Musa'lar yalnızdır!..

1.442 görüntülenme · 14 yanıt

Paylaş:
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

Musa'lar yalnızdır!..

Musa'nın olduğu yerde Firavun değil, Firavun'un olduğu yerde Musa vardır. Yani evvela küfrün zehirden tadı emilecek, sonra panzehir olarak din yetişecek.
Nizam böyle!

Musa kelimesinin ihata edeceği her şahıs, İlahi bir ıslahat fermanıyla insanlar içinde boy gösterirken, onların evvela yalnız oldukları göze çarpar.

Evet, Firavun kavmine gelen Musa'lar yalnızdırlar. Çünkü Firavun bir meslek erbabı değil, bir dava adamıdır. Davasının yekûnu ise semavi dinlere karşı olmak, hatta elinden gelirse onları yıkmaktır. Bu sebeple çömezlerini yurdun dört bucağına dağıtır; her mahallede hatta ve hatta her evde bir tane bulundurmaya gayret eder. Buna muvaffak da olabilir.

Neticede Musa'lar aleyhine öyle bir sahne kurulur ki, yılana sarılmış Musa, ejderha ile mücadeleye gider. Bunu daha çok açarsak, Musa'ların evladı veya karısı Firavun'un çömezi olabilir, onun namına hareket edebilir.

Musa'lar yalnızdır...

O kadar yalnızdır ki, Allah'tan başka sığınıp güvenecekleri kapı bulamazlar. Karşısına dikilen Firavun ordusuna, hazinesine, maarifine, esnafına, halkına karşı, Musa kimsesizdir, parasızdır, silahsızdır.

Mücadele, maddi kanunların kabul etmeyeceği muvazenesizlik içinde başlar; sonunda zayıf muvaffak olur, kuvvetli mağlup...

Kudret-i İlahi bunu böyle istiyor, kim ne diyebilir?

İşin garip tarafı, Firavun namına iş yapan çömezlerin ekserisi yaptıkları işin mahiyetini bilmezler. Bunu ne için ve kimin namına yaptıklarını anlayamazlar. Dünyanın akıllısı geçinen bu insanlara iman meselesini iki kere iki dört eder basitliğinde takdim etsen aksiseda yapan teneke kutular gibi tekrar ederler fakat anlayamazlar.

Firavun olmasaydı diyemeyiz. Her şey zıddı ile kaimdir. O olacaktır ve olmalıdır. Hakiki mü'minler Firavun'un ateşinde yanıp altın olduğunu ortaya koyanlardır. Kimyada usul böyledir. Kıymetli cevherleri meydana çıkarmak için bileşikleri ateşe atarlar. İşte bu yüzden Musa'lar Firavun'un fırınına düşerler ki, elmasla kömür ayrılsın.

Sonra Firavun'un tâbileri, bizce acayip hatta iğrenç görünen hayatlarını, onlar zevkle devam ettirirler. Mayıs böceği misali... Gübre ile oynamak bu hayvanlar için saadettir.

Müslüman için bütün mesele Firavun'u tespit etmektir. Günahsız insan aramak yerine günah bendini yıkan haini tespit etmelidir.

Musa'yı göremeyenlere şunu söyleyeyim:

Madem Firavun vardır, öyle ise Musa da vardır. Bunlardan birinin varlığı diğerinin varlığını gerektirir.

HEKİMOĞLU İSMAİL
Zaman
20 Aralık 2008, Cumartesi
ferahhfeza

ferahhfeza

bilalce, post: 876897, member: 69715Allah cc MUSAnın safında olanlardan eylesin...Allahcc yar ve yardımcımız olsun...

________amin ecmain olsun işaALLAH
selam ve dua ile_________
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

Allah razı olsun bacım vesilenle birkez daha okumuş oldum ...
bu güzel yazıyı...Allaha emanet ol...selametle...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

Hakiki mü'minler Firavun'un ateşinde yanıp altın olduğunu ortaya koyanlardır. Kimyada usul böyledir. Kıymetli cevherleri meydana çıkarmak için bileşikleri ateşe atarlar. İşte bu yüzden Musa'lar Firavun'un fırınına düşerler ki, elmasla kömür ayrılsın.

Teşekkürler kardeşim...
ferahhfeza

ferahhfeza

Evet, Firavun kavmine gelen Musa'lar yalnızdırlar. Çünkü Firavun bir meslek erbabı değil, bir dava adamıdır. Davasının yekûnu ise semavi dinlere karşı olmak, hatta elinden gelirse onları yıkmaktır. Bu sebeple çömezlerini yurdun dört bucağına dağıtır; her mahallede hatta ve hatta her evde bir tane bulundurmaya gayret eder. Buna muvaffak da olabilir.
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Müslüman için bütün mesele Firavun'u tespit etmektir. Günahsız insan aramak yerine günah bendini yıkan haini tespit etmelidir.

Madem Firavun vardır, öyle ise Musa da vardır. Bunlardan birinin varlığı diğerinin varlığını gerektirir.

Allah CC. razı olsun Aminenur kardeşim...
Biz görevimizi tam olarak yapalım inşallah...
Yani Tespitimizi doğru yapmalı ve Hz. Musa'nın safında yer almalı...
Allah CC.- imtihanımızda- yar ve yardımcımız olsun
..
.
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
ferahhfeza

ferahhfeza

meltem, post: 878210, member: 80887Allah razı olsun bacım vesilenle birkez daha okumuş oldum ...
bu güzel yazıyı...Allaha emanet ol...selametle...

____-amin ecmain olsun meltem...
teşekkür ederim kardeşim
selam ve dua ile____
ferahhfeza

ferahhfeza

Hasıl ı Kelam, post: 878439, member: 80887Hakiki mü'minler Firavun'un ateşinde yanıp altın olduğunu ortaya koyanlardır. Kimyada usul böyledir. Kıymetli cevherleri meydana çıkarmak için bileşikleri ateşe atarlar. İşte bu yüzden Musa'lar Firavun'un fırınına düşerler ki, elmasla kömür ayrılsın.

Teşekkürler kardeşim...

ben teşekkür ederim hasıl ıkelam kardeşim
selam ve dua ile
ferahhfeza

ferahhfeza

_-_DEVRİM_-_

_-_DEVRİM_-_

Kıdemli Üye · 128 mesaj

allah razı olsun paylaşm için
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

Firavun olmasaydı diyemeyiz. Her şey zıddı ile kaimdir. O olacaktır ve olmalıdır. Hakiki mü'minler Firavun'un ateşinde yanıp altın olduğunu ortaya koyanlardır. Kimyada usul böyledir. Kıymetli cevherleri meydana çıkarmak için bileşikleri ateşe atarlar. İşte bu yüzden Musa'lar Firavun'un fırınına düşerler ki, elmasla kömür ayrılsın.

söz söylenir mi bu yazının üstüne..? ancak şöyle bir kıyas yapmakta sakınca görmüyorum inşa-ALLAH..dünya hayatı kimine göre pek sıkıntılı gecer ki öyle olur..zorluklar güçlükler vs

hani altından kalkamayız deriz ya işte bu yazıyı okumalı alıntı yaptıgım yerin altını kırmızı kalemle cizmeli..sıkıntımız ateşimiz..belki bir altın olarak cıkmaamıza vesilemiz inşa-ALLAH...rahman razı olsun abla vesilen ile okumuş olduk..

selam ve dua ile..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

esselamu aleykum değerli ablam,
ne güzel bir paylaşım. emeğinize yüreğinize sağlık.
başta bir yalnızlık var...gerçeğin hakikatin görünür kılınması için pekişiyor yalnızlık, ama İlahi yardım bittim noktasında yetişiyor, hiç yalnız olmadığını açıkça gösteriyor, kutlu bir zaferle... O istedi mi Firavun bahçesinde yetişir Musa a.s... ateşin içinde bir gül bahçesi nasıl yaratıldıysa, karanlıktan aydınlığa nasıl çıkılıyorsa...

"Bülbül öter,bir gül açar,can dirilir.
Kösler vurulur,erlere meydan dirilir.
Kundakta şehid etmeye Musa arayan
Firavnı görür,cehdile iman dirilir..."

selam ve dua ile, Rabbimize emanet B) ablacım
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
ferahhfeza

ferahhfeza

mavci, post: 878826, member: 78579

Allah CC. razı olsun Aminenur kardeşim...
Biz görevimizi tam olarak yapalım inşallah...
Yani Tespitimizi doğru yapmalı ve Hz. Musa'nın safında yer almalı...

Allah CC.- imtihanımızda- yar ve yardımcımız olsun...

_______aleykum selam degerli abim .. rabbim cümlemizden razı olsun...inşaALLAH
teşekkür ederim abi
selam ve dua ile rabbim yardımcımcımız olsun_______
ferahhfeza

ferahhfeza

_-_DEVRİM_-_Müslüman için bütün mesele Firavun'u tespit etmektir. Günahsız insan aramak yerine günah bendini yıkan haini tespit etmelidir.
allah razı olsun paylaşm için

________teşekkür ederim
rabbim cümlemizden razı olsun inşaallah kardeşim
selam ve duA İLE________
ferahhfeza

ferahhfeza

>AYLİN<Firavun olmasaydı diyemeyiz. Her şey zıddı ile kaimdir. O olacaktır ve olmalıdır. Hakiki mü'minler Firavun'un ateşinde yanıp altın olduğunu ortaya koyanlardır. Kimyada usul böyledir. Kıymetli cevherleri meydana çıkarmak için bileşikleri ateşe atarlar. İşte bu yüzden Musa'lar Firavun'un fırınına düşerler ki, elmasla kömür ayrılsın.

söz söylenir mi bu yazının üstüne..? ancak şöyle bir kıyas yapmakta sakınca görmüyorum inşa-ALLAH..dünya hayatı kimine göre pek sıkıntılı gecer ki öyle olur..zorluklar güçlükler vs

hani altından kalkamayız deriz ya işte bu yazıyı okumalı alıntı yaptıgım yerin altını kırmızı kalemle cizmeli..sıkıntımız ateşimiz..belki bir altın olarak cıkmaamıza vesilemiz inşa-ALLAH...rahman razı olsun abla vesilen ile okumuş olduk..

selam ve dua ile..

amin ecmain olsun güzel kardeşim..
teşekkür ederim çok haklısın cann
selam ve dua ile....................
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.