farkı farkedın.

2.201 görüntülenme · 17 yanıt

Paylaş:
*ayşe*

*ayşe*

Mübarek Üye · 1.076 mesaj

kardeslerım;

dersane zamanlarımda abla sohbetlerıne katılırdım.gercekten de cok farklı gelırdı bana rısaleı nurlar.ablaların anlatmıs oldukları konular hep ıcımı aydınlatırdı,huzurlu olurdum.ama rısaleı nurları anlamadıgım ıcın elıme alıp da okumazdım.sadece sohbetlere katılırdım hafta da bır.
uzuuuuuuuuunn bır aradan sonra,yaklasık 1 aydır ,genclık rehberını okudum,hanımlar rısalesını okudum,bastan anlamasam da yenı yenı anlam verebıldıgımı farkettım.sımdı de sozlere basladım kardeslerım.ama okumaya cooooook gec kaldım galıba.:a17:
dıyecegım şu kı kardeslerım rısaleı nurlardan huzurlu olan kardeslerım,anlamasanız bıle okuyun.gec kalmayın.okudugunuzu da davranıslarınızda,gunluk hayatımıza gecırdıgınız de gercekten farklı oldugunuzu goreceksınız.suna ınanıyorum,rısaleı nurları okuyup hayatına gecıren ınsanlar gercekten heryonuyle farklı ınsanlar,yanı once INSAN GIBI INSANLAR.bu benım nacızane fıkrım,gorusum.gec kalmayın
Allah'a emanet olun kardeslerım.
Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

selamun aleyküm
asirastr

asirastr

Aktif Üye · 54 mesaj

Haklısın kardeşim erken başlamakta yarar var.Bence sen geç kalmış değilsin.Geç kaldığını düşünmen bile bir nasiptir.Şükretmek lazım Kendisini bulduran Allah'a.Said Nursi İslama gönül vermiş insanlardan sadece biri.Allah ondan razı olsun.Rabbimizi ve Resulümüzü anlatan tüm güzellillerden nasipleniriz inşallah.Selam ve dua ile Allah yar ve yardımcımız olsun
*ayşe*

*ayşe*

küçük-kul, post: 870900, member: 87077selamun aleyküm

aleykum selam kardesım.
*ayşe*

*ayşe*

asirastr, post: 870908, member: 33707Haklısın kardeşim erken başlamakta yarar var.Bence sen geç kalmış değilsin.Geç kaldığını düşünmen bile bir nasiptir.Şükretmek lazım Kendisini bulduran Allah'a.Said Nursi İslama gönül vermiş insanlardan sadece biri.Allah ondan razı olsun.Rabbimizi ve Resulümüzü anlatan tüm güzellillerden nasipleniriz inşallah.Selam ve dua ile Allah yar ve yardımcımız olsun

Allah razı olsun kardesım.
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

ayşecim bende sana katılıyorum bende bir zamanlar içlerinde bulundum risalei nurları 3 defa bitirdim benimde cok zaman oldu okumayalı aslında her seferinde başlıyorum en fazla 1 gün sürüyor tam olarak okuyamıyorum ne biliyim şimdilik başka kitaplar okuyorum inşallah risalelerede başlıcam ama ne zaman????
*ayşe*

*ayşe*

canım kardesım gunde 1 sayfa bıle okuyunca ınsan anlamasa da bır sekılde faydalanıyor.(ne yazıkkı yenı farkedıyorum:()kalben,ruhen,..ınsallah sen de bıran once baslarsın...okumalarımızın daımı olması dıleklerımle...
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

*ayşe*canım kardesım gunde 1 sayfa bıle okuyunca ınsan anlamasa da bır sekılde faydalanıyor.(ne yazıkkı yenı farkedıyorum:()kalben,ruhen,..ınsallah sen de bıran once baslarsın...okumalarımızın daımı olması dıleklerımle...

amin inşallah ayşecim.başlicam ama ne zaman?:a03:
*ayşe*

*ayşe*

sevda hafız

amin inşallah ayşecim.başlicam ama ne zaman?:a03:

canım kardesım yarın ıstersen Bısmıllah her hayrın basıdır...la baslayan ılk sozden baslangıc yapabılırsın:a15::a15:
zeynomis

zeynomis

Kıdemli Üye · 379 mesaj

bir kere okuyu ta ben anladım diye kenara çekilmemeli insan.2-3 defa okuyuca insan yavaş yavaş başlıyo anlamaya........Arkadaşlar hemen pes etmeyin.Bencede çok faydalı bir çalışma risale
yarennur

yarennur

Üye · 24 mesaj

inşaallah bende başladım ihlas hanımlar ve şimdide sözlere umarım yeterince faydalanırız ayşe ve sevda hafız kardeşlerim umarım birbirimize desteklerimiz devam eder
bende haftada birgün cuma günü sohbetlere gidiyorum gerçekten çok faydalı geçde olsa namazlarıma başladım kuran okumayıda öğrendim RABBİMdaim eder inşaallah
policdemo

policdemo

Mübarek Üye · 972 mesaj

s.a hosgeldiniz haklısınız ama anlşmayincada insanin okyasi gelmio bikere okim dedim olmadi sohbetlerde dinlemek daha güzel ama oda herzaman nasip olmuo
*ayşe*

*ayşe*

yarennurinşaallah bende başladım ihlas hanımlar ve şimdide sözlere umarım yeterince faydalanırız ayşe ve sevda hafız kardeşlerim umarım birbirimize desteklerimiz devam eder
bende haftada birgün cuma günü sohbetlere gidiyorum gerçekten çok faydalı geçde olsa namazlarıma başladım kuran okumayıda öğrendim RABBİMdaim eder inşaallah

Ne guzel yarennur kardesım.Allah kabul etsin.ben de dun ıhlas rısalesını okudum.Sözlere hala devam edıyorum.Her gun okuyorum 1 aydır.İnsallah devam ettırecegım okumalarımı.Dedıgın gıbı yarennurcum Rabbımız daımı eder ınsallah.Dualarda bulusmak dıleklerımle...
*ayşe*

*ayşe*

policdemos.a hosgeldiniz haklısınız ama anlşmayincada insanin okyasi gelmio bikere okim dedim olmadi sohbetlerde dinlemek daha güzel ama oda herzaman nasip olmuo

Aleykum selam kardesım.Genclık Rehberını anlamak daha kolay gıbı gelıyor bana,belkı Genclık Rehberınden baslarsan,nacızane fıkrım,okuması daha zevklı gelebılır.Allah a emanet olun...
ş-e-v-v-a-l

ş-e-v-v-a-l

Kıdemli Üye · 167 mesaj

Allah razı olsun kardeşim,
Emeğinize sağlık
Selam ve baki dua ile kalın.
tufan_78

tufan_78

Mübarek Üye · 542 mesaj

okudum yeter veya okuyorum ama anlamıyorum diye kenara çekilmemeliyiz asla...
bende sözlere başladım.iki sene önce başlamıştım derslere gitmeye ancak bazı dunya işlerine daldık bi ara evrmiştik.elhamdülillah 1,5 ay önce yenıden başladım.hatta bir düzene koydum işleri ve şimdi sözlere başladım bende.Allah yolumuzu açık etsin inşallah..anlamıyorum demek yok.Üstad hz.her bir cümleden sonra 'yani' diyerek bir cumlşeye başlıyor.bir önceki cumlenın açıklamasını yapıyor.

ayse kardeşim dualarını esirgeme inşallah...
*ayşe*

*ayşe*

tufan_78okudum yeter veya okuyorum ama anlamıyorum diye kenara çekilmemeliyiz asla...
bende sözlere başladım.iki sene önce başlamıştım derslere gitmeye ancak bazı dunya işlerine daldık bi ara evrmiştik.elhamdülillah 1,5 ay önce yenıden başladım.hatta bir düzene koydum işleri ve şimdi sözlere başladım bende.Allah yolumuzu açık etsin inşallah..anlamıyorum demek yok.Üstad hz.her bir cümleden sonra 'yani' diyerek bir cumlşeye başlıyor.bir önceki cumlenın açıklamasını yapıyor.

ayse kardeşim dualarını esirgeme inşallah...

Rabbimiz okumalarımızı daimi yapsın ınsalllah kardesım.Rabbımız bızlerı sevgılı kullarından eylesın.Dualarımdasınız kardesım,İSLAMİYET.GEN.TR ailesi olarak.Allah a emanet olun.
nuri sezer

nuri sezer

Kıdemli Üye · 191 mesaj

benimde acizane en çok okuduğum risale 21. lem'adır. her okumamda ayrı bir mana ayrı bir güzellik kalbimde inkışaf ediyor elh.
üstadımızın haşir risalesini 10000 defa okumasındaki hikmette bu olsa gerek.risale-i nurları bir abiden veya bir abladan dinlemek elbetteki gayet semeredardır fakat okumakdaki zevk bence çok daha ziyadedir...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.