Dua edenin ''Rabbim'' demesi
30.333 görüntülenme · 192 yanıt
Selamınaleyküm kardeşlerim. Ben çok pişmanlık duyduğum birşey yaptım. Geçenlerde biriyle çalışmaya karar verdim.Allah'a dua ettim Allahım hayırsızsa bana rüyamda göster diye. O gece bir rüya gördüm. Rüyamda bir hastanede yatıyordum ölü gibi beyaz çarşafın içinde ve gözlerimden kanlı yaş geliyordu. Sonra hastaneden çıkıyordum ve kulağımda takılı olan altın küpenin tekini kaybediyordum. Nişanlımda o işi almamamı içine sinmediğini söylemişti. Ben rüyayı bundan etkilendiğim için gördüm sandım ve işi aldım. Meğer adam dolandırıcıymış ve paramı dolandırdı. Bunu yaşadıktan sonra ben Allahımdan çok utandım. O'na dua ettim ve bana gösterdiği yola uymadım. Çok utanıyorum çok. Allahım beni affet bundan sonra Allaha el açtığımda bana ne yol gösterirse ona uyucam. Kendimi günaha girmiş hissediyorum.
Mübarek Üye
- Tepki
- 1.953
- Ödül
- 163
Mübarek Üye · 3.037 mesaj
O'nu çağırmanı sağlayan dert, Dünya saltanatından daha iyidir. Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua ise gönülden kopar...
Allah razı olsun gönlünüze bereket Selam ve dua ile...
Allah Kulundan Ne Zaman Razı olur?
Bir talebe hocasına,
- Kul Allah Teala'nın kendisinden razı olduğunu bilebilir mi? diye sordu
Hocası,
- Bilemez, bunu nasıl bilsin ki, Allah'ın rızası gayba ait birşeydir! dedi .
Talebe,
- Hayır, bilebilir!dedi.
Hocası,
- Nasıl? diye sordu,
Talebe,
- Ben kalbimin Allah'tan razı olduğunu görürsem, bilirim ki O da benden razıdır! diye cevap verdi.
Bunu işiten hocası,
- Ey genç güzel ve doğru söyledin! dedi .
Kul Yüce Allah'tan razı olursa, Rabbide ondan razı olur. Kulun aynası ve şahidi kalbidir. Herkes kalbine bakmalı. Kul kalbinde Rabbine ne kadar hürmet ediyor ve onu yüceltiyorsa, kendiside, Hak katında o derece değerlidir.
Dilaver Selvi, Semerkand Yayınları
Bir talebe hocasına,
- Kul Allah Teala'nın kendisinden razı olduğunu bilebilir mi? diye sordu
Hocası,
- Bilemez, bunu nasıl bilsin ki, Allah'ın rızası gayba ait birşeydir! dedi .
Talebe,
- Hayır, bilebilir!dedi.
Hocası,
- Nasıl? diye sordu,
Talebe,
- Ben kalbimin Allah'tan razı olduğunu görürsem, bilirim ki O da benden razıdır! diye cevap verdi.
Bunu işiten hocası,
- Ey genç güzel ve doğru söyledin! dedi .
Kul Yüce Allah'tan razı olursa, Rabbide ondan razı olur. Kulun aynası ve şahidi kalbidir. Herkes kalbine bakmalı. Kul kalbinde Rabbine ne kadar hürmet ediyor ve onu yüceltiyorsa, kendiside, Hak katında o derece değerlidir.
Dilaver Selvi, Semerkand Yayınları
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/4794-dua-edenin-rabbim-demesi · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Dua edenin ''RABBİM'' demesi.. Dini Hikayeler 8 cevap
- DUA EDENİN ALLAH DEMESİ Dini sohbet 4 cevap
- Ey Rabbim ümmetim! Ey Rabbim ümmetim! Ey Rabbim ümmetim Dini sohbet 27 cevap
- Ya Rabbi" dememizin altında, Allah'ın "buyur" demesi vardır. Dini sohbet 7 cevap
- Tevhidi kabul Edip Resullahı İnkar edenin Durumu İslam Alimlerimiz - Büyüklerimiz 1 cevap
- ÇOCUĞU VEFAT EDENİN SABRI Nasihatler 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.