yılbaşı
1.092 görüntülenme · 5 yanıt
Ömürlerinden bir seneyi daha tüketerek varacakları sona biraz daha yaklaşan ahiret yolcuları! Yaklaştığınız yerde hesaba çekilmeden önce burada kendinizi hesaba çekin!..
Ne acıdır yılbaşı adı altında düzenlenmiş eğlenceler!
Ne acıdır nefsi emmarenin kölesi olmak!
Ne acıdır gayri müslimlere özenmek!..
Müslümanlığın şuurunu tam kavrayabilmiş değiliz.. Her yeni günle beraber biraz daha avrupali olma gayreti gösteriyoruz! Hakk razı mıdır yaptıklarımızdan? Kendi nefsini bir kere olsun bile hesaba çekmeyen bizler, yeni yılın gelişinin hazırlıklarını yapanları ve haftalar öncesinden yapılacak olan programların reklamlarını görmekteyiz! Geride 1 yılı daha bıraktık.. Hatta şöyle diyelim 1 yılımızı daha günah dehlizinde geçirdik ve yıl geçtikte sol amel defteri dolmakta. Allah muhafaza yarın mahşerde sol kefe ağır gelirse, nasıl çıkarız Allah'u teâlanın huzuruna?
Rabbim islamiyetle büyüyen yüreklerimizi şaşırtmasın ve bizi gayri müslimlere özendirmesin..
Bakalım müslümanlık şuurumuz bizleri o gecede nereye sevk edecek?
Allah yar ve yardımcımız olsun.. Baki Muhabbetle
Müslümanlığın şuurunu tam kavrayabilmiş değiliz.. Her yeni günle beraber biraz daha avrupali olma gayreti gösteriyoruz! Hakk razı mıdır yaptıklarımızdan? Kendi nefsini bir kere olsun bile hesaba çekmeyen bizler, yeni yılın gelişinin hazırlıklarını yapanları ve haftalar öncesinden yapılacak olan programların reklamlarını görmekteyiz! Geride 1 yılı daha bıraktık.. Hatta şöyle diyelim 1 yılımızı daha günah dehlizinde geçirdik ve yıl geçtikte sol amel defteri dolmakta. Allah muhafaza yarın mahşerde sol kefe ağır gelirse, nasıl çıkarız Allah'u teâlanın huzuruna?
Rabbim islamiyetle büyüyen yüreklerimizi şaşırtmasın ve bizi gayri müslimlere özendirmesin..
leyla-1 🛡
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
Selamün Aleyküm kardeşlerim
Tüm İslam alemininin yeni hicri yılı mübarek olsun.
Yüce Rabbim hergünü bir diğerinden daha hayırlı şekilde geçirmemizi nasip eder inşallah Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
Tüm İslam alemininin yeni hicri yılı mübarek olsun.
Yüce Rabbim hergünü bir diğerinden daha hayırlı şekilde geçirmemizi nasip eder inşallah Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Mübarek Üye
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
Mübarek Üye · 1.642 mesaj
Esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu
Esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu
GuL-i RuhsarIm, post: 886501, member: 92725Ömürlerinden bir seneyi daha tüketerek varacakları sona biraz daha yaklaşan ahiret yolcuları! Yaklaştığınız yerde hesaba çekilmeden önce burada kendinizi hesaba çekin!..
paylaşımınız için teşekkürler.
ben dün geceyi evimde ailemle geçirdim.özel bişeyler yapmadık.tanıdıklarımın yeni yılını kutladım.00:00 dan itibaren de YENİ SENEYE KURAN_I KERİM OKUYARAK GİRDİM.2_3 SENEDİR BÖYLE YAPIYORUM,İNŞALLAH,RABBİM KABUL EYLER.DERLER YA;YENİ YILA NASIL BAŞLARSAN,O SENE ÖYLE DEVAM EDERMİŞ.Rabbim akıbetimizi hayır eylesin,ömrümüzü hayırlı yollarda geçirelim inşallah.
selam ve baki dualarımla..
ben dün geceyi evimde ailemle geçirdim.özel bişeyler yapmadık.tanıdıklarımın yeni yılını kutladım.00:00 dan itibaren de YENİ SENEYE KURAN_I KERİM OKUYARAK GİRDİM.2_3 SENEDİR BÖYLE YAPIYORUM,İNŞALLAH,RABBİM KABUL EYLER.DERLER YA;YENİ YILA NASIL BAŞLARSAN,O SENE ÖYLE DEVAM EDERMİŞ.Rabbim akıbetimizi hayır eylesin,ömrümüzü hayırlı yollarda geçirelim inşallah.
selam ve baki dualarımla..
hayırlara vesile olur inşaAllah
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/47231-yilbasi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- İslamda Yılbaşı,Noel Baba,Hindi vs..!! Fıkıh ve Akaîd 6 cevap
- YILBAŞI KUTLAMALARI !! üzerine bir çeşitleme Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 7 cevap
- Yılbaşı ve Noel Baba neyimiz olur ? Nasihatler 1 cevap
- Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı Kutlama ve Tebrik Mesajları 13 cevap
- yılbaşı felaketi Boykot 2 cevap
- yılbaşı faciası...........mutlaka dinleyin.... Dini sohbet 14 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.