HADİSİ ŞERİFLERİ
7.825 görüntülenme · 70 yanıt
RE: HADİSİ ŞERİFLERİ
"İnsanın değeri malı ile; alicenablığı ise, takvası iledir."
(Ahmed b. Hanbel, Müsned)
"İnsanın değeri malı ile; alicenablığı ise, takvası iledir."
(Ahmed b. Hanbel, Müsned)
B)B)SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.ALLAH(CC) RAZI OLSUN..SELAM VE DUA İLE..
"B)ÖLÜLERİNİZİN İYİLİKLERİNİ ANINIZ VE KÖTÜLÜKLERİNİ ANMAKTAN KAÇININIZB)B)((EBÜ DAVUD))B)B)B)
B)B)SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.ALLAH(CC) RAZI OLSUN..SELAM VE DUA İLE..
"B)ÖLÜLERİNİZİN İYİLİKLERİNİ ANINIZ VE KÖTÜLÜKLERİNİ ANMAKTAN KAÇININIZB)B)((EBÜ DAVUD))B)B)B)
B)Elbiselerinizi yıkayınız. Saçlarınızın fazlalıklarını kesiniz. Misvak kullanınız. (Diş temizliğine özen gösteriniz.) Süsleniniz ve temizleniniz. Çünkü İsrailoğulları bunu yapmadıkları için, kadınları (onlardan tiksinip soğumuşlar ve) meşru olmayan ilişkilere yönelmişlerdir.
Hadis (İbn-i Asakir)B)
B)Elbiselerinizi yıkayınız. Saçlarınızın fazlalıklarını kesiniz. Misvak kullanınız. (Diş temizliğine özen gösteriniz.) Süsleniniz ve temizleniniz. Çünkü İsrailoğulları bunu yapmadıkları için, kadınları (onlardan tiksinip soğumuşlar ve) meşru olmayan ilişkilere yönelmişlerdir.
Hadis (İbn-i Asakir)B)
FERİT BEY SAGOLUN BEN BU HADİSİ HİÇ DUYMAMIŞTIM.ALLAH RAZI OLSUN
ferit yazdı:
Hadis (İbn-i Asakir)B)
FERİT BEY SAGOLUN BEN BU HADİSİ HİÇ DUYMAMIŞTIM.ALLAH RAZI OLSUN
''Cennette yüz derece vardır.Her bir derecenin diğer derece ile arası,gök ile yer kadar geniştir.Firdevs bunların en yukarıda olanıdır.Cennetin dört nehri,Firdevs cennetinden çıkar.Bunun üstünde Arş vardır.Allah'tan cennet istediğiniz vakit Firdevs'i isteyin.'' :):););););)
''Cennette yüz derece vardır.Her bir derecenin diğer derece ile arası,gök ile yer kadar geniştir.Firdevs bunların en yukarıda olanıdır.Cennetin dört nehri,Firdevs cennetinden çıkar.Bunun üstünde Arş vardır.Allah'tan cennet istediğiniz vakit Firdevs'i isteyin.'' :):););););)
Rasulullah (s): ''Kalbinde zerre miktar kibir (büyüklenme) bulunan kimse asla cennete giremeyecektir.'' buyurmuştur.Bir adam: ''Kişi elbisesinin güzel olmasını,ayakkabısının güzel olmasını sever. Bu kibre girer mi ?''dedi. Rasulullah (s): ''Allah güzeldir,güzelliği sever! Kibir, haktan hoşlanmamak ve insanları küçük görmektir.'' buyurdu.;););););););)
Rasulullah (s): ''Kalbinde zerre miktar kibir (büyüklenme) bulunan kimse asla cennete giremeyecektir.'' buyurmuştur.Bir adam: ''Kişi elbisesinin güzel olmasını,ayakkabısının güzel olmasını sever. Bu kibre girer mi ?''dedi. Rasulullah (s): ''Allah güzeldir,güzelliği sever! Kibir, haktan hoşlanmamak ve insanları küçük görmektir.'' buyurdu.;););););););)
abdurahman
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
B)Aranızdan birinin kulağı çınladığı zaman bana salavat getirsin ve
"beni ananı allah da ansın" desin.B)
SELAMETLE...
B)Aranızdan birinin kulağı çınladığı zaman bana salavat getirsin ve
"beni ananı allah da ansın" desin.B)
SELAMETLE...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/4561-hadisi-serifleri · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.