ve (yakinen bilirim) ki, Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur. Ve şehadet ederim ki Hazret-i Muhammed Allh'ın kulu ve Resûlüdür.
Allahumme Salli
Allahümme salli alâa Muhammediv ve alâa âali Muhammedin kemâa salleyte alâa ibraahiyme ve alâa âali ibrahiyme inneke hamiydüm meciyd
Allah'ım Hz. Muhammed ve âline , Hz. Ibrahim'e ve âline rahmet ettiğin gibi rahmet eyle
Allahumme Barik
Allahümme barik alâa Muhammediv ve alâa âali Muhammedin kemâa barekte alâa ibraahiyme ve alâa âali ibrahiyme inneke hamiydüm meciyd
Allah'ım Hz. Muhammed ve âline , Hz. Ibrahim'e ve âline mübarek kıldığın gibi mübarek kıl.
Rabbenâa Âatina
Rabbenâa âatina fiddünyâa hasenetev ve fil âahirati hasenetev ve kinâa azâabennâar
Ey Rabbimiz, bize dünyada ve ahirette iyi hal ver ve bizi o ateş azabından koru
Rabbenâağfirlii
Rabbenağfirlii ve livâa lideyye ve lil mü'miniyne yevme yekuumül hisâab
Ey Rabbimiz, hesab günü geldiği zaman bizi mağfiret et. Anne ve babamı ve müninleri de mağfiret et.
Kunut 1
Allahümme innâ nesteînüke ve nestagfirüke ve nestehdîke ve nü’minü bike ve netûbü ileyk. Ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleykel-hayra küllehü neşkürukeve lâ nekfüruke ve nahleu ve netrukü men yefcüruk.
Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile öğeriz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkâr etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve sana karşı geleni bırakırız
Kunut 2
Allahümme iyyâke na’büdü ve leke nüsallî ve nescüdü ve ileyke nes’â ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhık.
Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. Ibadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kâfirlere ve inançsızlara ulaşır
fussilet_19
selam ve dua ile...B)
Namaz Dualar
Subhaneke
Sübhanekellahümme Ve bihamdik * Ve tebâara kesmük Ve teaalâaa ceddük * (Ve celle senâaük**) Velâailahe gayrük)
** Ve celle senâaük yalnızca cenaze namazlarında kullanılır.
Allah'ım seni tenzih ve hamdinle tesbihederim. Senin azametin çok yücedir. (Senin şanın yücedir) ve senden gayri hiçbir ilâh yoktur.
Tahiyyat
Ettehiyyâatü lillahi vessalevâatü vettayibâatü esselâmüaleyke eyyühennebiyyü ve rahmetüllâhi ve berakâatühüü esselâamü aleynâa ve alâa ibâadillâhis salihiyn. *Eşhedü enlâ ilâahe illallâah ve eshedü enne Muhammeden abdühüü ve rasülüh
Her türlü kavli, bedeni ve mali ibadetler Allah'a mahsustur. Ey şânı yüce Peygamber, selam ve Allah'ın rahmetiyle bereketleri senin üzerine olsun ve selam bizlere ve Allah'ın sâlih kulları üzerine olsun. Ben şehadet ederim ve (yakinen bilirim) ki, Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur. Ve şehadet ederim ki Hazret-i Muhammed Allh'ın kulu ve Resûlüdür.
Allahumme Salli
Allahümme salli alâa Muhammediv ve alâa âali Muhammedin kemâa salleyte alâa ibraahiyme ve alâa âali ibrahiyme inneke hamiydüm meciyd
Allah'ım Hz. Muhammed ve âline , Hz. Ibrahim'e ve âline rahmet ettiğin gibi rahmet eyle
Allahumme Barik
Allahümme barik alâa Muhammediv ve alâa âali Muhammedin kemâa barekte alâa ibraahiyme ve alâa âali ibrahiyme inneke hamiydüm meciyd
Allah'ım Hz. Muhammed ve âline , Hz. Ibrahim'e ve âline mübarek kıldığın gibi mübarek kıl.
Rabbenâa Âatina
Rabbenâa âatina fiddünyâa hasenetev ve fil âahirati hasenetev ve kinâa azâabennâar
Ey Rabbimiz, bize dünyada ve ahirette iyi hal ver ve bizi o ateş azabından koru
Rabbenâağfirlii
Rabbenağfirlii ve livâa lideyye ve lil mü'miniyne yevme yekuumül hisâab
Ey Rabbimiz, hesab günü geldiği zaman bizi mağfiret et. Anne ve babamı ve müninleri de mağfiret et.
Kunut 1
Allahümme innâ nesteînüke ve nestagfirüke ve nestehdîke ve nü’minü bike ve netûbü ileyk. Ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleykel-hayra küllehü neşkürukeve lâ nekfüruke ve nahleu ve netrukü men yefcüruk.
Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile öğeriz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkâr etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve sana karşı geleni bırakırız
Kunut 2
Allahümme iyyâke na’büdü ve leke nüsallî ve nescüdü ve ileyke nes’â ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhık.
Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. Ibadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kâfirlere ve inançsızlara ulaşır
fussilet_19
selam ve dua ile...B)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/47986-peygamber-dualari · 23.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.