Teşrik Tekbirleri...(Güncel Tutalım İnşaALLAH.)

55.984 görüntülenme · 280 yanıt

Paylaş:
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

güncelleme............
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Allahü ekber, Allahü ekber, lâ İlâhe illallahü vellahü ekber, Allahü ekber ve Lillahilhamd''
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

güncelleme........
melike-m

melike-m

Üye · 31 mesaj

Allah razı olsun bizi bilgilendirdiğiniz için.
Rabbimin rahmeti siz kardeşimin üzerine olsun.
odtulu.seyma

odtulu.seyma

Mübarek Üye · 686 mesaj

Allah (C.C) razı olsun kardeşim.ben tamamen unutmuştum.site yönetimi maille uyarınca hatırladım burdada detaylı öğrendim.
islamiyet.gen.tr ailesinin bayramlarını kutlar büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim..
.selam ve dua ile hayırlı bayramlar
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

cümlemizden inşaALLAH.Selametle kalınız.....

melike-mAllah razı olsun bizi bilgilendirdiğiniz için.
Rabbimin rahmeti siz kardeşimin üzerine olsun.

odtulu.seymaAllah (C.C) razı olsun kardeşim.ben tamamen unutmuştum.site yönetimi maille uyarınca hatırladım burdada detaylı öğrendim.
islamiyet.gen.tr ailesinin bayramlarını kutlar büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim..
.selam ve dua ile hayırlı bayramlar
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Allahü ekber, Allahü ekber, lâ İlâhe illallahü vellahü ekber, Allahü ekber ve Lillahilhamd''
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

ekremr6

ekremr6

Yeni Üye · 3 mesaj

SElamün Aleyküm Kaan kardeşim kıymetli bilgiler vermeye devam edin inşallah . Tekbirleri getiririz İnşallah.
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

aleykümselam kardeşim.selametle kalınız.

ekremr6SElamün Aleyküm Kaan kardeşim kıymetli bilgiler vermeye devam edin inşallah . Tekbirleri getiririz İnşallah.
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

smmmtuba

smmmtuba

Mübarek Üye · 1.639 mesaj

unutmayalım inşaallahü teala :a21:
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtûhû vel mağfiratûhû

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

Sual: Teşrik tekbirleri ne zaman söylenir? Söylemek farz mıdır?
CEVAP
Kurban Bayramının arefesi günü, sabah namazından, dördüncü günü ikindi namazına kadar, hacıların ve hacca gitmeyenlerin, erkek, kadın herkesin, cemaat ile kılsın, yalnız kılsın, farz namazından sonra selam verir vermez, bir kere “Teşrik tekbir”ini okuması vaciptir. Camiden çıktıktan sonra veya konuştuktan sonra, okumak lazım değildir. İmam tekbiri unutursa, cemaat terk etmez. Erkekler, yüksek sesle okuyabilir. (Halebi-yi kebir)

Sual: Teşrik tekbiri nasıldır?
CEVAP
(Allahü ekber, Allahü ekber. La ilahe illallahü vallahü ekber. Allahü ekber ve lillahil-hamd)

Teşrik tekbirleri
Sual: Teşrik tekbirleri getirilen günlere ne denir?
CEVAP
Kurban bayramının arefesinin sabah namazından, dördüncü günün ikindi namazına kadar, 23 farz namazın akabinde, teşrik tekbiri okunur. Bu tekbir getirilen günler, Arefe, bayram ve eyyam-ı teşrik denilen üç gündür, hepsi beş gün ediyor. İlk güne Arefe, ikinci güne bayram, Zilhicce’nin 11, 12 ve 13. günü olan diğer üç güne de, eyyam-ı teşrik deniyor.
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
Bi_iznillah

Bi_iznillah

Kıdemli Üye · 299 mesaj

(Allahü ekber, Allahü ekber. La ilahe illallahü vallahü ekber. Allahü ekber ve lillahil-hamd)
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

katkılarınız için mevla razı olsun.selametle kalınız.

mektubatSual: Teşrik tekbirleri ne zaman söylenir? Söylemek farz mıdır?
CEVAP
Kurban Bayramının arefesi günü, sabah namazından, dördüncü günü ikindi namazına kadar, hacıların ve hacca gitmeyenlerin, erkek, kadın herkesin, cemaat ile kılsın, yalnız kılsın, farz namazından sonra selam verir vermez, bir kere “Teşrik tekbir”ini okuması vaciptir. Camiden çıktıktan sonra veya konuştuktan sonra, okumak lazım değildir. İmam tekbiri unutursa, cemaat terk etmez. Erkekler, yüksek sesle okuyabilir. (Halebi-yi kebir)

Sual: Teşrik tekbiri nasıldır?
CEVAP

Teşrik tekbirleri
Sual: Teşrik tekbirleri getirilen günlere ne denir?
CEVAP
Kurban bayramının arefesinin sabah namazından, dördüncü günün ikindi namazına kadar, 23 farz namazın akabinde, teşrik tekbiri okunur. Bu tekbir getirilen günler, Arefe, bayram ve eyyam-ı teşrik denilen üç gündür, hepsi beş gün ediyor. İlk güne Arefe, ikinci güne bayram, Zilhicce’nin 11, 12 ve 13. günü olan diğer üç güne de, eyyam-ı teşrik deniyor.

Bi_iznillah(Allahü ekber, Allahü ekber. La ilahe illallahü vallahü ekber. Allahü ekber ve lillahil-hamd)
mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

_KAAN_katkılarınız için mevla razı olsun.selametle kalınız.

Amin Kıymetli kardeşim.Allahü teala cümlemizden razı olsun.Muhammed Aleyhisselam'ın yolunda gidenlere selam olsun..
Fârisî mısra’ tercemesi:

Bu büyük ni’meti acaba kime verirler?
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

O kadar dikkat ettiğim halde bir kaç vakit ''unuttum''hatırda halis niyetle muhafaza edelim inşaALLAH.

ALLAH celle celaluh razı olsun kıymetli kardeşim.Selametle kalınız.....

mektubatAmin Kıymetli kardeşim.Allahü teala cümlemizden razı olsun.Muhammed Aleyhisselam'ın yolunda gidenlere selam olsun..
Fârisî mısra’ tercemesi:

Bu büyük ni’meti acaba kime verirler?
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.