Hz. Adem'in İki Oğlu

5.796 görüntülenme · 14 yanıt

Paylaş:
Erkan

Erkan 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 760 mesaj

Onlara Adem'in iki oğlunun gerçek olan haberini oku: Onlar (Allah'a) yaklaştıracak birer kurban sunmuşlardı. Onlardan birininki kabul edilmiş, diğerininki kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen) Demişti ki: "Seni mutlaka öldüreceğim." (Öbürü de:) "Allah, ancak korkup-sakınanlardan kabul eder." "Eğer beni öldürmek için elini bana uzatacak olursan, ben seni öldürmek için elimi sana uzatacak değilim. Çünkü ben, alemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım." "Şüphesiz kendi günahını ve benim günahımı yüklenmeni ve böylelikle ateşin halkından olmanı isterim. Zulmedenlerin cezası budur." Sonunda nefsi ona kardeşini öldürmeyi (tahrik edip zevkli göstererek) kolaylaştırdı; böylece onu öldürdü, bu yüzden hüsrana uğrayanlardan oldu. Derken, Allah, ona, yeri eşiyerek kardeşinin cesedini nasıl gömeceğini gösteren bir karga gönderdi. "Bana yazıklar olsun" dedi. "Şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini gömmekten aciz miyim?" Artık o, pişman olmuştu. (Maide Suresi, 27-31)
elzem

elzem

Mübarek Üye · 1.656 mesaj

RE: Hz. Adem'in İki Oğlu

s.a rabbim tüm kullarına pişmanlık versin böyle kötü davranışları kimseye nasip etmesin ALLAH sizden de razı osun
zahara

zahara

Üye · 28 mesaj

atalay yaratmak Allha mahsustur düzeltelim inş emegi gecen herkeze teşekürler
fidan

fidan

Mübarek Üye · 947 mesaj

s.a. allah razı olsun a.e.o.
goNuL_

goNuL_

Mübarek Üye · 551 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN :)
baba431

baba431

Kıdemli Üye · 304 mesaj

ALLAH razı olsun güzel bi paylaşım
Aşkâ Mecnun

Aşkâ Mecnun

Mübarek Üye · 3.521 mesaj

Allah razı olsun Allah'ın kelamı Olan Kelam-ı Kadimden ayrılmamak ümidi ile onsuz Dünyanın ne kahrı çekilir nede çilesi,, Çileyi çektikçe huzuru gösterir. Allah'a emanet ol kardeşim
๑๑۩۞۩۩۞۩ Aşkâ Mecnun ۩۞۩۩۞۩๑๑

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥

derya_gulu

derya_gulu

Kıdemli Üye · 474 mesaj

Allah c.c. razı olsun emegine sağlık Rabbim cümlemizi pişman olacağımız işleri yapmaktan uzak eylesin inşAllah amin
mustafa_46

mustafa_46

Kıdemli Üye · 238 mesaj

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
gulen

gulen

Kıdemli Üye · 216 mesaj

İNSANOĞLU KENDİNİ PEK GÜÇLÜ ZANNEDİYOR FAKAT ACİZLİĞİNDEKİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ BİR TÜRLÜ KABUL EDEMİYOR.

KİMSELER YOKKEN BİR GÖKGÜRÜLTÜSÜNDE FIRLAYIP GARDROPA SAKLANIYOR, BİRİ ORTAYA ÇIKINCA YA ELBİSE ALACAKTIM, AYAĞIM KAYDI DA İÇRİ DÜŞTÜM DİYOR.

YA BİZ İNSANOĞLU HAKİKATEN SALAĞIZ.

İNSAN KENDİ KENDİNE SİNİR OLUYOR.

EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM, VERDİĞİN BİLGİLERDEN DOLAYI TEŞŞEKKÜR EDERİZ, HAKKINI HELAL ET B)
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

Kim (Allah huzuruna) iyilikle gelirse ona getirdiğinin on katı vardır. Kim de
kötülükle gelirse o sadece getirdiğinin dengiyle cezalandırılır. Onlar haksızlığa
uğratılmazlar. (En'am: 160)

Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah'a dönün. Umulur ki Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter. Peygamberi ve Onunla birlikte iman edenleri utandırmayacağı günde Allah sizi, içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokar. Onların önlerinden ve sağlarından (amellerinin) nûrları aydınlatıp gider de, "Ey Rabbimiz! Nurumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü sen her şeye kadirsin" derler. ( Tahrim: 8 )

sbl_pireli

sbl_pireli

Yeni Üye · 2 mesaj

bişey rica etsem bana hz ademin oglu hakkında bilgi yollar mısın
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

S.A. Allah razi olsun.Allah hic bir zaman "Keske yapmasaydim" dedirtmesin.seytanida hic bir zaman sevindirmesin.AEO
sbl_pireli

sbl_pireli

Yeni Üye · 2 mesaj

erkan mrb ama benim sordugum ademin oglunun isimleri ve hayati hakkında bilgileri ben olum sebebini biliyorum ama yinede saol
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM

YERYÜZÜNDE HAKSIZ YERE İLK KAN DÖKEN , BENİ-ADEM OLAN
KAABİL; KARDEŞİ OLAN HABİL'İ ÖLDÜREREK GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR.

SELAM VE DUA İLE
ALLAH"A EMANET OLUNUZ.
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,

inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

B)
Paylaş:

◆İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.