Süleymân Hilmi Tunahan'

4.715 görüntülenme · 30 yanıt

Paylaş:
mustafa11

mustafa11

Mübarek Üye · 3.063 mesaj

Din ve Dünya Menfeati

"Dîni dünyaya âlet eden hocalar, halkı kendilerinden soğuttu. Bir şey alır da para vermez diye, esnaf bunlara yüz vermez ve kaçar hâle geldi. Siz öyle olmayın. Maddeyi mâneviyata karıştırmayın. Din hizmetleri sadece Allah rızası için yapılır."
Kim gülerek günah işlerse, ağlayarak Cehenneme gider . M.E.M.
mustafa11

mustafa11

Duâda Dikkat Edilmesi Gereken Bir Husus

"Büyükler, "Yâ Rabbî, bizi tahammül edemeyeceğimiz imtihana tâbi tutma" diye duâ ederler de, "Bizi imtihana sokma" demezler.
Zira imtihanda terfî-i derece var. Siz, "Yâ Rabbî, ben imtihan ehli değilim, beni imtihan etme, Habîbin iltimâsı ile, bizi bu âlemden imtihansız olarak göçür" diye dua edersiniz. "Allah imtihan ediyor" gibi sözleri aslâ konuşmamalı. Zira kim imtihan verebilir?"
mustafa11

mustafa11

Dünya Malı

"İnsan gölge peşinde koşmaz. Dünya gölge gibidir. Nasıl güneşe karşı gidilse, gölge seni takip eder, peşini bırakmazsa; güneşe arka çevirirsen, gölge öne düşer, ne kadar koşsanyetişip yakalamak kaabil olmaz. Hakka dönüp (gölge misâli dünyayı) kendine tâbi kılmalı.."
mustafa11

mustafa11

Emir Vermek

"Emir vermeye alışmayın. Ben vâlidenizden su dahi istemem. Emir vermekle sözün rûhu ölür. İhbar, emirden daha müessirdir. Misâl: "Benim oğlum sigara içmez değil mi?" gibi."
mustafa11

mustafa11

"Ene'l-Hak" Sözü

"Hallâc- Mansur'un "Ene'l-Hak" demesi "Ben hakkım" demek değil, "Ene ale'l-Hak: Ben hak üzereyim" mânâsındadır. Kur'ân-ı Kerîm ve hadîs-i şerifte te'vilât yapıyoruz da evliyaullahın sözünü neden hüsn-ü te'vil etmiyoruz?"
mustafa11

mustafa11

Esmâü'l-Husnâ'dan „Tevvâb“ İsm-i Şerîfi

„Âyet-i kerîmede, «Ondan (Allah'tan) mağfiret dile. Muhakkak ki o, tevvâbdır (tevbeleri çok kabul edendir)» (Sûre-i Nasr, 3) buyuruluyor.
"Tevvâb", Hazret-i Mevlâ'nın sıfatıdır... Tâiblerin tevbelerini kabul buyurucu ve azâbından rahmetine dönücü mânâsınadır. "Tâib", (tevbe eden) kulun sıfatıdır. Zâhiren ve bâtınen isyandan ibâdete rücu' edici demektir. Bu itibarla mü'minler iki kısımdır.
Biri, tâiblerdir ki bunlar ehl-i cennettir. Diğeri, gayr-i tâiblerdir (tevbe etmeyenler) ki, onlar meşiyyet-i ilâhîdedirler. [Yani, Cenâb-ı Hakk dilerse azâb eder, dilerse cennetine koyar.]
Bu âyet-i celîlede Resûlullah Efendimiz'e «ve's-tağfirhü» (buyurularak) istiğfarla emir, emr-i imtina'dır; çünkü, Fahr-i Kâinat Efendimiz'den günah sâdır olmamıştır ve olmaz. Öyleyse mağfiretten murâd, ümmetidir; «ümmetin için mağfiret talep et» demektir."
mustafa11

mustafa11

Nasihatler

mustafa11

mustafa11

yalniz_yolcu, post: 860182, member: 85236saolasin abi... üstzimin o güen yüzünü görmek çok güsel... emegine saglik....

allah razı olsun kardeşim....
islamaşığı

islamaşığı

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 128 mesaj

"ALLAH C.C. "üztazımıza hakiki evlat eylesin..
cümlemize şefaatlerine nail eylesin..
emeğine sağlık kardeşim"ALLAH C.C." razı olsun..
dua ile...
fetihkar

fetihkar

Yeni Üye · 8 mesaj

islamaşığı"ALLAH C.C. "üztazımıza hakiki evlat eylesin..
cümlemize şefaatlerine nail eylesin..
emeğine sağlık kardeşim"ALLAH C.C." razı olsun..
dua ile...

Layık olamasak da, talebesi olmak çok güzel!!! Allah yolundan ayırmasın!!!
*talebe-

*talebe-

Üye · 27 mesaj

mustafa11 Paylaşımın için Allah (c.C. ) razi olsun.

Üstad hazretlerinin yolunda olanlara ne mutlu...

Allah yolunda olanlara NE MUTLU....
Paylaş:

◆İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.