Genç kalmanın sırrı

1.094 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

70, 80 ve 90 yaşlarında üç kardeş varmış. Üçü de, 60 yaşında üçüzler gibi görünüyormuş. 70 yaşındakine genç kalmanın sırrını sormuşlar. O da, 80 yaşındaki abisine sorulmasını söylemiş. Benden on yaş büyük olduğu halde, benim gibi 60 yaşında görünüyor demiş. 80 yaşındakine gitmişler, o da 90 yaşındaki abisini göstermiş, benden büyük olduğu halde o da, 60 yaşında görünüyor, ondan sorun demiş. 90 yaşındaki delikanlı ihtiyara sormaya gitmişler. Buyurun size açıklayayım demiş. Önce bir şeyler yiyelim, ondan sonra anlatırım demiş.
Yemekten sonra sofraya bir karpuz getirmesi için hanımına rica etmiş. Hanımı genç nine de, üst kattaki tavandan bir karpuz seçip getirmiş. Delikanlı ihtiyar, karpuzu beğenmemiş, daha iyisini getir demiş. Kadın gidip yine bir karpuzla gelmiş. Bizimki onu da beğenmemiş, tekrar başka bir karpuz getirmesini söylemiş. Nine yine bir karpuz getirmiş, ama onu da beğenmemiş.
Misafirlere, (Hanım iyisini bilemedi, gelin beraber seçelim karpuzu) demiş. Tavana varınca bakmışlar ki, tek karpuz var. Genç ninenin hep aynı karpuzu getirdiğini anlamışlar.
Genç dede misafirlerine, (Şimdi genç kalmamın sırrını anladınız mı?) diye sormuş. Onlar da anlamadık demişler. Dede, (Karpuz tavanda bir tane değil miydi? Hanım beni mahcup etmemek için, her seferinde başka karpuz getiriyor gibi göründü. “Tavanda başka karpuz mu var, hepsi bir tane” demedi. O beni hiç üzmedi ben de onu üzmedim. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya, yani ne kendi ana babamıza ne de başkalarına kesinlikle yansıtmadık. Yani birbirimizi, başkalarının önünde hiç zor duruma düşürmedik, mahcup etmedik. Böylece, ikimiz de genç kaldık) diyerek genç kalmanın sırrını açıklamış.

Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
nevin_70

nevin_70

Mübarek Üye · 885 mesaj

coooook guzel ,Emeginzie saglik,Allah razi olsun.
mektubat

mektubat

nevin_70, post: 879129, member: 87341coooook guzel ,Emeginzie saglik,Allah razi olsun.

Elhamdülillah temiz kalpli kardeşlerimiz hemen güzeli anlıyor.Güzellik islamiyete tabi olmakta yoksa lafta müslüman olmakta değil kıymetli kardeşim.İnşallahü teala amel edenlerden oluruz.Allahü teala Muhammed(Aleyhisselam)'ın izinde gidenlere selamet versin.
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

Daha öncede okumuştum güzel bir hikaye emeğinize sağlık...
mektubat

mektubat

abı_hayat, post: 879427, member: 52109Daha öncede okumuştum güzel bir hikaye emeğinize sağlık...

Maşallah.Mübarek olsun.Her kim nefsine uyarsa ziyanda ve her kim İslamiyet'e uyarsa da kar etmiştir.Görülüyor ki bir evde herkes islamiyete uyarsa o ev dünyada cennet gibi olur.Artık ahiretteki halini siz düşünün.Selametle kalın İnşallahü teala.
Fârisî mısra’ tercemesi:

Bir kimse, kör ise, güneşin suçu ne?
BULENT TUNALI

BULENT TUNALI

Mübarek Üye · 2.307 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM EMEĞİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL SELAM VE DUA iLE KALIN
DÜNYA İŞLERİ ZOR.AHİRET İŞLERİ KOLAY GELİYORSA.O ZAMAN CENNETLİKSİN
zencefil_1109

zencefil_1109

Mübarek Üye · 939 mesaj

selamun aleyküm çok güzel bir kıssa emeğinize sağlık...
mektubat

mektubat

BULENT TUNALI, post: 880007, member: 89918SELAMÜN ALEYKÜM EMEĞİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL SELAM VE DUA iLE KALIN

Aleyküm selam kardeşim.Saolasın seninde emeğine sağlık saolasın.Selametle kal.
mektubat

mektubat

zencefil_1109, post: 880044, member: 91898selamun aleyküm çok güzel bir kıssa emeğinize sağlık...

Aleyküm Selam.Allahü teala razı olsun.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.