Sen köle misin?

4.477 görüntülenme · 41 yanıt

Paylaş:
smmmtuba

smmmtuba

Mübarek Üye · 1.639 mesaj

İbrahim b. Edhem bir gün sahraya çıktı, bir askerle karşılaştı. Asker kendisine 'Sen köle misin?' dedi. İbrahim 'Evet' dedi. Asker 'Mâmur yerler nerede?' dedi. İbrahim (kabristanı işaret ederek) 'İşte!' dedi. Asker 'Ben mâmur yerleri istiyorum!' deyince, İbrahim 'İşte mâmur yerler kabristandır' dedi. Onun bu sözü askeri oldukça kızdırdı. Asker onun başına kırbaçla vurdu ve kendisini gerisin geriye şehre çevirdi. Arkadaşları karşılayıp hâdiseyi sorunca, asker kendilerine İbrahim'in söylediklerini haber verdi. Onlar askere dediler ki: 'Bu, Edhem'in oğlu İbrahim'dir'. Bunun üzerine asker, atından inip el ve ayaklarını öperek kendisinden özür diledi. Sonra İbrahim'den 'Sen neden askere ben köleyim dedin?' diye soruldu. İbrahim "O benden 'sen kimin kölesisin' diye sormadı, 'sen köle misin' diye sordu. Ben de Allah'ın kölesi olduğum için 'evet' dedim. Fakat o benim başımı kırbaçlayınca ben Allah Teâlâ'dan kendisi için cennet istedim". Bunun üzerine kendisine şöyle soruldu: 'Nasıl olur? O sana zulmetti, sen ona cennet istiyorsun'.

İbrahim 'Ben onun eliyle bana dokunan eziyetten ötürü mükâfât göreceğimi biliyorum. Bu bakımdan benim ondan nasibimin hayır olup da onun benden nasibinin şer olmasını istemedim!' dedi.
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtûhû vel mağfiratûhû

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
GÖKTÜRK_İSLAM

GÖKTÜRK_İSLAM

Üye · 25 mesaj

Ibret alınacak bir hikaye paylaşım için saolun.bu arada muhasebecimisiniz?
smmmtuba

smmmtuba

GÖKTÜRK_İSLAM, post: 853363, member: 64185Ibret alınacak bir hikaye paylaşım için saolun.bu arada muhasebecimisiniz?

Estağrirullah, siz de sağolun. Allahü teala cümlemize büyüklerin halleriyle kendimizi mukayese edip, düzeltme yolunda gayret etmemizi nasib etsin inşaallahü teala.

(Hayır değilim)

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
smmmtuba

smmmtuba

...................................... :) ....................................... B)

mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

Sübhanallaah!Müthiş bir paylaşım ablacım.Teşekkür ederiz.Allahü teala anlayışımızı arttırsın.Gel de aynaya bakıpta yazıklar olsun deme..
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
smmmtuba

smmmtuba

mektubat, post: 897097, member: 16903
Sübhanallaah!Müthiş bir paylaşım ablacım.Teşekkür ederiz.Allahü teala anlayışımızı arttırsın.Gel de aynaya bakıpta yazıklar olsun deme..

Amin abicim cümlemizin inşaallahü teala, biz teşekkür ederiz efendim...

Değil mi? Onlar da kul, biz de kul? :( Çoook çok alimlerin, evliyaların hayatlarını okumalı, okuyup okuyup bir de dönüp kendimize bakmalı, haddimizi bilmeliyiz...Bu nimeti kime verilerler? Verilenlerden oluruz inşaallahü teala..

smmmtuba

smmmtuba

Abdullah-ı Ensârî, şeyhülislâm idi. Hanbelî mezhebinin büyük âlimlerinden olup, çok yüksek
bir velî idi. Kerâmetleri pek çoktur. Vâzlarında Ehl-i sünneti müdâfaa eder, mezhebsizlik ve
bid'atlerin kötülüğünü anlatırdı. Allahü teâlâya kavuşmak yolunda yürümek isteyenlerin,
evliyâya ve hakîkî din âlimlerine çok bağlı olmasını isterdi. Bu yolda ilerleten vâsıtaların,
onlara olan tam muhabbet ve bağlılık oduğunu söylerdi. O büyüklere dil uzatanların
zavallılıklarını her defâsında ifâde eder ve; "Yâ Rabbî! Dostlarını öyle yaptın ki, onları

tanıyan sana kavuşuyor ve sana kavuşmayan onları tanıyamıyor. Yâ Rabbî! Her kimi felâkete
şürmek istersen, onu dostlarının, evliyânın ve gerçek İslâm âlimlerinin üzerine atarsın."

buyurmuştur.

Karaman'lı

Karaman'lı

Kıdemli Üye · 112 mesaj

maşaallah hayatımıza alacağımız bir örnek daha..
nurışığı

nurışığı

Kıdemli Üye · 479 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim
Allah Teala razı olsun çok ibret alınacak bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık
Selametle kardeşim Allah Azze ve Celle'ye emanet ol
yarensin

yarensin

Mübarek Üye · 978 mesaj

Harikaydı...emeğinize sağlık
smmmtuba

smmmtuba

Karaman'lı, post: 927728, member: 37970maşaallah hayatımıza alacağımız bir örnek daha..

Allahü teala razı olsun.

Hak teala kötülüğe karşı ihsan edebilmeyi cümlemize nasib etsin inşallahü teala.

Afiyet ve selametle kalın, dualarınızı istirham ederiz

smmmtuba

smmmtuba

nurışığıSelamün Aleyküm kardeşim
Allah Teala razı olsun çok ibret alınacak bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık
Selametle kardeşim Allah Azze ve Celle'ye emanet ol

Ve aleyküm selam ve rahmetullah

Amiiin kardeşim, Allahü teala cümlemizden razı olsun. Estağfırullah, teşekkür ederiz efendim. "Sözlerin büyüğü, büyüklerin sözüdür." Onların her halleri ibretliktir. Cenab-ı Hak cümlemize ibret ve feyz almayı nasib etsin.

Afiyet ve selametle kalın kardeşim, Allah celle şanühü emanet olun.

_ahraz_

_ahraz_

Kıdemli Üye · 264 mesaj

brahim 'Ben onun eliyle bana dokunan eziyetten ötürü mükâfât göreceğimi biliyorum. Bu bakımdan benim ondan nasibimin hayır olup da onun benden nasibinin şer olmasını istemedim!' dedi
Gerçekten çok güzeldi,tam örnek alınacak bi davranış,bize iletenlerden Allah razı olsun Cennette dost eylesin bizleri...
smmmtuba

smmmtuba

yarensinHarikaydı...emeğinize sağlık

Estağfırullah, Allahü teala razı olsun.

Büyüklerin halleri güzel, Cenab-ı Hak cümlemizi bu büyüklerin hallerine kavuşdursun inşallahü teala. Duamızı efendimiz aleyhisselam hürmetine kabul buyursun.

smmmtuba

smmmtuba

_ahraz_brahim 'Ben onun eliyle bana dokunan eziyetten ötürü mükâfât göreceğimi biliyorum. Bu bakımdan benim ondan nasibimin hayır olup da onun benden nasibinin şer olmasını istemedim!' dedi
Gerçekten çok güzeldi,tam örnek alınacak bi davranış,bize iletenlerden Allah razı olsun Cennette dost eylesin bizleri...

"Sözlerin büyüğü, büyüklerin sözüdür"

Amin Cenab-ı Hak cümlemizden razı olsun..Afiyet ve selametle kalın inşallahü teala.

"İnsan seveceği kimseyi iyi seçmeli, ona göre sevmeli..."
"Kim olduğun değil, kiminle olduğun önemlidir..."

abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

Allah razı olsun, çok güzeldi...
northerner

northerner

Kıdemli Üye · 253 mesaj

ders alınması gereken bir hikaye
paylaşım için teşekkürler
smmmtuba

smmmtuba

abı_hayat

Allah razı olsun, çok güzeldi...

Amin, Hak teala cümlemizden razı olsun. Teşekkür ederiz, Allahü tealaya emanet olun, selametle kalın. Dualarınızda bizleri de unutmayın inşallahü teala..

cemre42_

cemre42_

Aktif Üye · 73 mesaj

cok güzel anlamli bi paylasim eline saglik kardesim
smmmtuba

smmmtuba

northernerders alınması gereken bir hikaye
paylaşım için teşekkürler

Allahü teala razı olsun, biz teşekkür ederiz kardeşim. Cenab-ı Hak örnek almayı cümlemize masib ve müyesser eylesin, inşallahü teala.

Afiyet ve selametle kalın.

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.