İBRETLİ OLAY!

6.407 görüntülenme · 70 yanıt

Paylaş:
AZRA_NUR

AZRA_NUR

Üye · 43 mesaj

ARKADAŞLIK

Kötü karakterli bir genç varmış. Bir gün babası ona bir çivilerle dolu bir torba vermiş.

''Arkadaşların ile tartışıp kavga ettiğin zaman her sefer bu tahtaperdeye bir çivi çak.'' demiş.

Genç birinci (ilk) günde tahta perdeye 37 çivi çakmış. Sonraki haftalarda kendi kendine kontrol etmeye çalışmış ve geçen her gün daha az çivi çakmış.

Nihayet bir gün gelmiş ki hiç çivi çakmamış. Babasına gidip söylemiş. Babası onu yeniden tahtaperdenin önüne götürmüş. Gence;

''Bu günden başlayarak tartışmayıp kavga etmediğin her gün için tahtaperdeden bir çivi sök demiş'' demiş.

Günler geçmiş... Bir gün gelmiş ki her çivi çıkarılmış. Babası ona;

''Aferin iyi davrandın ama bu tahtaperdeye dikkatli bak, artık çok delik var. Artık geçmişte ki gibi güzel olmayacak.'' demiş.

''Arkadaşlarla tartışıp kavga edildiği zaman kötü kelimeler söylenilir. Her kötü kelime bir yara (delik) bırakır.
Arkadaşına bin defa kendisini affettiğini söyleyebilirsin ama bu delik aynen kalacak (kapanmayacak).''

''Bir arkadaş ender bir mücevher gibidir. Seni güldürür, yüreklendirir. Sen ihtiyaç duyduğun da yardımcı olur seni dinler sana yüreğini açar...''
Abdulbaki

Abdulbaki

Kıdemli Üye · 273 mesaj

RE: İBRETLİ OLAY!

azra kardeş güzel konu yazmışsın ALLAH RAZI OLSUN.tşk
god one

god one

Kıdemli Üye · 440 mesaj

allah razı olsun kardeşim....selametle
aynzeliha

aynzeliha

Yeni Üye · 7 mesaj

çok güzelçok beğendim.artıl arkadaşlıkların pek kıymeti kalmamış.yüzüne bi çeşit arkadan bi çeşitler
Siyah Nur

Siyah Nur

Üye · 23 mesaj

çok ibret alınacak bir husu kardeşim
fidan

fidan

Mübarek Üye · 947 mesaj

allah razı olsun kardeşim
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

Mübarek Üye · 3.537 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KALP KIRMAYI ÇOK GÜZEL BİR HİKAYE İLE BİZLERE TEKRAR HATIRLATMIŞSIN.
Tayfun_Dokgoz

Tayfun_Dokgoz

Mübarek Üye · 853 mesaj

BU SÖZÜ BABAMDAN DUYMUŞTUM : BİR MADDEYE ŞEKİL VEREBİLİRSİN ONU DÜZELTEBİLİRSİN AMA KALBİ DÜZELTEMEZSİN VE O KIRILINCA ESKİSİ KADAR SAĞLAM DEĞİLDİR.
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

Mübarek Üye · 3.537 mesaj

Tayfun_Dokgoz yazdı:
BU SÖZÜ BABAMDAN DUYMUŞTUM : BİR MADDEYE ŞEKİL VEREBİLİRSİN ONU DÜZELTEBİLİRSİN AMA KALBİ DÜZELTEMEZSİN VE O KIRILINCA ESKİSİ KADAR SAĞLAM DEĞİLDİR.

EVET ÇOK DOGRU SÖYLEMİŞ BABANIZ.AMA BİZİM GÜNLÜK HAYATTA ÇOK YAPTIGIMIZ EN ÇOK ŞEYDE KALP KIRMAKTIR
Siyah Nur

Siyah Nur

Üye · 23 mesaj

ÇOK MÜKEMMEL BİR UYARI BU
HEVES

HEVES

Kıdemli Üye · 271 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR KISSA SAGOLASIN BİZLE PAYLAŞTIGIN İÇİN ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN......

GEZDİM DÜNYAYI GÖRMEDİM BİR VEFA
NE ZENGİN GÖRDÜM AÇ NE FAKİRİ TOK
BAK ŞU ÇEŞMEYE SU İÇEÇEK TASI BİLE YOK
KIRMA İNSANLARIN KALPİNİ YAPACAK USTASI YOK...
atabey76

atabey76

Kıdemli Üye · 215 mesaj

KIRILAN KALP KOLAY KOLAY TAMİR EDİLMEZ ALLAHÜ TEALA KALP KIRAN DEĞİL HEP GÖNÜL ALANLARDAN EYLESİN ALLAH RAZI OLSUNB)
DUN_SURGUNU_YA

DUN_SURGUNU_YA

Mübarek Üye · 1.019 mesaj

atabey76 yazdı:
KIRILAN KALP KOLAY KOLAY TAMİR EDİLMEZ ALLAHÜ TEALA KALP KIRAN DEĞİL HEP GÖNÜL ALANLARDAN EYLESİN ALLAH RAZI OLSUNB)
AZRA_NUR

AZRA_NUR

Üye · 43 mesaj

A.S ARKADAŞLAR...

''KARDEŞİNLE MÜNAKAŞA ETME, AŞIRI BİR ŞEKİLDE ŞAKALAŞMA, YERİNE GETİREMEYECEĞİN VAADDE BULUNMA.'' (Hadis-i şerif)
buket

buket

Kıdemli Üye · 241 mesaj

selamun aleyküm.paylaşımınız için allah razı olsun.ama ne olursa olsun ne kadar çabuk yanlıştan dönersek o kadar iyidir.selametle...B)
Mehmet

Mehmet

Aktif Üye · 73 mesaj

ES SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞIM.RABBİM SENDEN RAZI OLSUN ...................................SELAMETLE......DUA.........ES SELAMUN ALEYKÜM.
beadgirl

beadgirl

Kıdemli Üye · 262 mesaj

allah razı olsun kardeşim:p:p:p
garip-

garip-

Aktif Üye · 78 mesaj

''Bir arkadaş ender bir mücevher gibidir. Seni güldürür, yüreklendirir. Sen ihtiyaç duyduğun da yardımcı olur seni dinler sana yüreğini açar...''

daima RABBİM önümüze hakikati gösterecek dostlar çıkarsın.Kalp kırmak çok kolay inşALLAH BİZLER YAPANLARDAN OLURUZ.
AZRA_NUR

AZRA_NUR

Üye · 43 mesaj

ALEYKÜM SELAM ARKADAŞLAR... RABBİM BÜTÜN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZDEN RAZI OLUR İNŞALLAH.

''MUHAKKAK SİZİN HAYIRLINIZ, AHLAKEN EN GÜZEL OLANINIZDIR.'' (Hadis-i şerif)
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

selamunaleyküm kardeşim emeğinize sağlık çok güzel ders verici bir yazıydı selametle kalın...B)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.