.......Şehvet.......

1.561 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

ibrâhim Havvâs anlatıyor. Bir gün Likam dağında idim. Bir nar ağacı gördüm ve canım çekti. Bir nar kopardım ve tadına baktım. Nar pek ekşiydi. Narı yere attım ve yoluma devam ettim. Az ileride birini gördüm. Yere serilmiş ve üzerine arılar üşüşmüştü. Adama, "Selâmun aleyküm" dedim. "Ve aleykümselam ya İbrâhim" diye karşılık verdi. "Beni nereden tanıdın" diye sordum. Şöyle dedi: "Kim 'ı bilirse ona hiçbir şey gizli kalmaz". Ona dedim ki, (c.c.) ile aranın iyi olduğunu görüyorum. Ondan seni bu arılardan kurtarmasını istemedin mi? deyince bana şu cevabı verdi: "Ben de senin (c.c.) ile aranın iyi olduğunu görüyorum. Ondan seninarı yeme isteğinden kurtarmasını istemedin mi? İnsanın nara olan düşkünlüğünden dolayı cezaı âhirette verilir. Oysa arı sokmasının cezasını insan bu dğnyada kısa bir süre için çeker. Arı sokması, insanın bedenini incitir. Fakat şehvet iğneleri kalbi yaralar." Bu söz üzerine o adamı bıraktım ve oradan uzaklaştım.
yalniz_yolcu

yalniz_yolcu

Mübarek Üye · 634 mesaj

çok etkileyici ne mutlu sehvet tuzaginda gönlünü kirletmeyene...emeine saglik.
abı_hayat

abı_hayat

yalniz_yolcuçok etkileyici ne mutlu sehvet tuzaginda gönlünü kirletmeyene...emeine saglik.

Gözlerinize sağlık...
EFECE

EFECE

Mübarek Üye · 515 mesaj

Etkileyici teşekkürler
abı_hayat

abı_hayat

EFECE, post: 863477, member: 90590Etkileyici teşekkürler

Gözlerinize sağlık...
_şimal_

_şimal_

Mübarek Üye · 3.231 mesaj

yüreğine sağlık...
elanaz 21

elanaz 21

Kıdemli Üye · 428 mesaj

çok güzel ellerinize sağlık
inam_9

inam_9

Kıdemli Üye · 271 mesaj

Bizim kayıplarımız var!
Habîb-i Edîb Efendimiz “Allah, gençliğini Hakk’a itaat yoluna bağlayan ve gayr-i meşrû şehvet peşinde olmayan genci pek beğenir.” buyurmuş ve bahtiyar bir gence bütün dünyevîlikleri unutturacak şu müjdeyi vermiştir: “Allah, kendini ibadete hasreden bir genci meleklerine gösterir; Kendisine has münezzehiyet ve mukaddesiyetiyle onunla iftihar eder ve ona şöyle der: Ey şehvetini Benim için bırakan genç! Ey gençliğini Bana adayan yiğit! Sen Benim nezdimde meleklerimin bazısı gibisin.” Şehvet gayyasına yuvarlanan, nefis cehennemine düşen, fuhuş, kumar, uyuşturucu gibi kâtillerin eline geçen her genç bizim kaybımız. Elimizden geliyorsa, bize o kayıpları da arayıp bulmak, hiç kimsenin ebedî hüsranına razı olmamak ve herkese bir kurtuluş yolu göstermek için çabalayıp durmak düşüyor
abı_hayat

abı_hayat

_şimal_, post: 863817, member: 91719yüreğine sağlık...

Gözlerinize sağlık kardeşim...
abı_hayat

abı_hayat

elanaz 21, post: 863890, member: 62565çok güzel ellerinize sağlık

Beğenmeniz beni mutlu etti.:a12:
Gözlerinize sağlık...
abı_hayat

abı_hayat

inam_9, post: 863898, member: 54443Bizim kayıplarımız var!
Habîb-i Edîb Efendimiz “Allah, gençliğini Hakk’a itaat yoluna bağlayan ve gayr-i meşrû şehvet peşinde olmayan genci pek beğenir.” buyurmuş ve bahtiyar bir gence bütün dünyevîlikleri unutturacak şu müjdeyi vermiştir: “Allah, kendini ibadete hasreden bir genci meleklerine gösterir; Kendisine has münezzehiyet ve mukaddesiyetiyle onunla iftihar eder ve ona şöyle der: Ey şehvetini Benim için bırakan genç! Ey gençliğini Bana adayan yiğit! Sen Benim nezdimde meleklerimin bazısı gibisin.” Şehvet gayyasına yuvarlanan, nefis cehennemine düşen, fuhuş, kumar, uyuşturucu gibi kâtillerin eline geçen her genç bizim kaybımız. Elimizden geliyorsa, bize o kayıpları da arayıp bulmak, hiç kimsenin ebedî hüsranına razı olmamak ve herkese bir kurtuluş yolu göstermek için çabalayıp durmak düşüyor

..........:evet:evet:evet...........
mst2005

mst2005

Kıdemli Üye · 211 mesaj

Çok güzel bir kıssa olmuş teşekkürler.
abı_hayat

abı_hayat

mst2005, post: 978084, member: 95506Çok güzel bir kıssa olmuş teşekkürler.

Rica ederim, gözlerine sağlık kardeş.

Allaha emane ol....
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.