ben alevi bir bayanı seviyorum ama onunla evlenebılırmıyım dını acıdan nasıl bır sorunum olur bılmıyorum....
sunnı bır erkek alevi bir bayanla evlenebılrmı.??
1.852 görüntülenme · 2 yanıt
Cevabınızı aşağıdaki linkten alabilirsiniz bakmanızı öneririm.
Sorularla İslamiyet | Ben bir alevi genciyim, sünni bir kızla evlenebilir miyim?
Ayrıca sitenin şu kuralınıda hatırlatmak isterim:
28-) Defalarca uyarmamıza rağmen halen forum içersine sorular sorulmaktadır. Biz forum içersine soru sorulmasını yasaklamıştık, bunun sebebi ise, farklı fikirler oluştuğu için biri çıkıp "Bence günah değildir, Bence birşey olmaz yani şundan dolayı şöyle olur çünkü, ama böyle olursa benim fikrimce olmamalıdır yani niye caiz olmasın ki" gibi saçmalıklar meydana gelebiliyor. Kişilerin kendi fikirlerini beyan etmesi güzel birşeydir. Ama konu dini konular olunca hassas bir konu olduğu için bunun vebali ağır olur. Bence sence onca gibi kelimelerle ifade edilmesi çok sakıncalıdır.
Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler elbette kaynaklarıyla konuya cevap verebilir. Biz konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin cevap vermemesini, özellikle yukarıda da belirtildiği gibi "BENCE" kelimesini kullanarak yorum katmamasını rica ediyoruz.
Hayırlı Akşamlar...
Sorularla İslamiyet | Ben bir alevi genciyim, sünni bir kızla evlenebilir miyim?
Ayrıca sitenin şu kuralınıda hatırlatmak isterim:
28-) Defalarca uyarmamıza rağmen halen forum içersine sorular sorulmaktadır. Biz forum içersine soru sorulmasını yasaklamıştık, bunun sebebi ise, farklı fikirler oluştuğu için biri çıkıp "Bence günah değildir, Bence birşey olmaz yani şundan dolayı şöyle olur çünkü, ama böyle olursa benim fikrimce olmamalıdır yani niye caiz olmasın ki" gibi saçmalıklar meydana gelebiliyor. Kişilerin kendi fikirlerini beyan etmesi güzel birşeydir. Ama konu dini konular olunca hassas bir konu olduğu için bunun vebali ağır olur. Bence sence onca gibi kelimelerle ifade edilmesi çok sakıncalıdır.
Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler elbette kaynaklarıyla konuya cevap verebilir. Biz konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin cevap vermemesini, özellikle yukarıda da belirtildiği gibi "BENCE" kelimesini kullanarak yorum katmamasını rica ediyoruz.
Hayırlı Akşamlar...
Bir tel parçası ol ama büyüklerin cereyanını naklet...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/47786-sunni-bir-erkek-alevi-bir-bayanla-evlenebilrmi · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- SORU... özürlü bir bayanla evlenmek... İslam'da Aile Hayatı 1 cevap
- Erkek Kadin Elbisesi Yada Kadin Erkek Elbisesi... İslami Bilgi ve Kaynaklar 24 cevap
- alevi Bir Kiz ile Evlenmek Dini sohbet 7 cevap
- Kavram Olarak Alevi kelimesi ne anlama geliyor? Dini sohbet 3 cevap
- Alevi Müslümanlar (Nusayriler - Arap Alevileri) Mezhebler 14 cevap
- Ben sunniyim, alevi bir kız ile evlenebilirmiyim İslam'da Aile Hayatı 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.