cicim-öcüm ayları...

1.923 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
Düşünür..

Düşünür..

Üye · 21 mesaj

evlilikte iki dönem vardır...

*cicim ayları...
*öcüm ayları...

ilk aylar ; "canım,hayatım,sevgilim,kıymetlim,gözbebeğim,biriciğim,bitanem,.." şeklindeki hoş olan hitapların yerini...

ilerleyen aylar "ne var, heyy,ulan,be adam,hişt... vs." gibi nahoş hitaplar alır..

karşılıklı konuşmayla giderilen sorunlar, ilerleyen aylarda, şiddetle halledilmeye başlar maalesef...

bütün bunlar da gösteriyor ki: evlilikte iki dönem vardır!!! :)
zarife_76

zarife_76

Mübarek Üye · 1.066 mesaj

mutlaka oyledir maleseff
huzur8

huzur8

Kıdemli Üye · 323 mesaj

ben bu 2 dönemin ortasındayım.
#fani_dünya#

#fani_dünya#

Kıdemli Üye · 419 mesaj

dinimiz islamda öcüm ayı denen bir ay yoktur.

- Resulullahın sünnetinde ne hadislerinde nede yaşantısında öcüm ayı denen şeye rastlanılmamıştır.
-k.kerimdede böyle bir ay yoktur.
-meşhur islam alimleride böyle bir ay söylememişler ve böyle bir şeye hayatlarında yer vermemişlerdir.

yani bu öcümmü artık böcümmü denen ay dinimizde yoktur ama malesef insanlar bunu çıkarmışlar örf diye kültür diye gelenek diye herkese empoze etmeye çalışmışlardır..
ne geldiyşe şu insanların başına gelenekten görenekten töreden geldi.

insanlar gelenek,görenek,töreden daha çok islama yönelselerdi kuranı ve hadisleri idrak edebilselerdi bu gün evlilikler ömür boyu öcüm değilde cicim ayları şeklinde geçilirdi.

yani meselenin özü öcüm ayı denen şey yoktur bu tamamen uydurmadır insanları bu şekle sokmaya çalışmaktır.

mümine ve mümine kişiler evlendikleri zaman nasılsa bizimde evliliğimiz iki kısma ayrılacak diye hareket ederlerse o zaman ister istemez öcüm ayı denen şeyi yaşayacaklardır.
ama evlendikleri zaman öcüm ayıda neymiş biz islama göre yaşayacaz ve ömür boyu cancana kankana ömrümüzü geçirecez diye ant içerlerse o zaman kimse onların önünde duramaz.

ne mutlu böyle ant içenlere ve ömür boyu cicim yıllarını geçirenlere..

Allah'a emanet olunuz...

vesselam...
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

Sayın kardeşimiz;

Bu gibi aile içi seviyesizliğe muhatap kalmamak için iman,islam,ihsan ile bütünleşmiş evin reis'i İslamiyet olan bir yuvanın oluşumunu sağlayacak insanlarla ALLAH celle celaluh'un izni ile adımımızı atmamız lazım.

Selametle kalınız.
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

uzaktan davulun sesi hoş mu gelir bilmem ama akıl kabiliyetine erişmiş vicdan din ahlak islam namaz kuran dua bile ve bunu karşılıklı sevgi saygı içinde yapan aile bireyleri arasında her daim sizin tabiriniz ile cicim ayı yaşanır arzumuzda budur.evlilikler bu düzen üstüne oturturlmalı ve öyle ilerlemeli..
rabbim bize cennette el ele gidecegimiz evlilikler nasip etsin..evimizin reisi İSLAMİYET olsun yeter...
selam ve dua ile..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Düşünür..

Düşünür..

Üye · 21 mesaj

güzel yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederiz arkadaşlar..

elbetteki, bu zikrettiğimiz nahoş durum, müslüman için geçerli olmamalıdır!!

olmamalıdır diyoruz, çünkü müslüman, allah'ın hükmettiği KARI-KOCA ARASI HUKUK KURALARINA riayet etmelidir..

bu kurallara riayet edenlerin hyat sayfasında: ÖCÜM AYLARI denen şey mevcut olmaz elbet..

saygılarımla...
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

#fani_dünya#, post: 897128, member: 58484dinimiz islamda öcüm ayı denen bir ay yoktur.

- Resulullahın sünnetinde ne hadislerinde nede yaşantısında öcüm ayı denen şeye rastlanılmamıştır.
-k.kerimdede böyle bir ay yoktur.
-meşhur islam alimleride böyle bir ay söylememişler ve böyle bir şeye hayatlarında yer vermemişlerdir.

yani bu öcümmü artık böcümmü denen ay dinimizde yoktur ama malesef insanlar bunu çıkarmışlar örf diye kültür diye gelenek diye herkese empoze etmeye çalışmışlardır..
ne geldiyşe şu insanların başına gelenekten görenekten töreden geldi.

insanlar gelenek,görenek,töreden daha çok islama yönelselerdi kuranı ve hadisleri idrak edebilselerdi bu gün evlilikler ömür boyu öcüm değilde cicim ayları şeklinde geçilirdi.

yani meselenin özü öcüm ayı denen şey yoktur bu tamamen uydurmadır insanları bu şekle sokmaya çalışmaktır.

mümine ve mümine kişiler evlendikleri zaman nasılsa bizimde evliliğimiz iki kısma ayrılacak diye hareket ederlerse o zaman ister istemez öcüm ayı denen şeyi yaşayacaklardır.
ama evlendikleri zaman öcüm ayıda neymiş biz islama göre yaşayacaz ve ömür boyu cancana kankana ömrümüzü geçirecez diye ant içerlerse o zaman kimse onların önünde duramaz.

ne mutlu böyle ant içenlere ve ömür boyu cicim yıllarını geçirenlere..

Allah'a emanet olunuz...

vesselam...

cok dogru bende yazdıklarınıza katılıyorum
kalemgenç

kalemgenç

Kıdemli Üye · 499 mesaj

aslında iyi bir ilami eğitim ve aile terbiyesi almamış bireylerin yaptığı evliliklerde bu söyledikleriniz kaçınılmaz.
mervenur16

mervenur16

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

Çoğu kişide böyle ama biz inşa-ALLAH öyle olmayız...
northerner

northerner

Kıdemli Üye · 253 mesaj

mervenur16Çoğu kişide böyle ama biz inşa-ALLAH öyle olmayız...

amin
aslında eşler birbirlerine az daha saygılı olsa sorun yok
en güzeli eşlerin birbirine yeterince vakit ayırmaları ve birbirlerini dinlemeleri
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

Öcüm aylarından çok korkuyorum.
Saygı muhafaza edildiği takdirde Allahın izniyle cicim ayları hep kalırmı acaba....:a12:
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.