Jöleli Bisküvi

2.474 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
ELİZAN

ELİZAN

Kıdemli Üye · 418 mesaj

1 litre su

3 çorba kaşığı portakallı oralet

4 çorba kaşığı nişasta

10 çorba kaşığı şeker

yarım kilo petitbeurre bisküvi
Tarifin Hazırlanışı
su oralet nişasta ve şeker karıştırılır

muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirilir

önceden tepsiye dizilmiş bisküvilerin üzerine dökülür

bisküvilerle kat kat yapılır

üzerine, hindistancevizi,pasta şekeri veya cevizle süsleme yapılır

afiyet olsun.

nermin.demir

nermin.demir

Kıdemli Üye · 390 mesaj

Çok güzel görünüyo.Ellerine sağlık.Deneyecem.
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

Kardeşim deneyince lezzetiyle alakalı haber verirmisiniz..
ELİZAN

ELİZAN

Kıdemli Üye · 418 mesaj

ben yedim kardeşim çok güzel oluyor hatta 13 yaşında kızım var çok özeniyor böyle şeylere o yapıyor ama hazır jole kullanıyor bazen joleyle değil pudingle yapıyor her şekilde güzel hem yapımı kolay
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

teşekkürler....
huzunlu_gurbet

huzunlu_gurbet

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

selamunaleykum kardesim ozur dileyerek soyluyorum ama muhallebinin kivami hic tutmadi , sudan biraz daha kivamliydi tutmadi biskuviler ustte yuzuyodu oraletli muhallebi ise altta kaldi ... :( nitekim olmadi ben yapamadim yada ama tarifin disina cikmadim , sadece 3 kasik yerine 5 kasik oralet koydum ve bol sekerli sevdigim icin seker miktarini arttirdim ondan olabilirmi acaba?? 4 kasik hic tutmadi muhallebiyi , sonradan neredeyse 2 kasik daha koydum yinede olmadi olmadi... yinede emeklerinize saglik bizlerle paylastiginiz icin selam ve dua ile...
ALLAHümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen." aminn
AY-YA

AY-YA

Mübarek Üye · 2.370 mesaj

çok güzel hemen yapıcam hazır jöleyi tercih ediorum vişnelisini yapıcam umarım güsel olur....
ELİZAN

ELİZAN

Kıdemli Üye · 418 mesaj

huzunlu_gurbet, post: 904251, member: 50317selamunaleykum kardesim ozur dileyerek soyluyorum ama muhallebinin kivami hic tutmadi , sudan biraz daha kivamliydi tutmadi biskuviler ustte yuzuyodu oraletli muhallebi ise altta kaldi ... :( nitekim olmadi ben yapamadim yada ama tarifin disina cikmadim , sadece 3 kasik yerine 5 kasik oralet koydum ve bol sekerli sevdigim icin seker miktarini arttirdim ondan olabilirmi acaba?? 4 kasik hic tutmadi muhallebiyi , sonradan neredeyse 2 kasik daha koydum yinede olmadi olmadi... yinede emeklerinize saglik bizlerle paylastiginiz icin selam ve dua ile...

çok çok üzüldüm ben sebep oldum helal edin aslında oluyor ama bilmiyorum ki evet jöleyi dökünce büskıvıler biraz kalkıyor ama çok özür dilerim kardeşim en iyisi siz birde pudingle deneyin gerçekten güzel oluyor en üstünüde krem şanti ve meyvvalarla süslersiniz lütfen af edin
huzunlu_gurbet

huzunlu_gurbet

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

ELİZANçok çok üzüldüm ben sebep oldum helal edin aslında oluyor ama bilmiyorum ki evet jöleyi dökünce büskıvıler biraz kalkıyor ama çok özür dilerim kardeşim en iyisi siz birde pudingle deneyin gerçekten güzel oluyor en üstünüde krem şanti ve meyvvalarla süslersiniz lütfen af edin

ayy estagfurullah af etmek ne demek ne olur boyle deme olur boyle seyler onemli degil parmaklarina saglik yazmissin bizlerle paylasmissin belki benim elimden tutmadi olabilir zaten benim ilk yaptigim seyler genelde felaket olur :a42: neyse gercekten onemli degil ertesi gun pudingli yaprim (pudingini kendim yapiyorum) o guzel oldu yedik o olmadiysa belki benim sucumdur lutfen sizde kusura bakmayin sizi uzduysem ozur dilerim hakkiinizi helal edin benden yana var ise helal olsun tesekkur ederim selam ved ua ile...
ALLAHümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen." aminn
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.