Güzele Bakmak Sevapmıdır ?

1.337 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

Güzele bakmak sevaptır

Çok yanlış anlaşılan atasözlerimizden birisi de şudur. Güzele bakmak sevap!

Evet, güzele ve güzelliklere tefekkür için bakmak, tabii ki sevaptır.

Ancak asrımızın bir çeşit fitnesi gereği, buradaki ‘GÜZEL’ kelimesini, namahrem anlamına gelen, açık-saçık ve üryan gezenlere bakmak şeklinde söylendiği zaman, cevap da elbette değişir. O zaman Sevap değil günah olur.

Bu gibi namahremlere bakmak, bakış şekline ve sebebine göre anlam kazanır.

1. Yolda yürürken aniden, dekolte bir mahrem gözümüze çarpsa, yüce yaratıcımızın “Gözlerinizi haramdan sakının!” ayetinin tesiri ve tedbiri ile gözlerimizi başka tarafa çevirip, Allah korkusuyla irkilsek ve tövbe etsek, bu bakış sonrası titizlik, kişiyi günahtan koruduğu gibi, sevap da kazandırır.

2. Aynı namahreme ilk, yani gayri iradî bakış mubahtır.

3. Daha sonraki kasdi bakışlar ise haramdır. Çünkü bu bakışlar, ‘gözlerini haramdan sakının’ ayetinin aksine bir davranıştır.

4. Ayrıca kişiyi tanıma maksadıyla zorunlu bakışlar vardır ki, bu bakışlar da yukarıdaki ayet hatırda tutularak minimum düzeyde kalırsa, mubah olabilir.

GELDİĞİN ZAMAN BOŞLUK DOLDURAN DEĞİL,
GİTTİĞİN ZAMAN YERİ DOLDURULAMAYAN OL

MUHABBETLE...

SELAM VE DUA İLE...
gulcan_mevlut

gulcan_mevlut

Aktif Üye · 85 mesaj

selamü aleyküm kardeşim emeğinize sağlık çok güzel bir açıklama yapmışsınız ama malefes öğle giyinen bayanlar varki biz bayan olarak gözümüzü ister istemez alamıyoruz vallahi allah erkeklere yardım etsin rabbim gözümüzü haramlardan korusun aminnnn
abbinaf

abbinaf

Aktif Üye · 77 mesaj

selamü aleyküm kardeşim emeğinize sağlık çok güzel bir açıklama yapmışsınız ama malefes öğle giyinen bayanlar varki biz bayan olarak gözümüzü ister istemez alamıyoruz vallahi allah erkeklere yardım etsin rabbim gözümüzü haramlardan korusun aminnnn:):)
abı_hayat

abı_hayat

gulcan_mevlut, post: 860747, member: 46822selamü aleyküm kardeşim emeğinize sağlık çok güzel bir açıklama yapmışsınız ama malefes öğle giyinen bayanlar varki biz bayan olarak gözümüzü ister istemez alamıyoruz vallahi allah erkeklere yardım etsin rabbim gözümüzü haramlardan korusun aminnnn

Vealeykümselam kardeşim.
gözlerinize sağlık. Beğendiğinize sevindim.
Haklısınız zaman zaman annemde sizinle aynı yorumu yapar...:a03::a03::a03:
abı_hayat

abı_hayat

abbinaf, post: 860759, member: 90578selamü aleyküm kardeşim emeğinize sağlık çok güzel bir açıklama yapmışsınız ama malefes öğle giyinen bayanlar varki biz bayan olarak gözümüzü ister istemez alamıyoruz vallahi allah erkeklere yardım etsin rabbim gözümüzü haramlardan korusun aminnnn:):)

Vealeykümselam kardeşim.
Gözlerinize sağlık...
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

sevaptır elbet...yaradanı hatırlatan herşeye bakmak sevap:D
nasah53

nasah53

Kıdemli Üye · 103 mesaj

bakış açısına bağlı.
abı_hayat

abı_hayat

Bilnur, post: 861348, member: 238sevaptır elbet...yaradanı hatırlatan herşeye bakmak sevap:D

Peki öyle olsun...:a01::a01::a01:
abı_hayat

abı_hayat

nasah53, post: 861393, member: 91426bakış açısına bağlı.

Diyosunuz...:a12:
cakdoc

cakdoc

Mübarek Üye · 1.507 mesaj

efenim hihihihi bakis tarzlari degisiktir tabeee koca gozlu(gozunu 4 acipta) bakis tarzi bruce willis bakis tarzi:))))))))))))))))
abı_hayat

abı_hayat

cakdoc, post: 861413, member: 58965efenim hihihihi bakis tarzlari degisiktir tabeee koca gozlu(gozunu 4 acipta) bakis tarzi bruce willis bakis tarzi:))))))))))))))))

............:a24::a24::a24:............
cakdoc

cakdoc

Mübarek Üye · 1.507 mesaj

abı_hayat, post: 861419, member: 12898
............:a24::a24::a24:............

saka yapim dedim goz bozduysam affola:a11:
abı_hayat

abı_hayat

cakdoc, post: 861420, member: 22491saka yapim dedim goz bozduysam affola:a11:

Estğf. kardeşim.