Nefsin derdi ne zaman derman, zehiri ne zaman panzehir olur?

4.346 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
smmmtuba

smmmtuba

Mübarek Üye · 1.639 mesaj

Bir gece uyandım, virdimi (ibadetimi) yapmak için kalktım. Fakat her zamanki gibi, ibadetin zevkini alamadım. Uyumak istedim uyuyamadım; oturmak istedim oturamadım. İster istemez sokağa çıktım. Bir de sokak kenarında eski hırkaya bürünmüş bir adam gördüm. Adam beni duyunca :

- Ey ebe'l Kaasım, biraz bana yaklaş, dedi. Ben de :

- Hiç haber vermeden geldin, dedim. O :

- Hayır, ben senin kalbinin bana teveccüh etmesini Allahü teala'dan istemiştim, dedi. Ben de :

- Allahü teala isteğini yerini getirdi, söyle bakalım ne istiyorsun? dedim. O da :

- Nefsin derdi ne zaman derman, zehiri ne zaman panzehir olur? diye sordu. Ben :

-Nefis, ne zaman hevasına muhalefet ederse, o zaman derdi derman, zehiri panzehir olur, dedim.

Bunun üzerine adam nefsine dönerek " Dikkat et, yedi kere ben sana bu şekilde cevap verdim, fakat sen duymak istemedin, duydun mu iyi dinle? " dedi ve oradan uzaklaştı.

Kim olduğunu bilemedim.
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtûhû vel mağfiratûhû

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
smmmtuba

smmmtuba

- Nefsin derdi ne zaman derman, zehiri ne zaman panzehir olur? diye sordu. Ben :

-Nefis, ne zaman hevasına muhalefet ederse, o zaman derdi derman, zehiri panzehir olur, dedim.

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
cananca

cananca

Aktif Üye · 89 mesaj

Düşünüyorumda nekadar az akıl ediyoruz
acem_kizi

acem_kizi

Mübarek Üye · 891 mesaj

çok teşekkür ederim kardeşim
Enes_Bilal

Enes_Bilal

Kıdemli Üye · 238 mesaj

emeğinize sağlık...
smmmtuba

smmmtuba

acem_kizi, post: 895016, member: 91711çok teşekkür ederim kardeşim

Allahü teala razı olsun, biz teşekkür ederiz efendim.

Afiyet ve selametle kalınız.

smmmtuba

smmmtuba

Enes_Bilalemeğinize sağlık...

Allahü teala razı olsun, kalbinize selamet versin..

mst2005

mst2005

Kıdemli Üye · 211 mesaj

çok teşekkürler.
smmmtuba

smmmtuba

mst2005, post: 977369, member: 84936çok teşekkürler.

Allahü teala razı olsun, asıl ben teşekkür ederim. Kıymetli dualarınızı istirham ederiz, selametle kalın.

canancaDüşünüyorumda nekadar az akıl ediyoruz

:( Cenab-ı nefs mücadelemizde cümlemizin yardımcısı olsun. Selametle kalın.

ping_pong

ping_pong

Mübarek Üye · 691 mesaj

selamun aleykum
cok güsel bir hıkayeydı
istifade ednlerden oluruz inş...
Allah c.c razı olsun
SElam ve dua ile ...
:a12:
smmmtuba

smmmtuba

ping_pong
selamun aleykum
cok güsel bir hıkayeydı
istifade ednlerden oluruz inş...
Allah c.c razı olsun
SElam ve dua ile ...

:a12:

Ve aleyküm selam ve rahmetullah

:) Amin Allah celle celalüh cümlemizden razı olsun kardeşim, Cenab-ı Mevla cümlemizi nefsi emmaremizin şerrinden muhafaza eylesin inşallahü teala. Selametle kalın..

acmiyy

acmiyy

Kıdemli Üye · 121 mesaj

emeginize saglik selam ve dua ile
smmmtuba

smmmtuba

acmiyyemeginize saglik selam ve dua ile

Allahü teala razı olsun, sizinde gönlünüze sağlık. Selametle kalın.

Hatice-tül Kübra

Hatice-tül Kübra

Mübarek Üye · 7.329 mesaj

smmmtuba, post: 851553, member: 18214Bir gece uyandım, virdimi (ibadetimi) yapmak için kalktım. Fakat her zamanki gibi, ibadetin zevkini alamadım. Uyumak istedim uyuyamadım; oturmak istedim oturamadım. İster istemez sokağa çıktım. Bir de sokak kenarında eski hırkaya bürünmüş bir adam gördüm. Adam beni duyunca :

- Ey ebe'l Kaasım, biraz bana yaklaş, dedi. Ben de :

- Hiç haber vermeden geldin, dedim. O :

- Hayır, ben senin kalbinin bana teveccüh etmesini Allahü teala'dan istemiştim, dedi. Ben de :

- Allahü teala isteğini yerini getirdi, söyle bakalım ne istiyorsun? dedim. O da :

Bunun üzerine adam nefsine dönerek " Dikkat et, yedi kere ben sana bu şekilde cevap verdim, fakat sen duymak istemedin, duydun mu iyi dinle? " dedi ve oradan uzaklaştı.

Kim olduğunu bilemedim.

Allah razı olsun..
.................
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.