huzur8, post: 884573, member: 77129Arkadaşlarım
Çalıştığım yerde ;çöpe atılan kullanılmayan kutu poşet vs vs benim işime yarayan şeyleri almam , eve götürmem harammıdır ???
O kadar çok günah işliyorum ki bari bu gibi küçük şeylere dikkat edeyim diyorum...İçim bir türlü rahat etmiyor...acaba harammı günah işliyorum mu diye...
Helal e haram katmak istemiyorum....
Sizce haram mıdır..
Teşekkürler
Kıymetli kardeşim.Öncelikle şunu iyi anlamak lazım dinin sahibi Allahü teala'dır.O da Peygamber(Aleyhisselatü vesselam)göndermiştir,açıklaması için ve o da birsürü talebe yetiştirmiş onun yetiştirdikleri de birsürü talebe yetiştirmiştir.Bunların herbiri birer cevher olarak yetişmiş ve Ümmetimin alimleri beni israilin peygamberleri gibidir.Hadis-i şerifiyle medhedilmişlerdir.İşte böyle insanların sözlerinin dışında benim gibi veya müctehidlik derecesine ulaşmamış herhangi birinin sözünün kıymeti olmaz.Bu bilgiler ışığında alttaki cevap sizi tatmin eder İnşallahü teala.Selametle kalın.
Sual: Çöpe atılan kullanılmış eşyaları alıp kullanmak caiz mi, kul hakkı olur mu?
CEVAP
Çöpe atılan şey kıymetli bile olsa, zenginlerin de onu alıp kullanması caizdir, kul hakkı falan geçmez.
Alış verişle ilgili çeşitli sorular .:.: www.dinimizislam.com :.:.