Ceviz yemeniz için 10 nedeniniz var! Neler mi ???

1.253 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Mübarek Üye · 5.741 mesaj

Ceviz yemeniz için 10 nedeniniz var! Neler mi ???

Kolesterolden hiperaktiviteye, Alzheimer’dan uykusuzluğa, diyabetten felçe kadar her derdin çaresi mucize bitki cevizde gizli.

Kahramanmaraş Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez ve Yrd. Doç. Dr. Muharrem Ergun cevizin insan sağlığına faydaları konusunda bir rapor hazırladı. Dünyada ve Türkiye'de 10 yıldır yapılan klinik ve bilimsel çalışmaların sonuçlarına dayanılarak hazırlanan raporda, cevizin faydalarıyla ilgili olarak şunlar kaydedildi:

1-Cevizdeki omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, inmeyi, diyabeti, yüksek kan basıncını ve klinik depresyonu azaltıyor. Kolesterol seviyesini düşürüyor, kalp atışlarında düzensizliği önlüyor.

2-
Cevizdeki fitosteroller, kalın bağırsak, göğüs ve prostat kanseri gibi kanser türlerinden korunma sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

3-
Kolesterolün damarları tıkama aşamasında önemli bir adım olan şişme ve kızarıklığı azaltabiliyor.

4-Cevizdeki l-arginin kan damarlarının iç tarafının pürüzsüz ve düzgün olmasını sağlayarak kan-damar sistemini rahatlatıyor.

5-Beyne benzeyen ceviz, kavrama ve anlamayı geliştiriyor. Asya'da ceviz beyin gıdası kabul ediliyor ve öğrenciler, sınavlardan önce ceviz yiyerek notlarını yükseltebileceklerine inanıyor.

6-Omega-3 yağ oranı düşük çocuklarda hiperaktiflik ve davranış bozuklukları, uyku düzensizlikleri gözlemleniyor. Ceviz, bu sorunları önleyen omega-3 bakımından çok zengin.

7-Cevizdeki yağ profili, fitosteroller safra taşının önüne geçiyor.

8-Cevizdeki melatonin gece çalışan ve zaman farkından dolayı uyku düzensizliği çeken kişilerde uyuma rahatsızlıklarını ortadan kaldırabiliyor.

9-
Cevizin parkinson ve alzheimer gibi hastalıkların gelişimini erteleyebileceği veya azaltabileceği ileri sürülüyor.

10-
Ceviz, antioksidan savunmada önemli manganez ve bakır içeriyor.

Bugün

Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Dikkat ederseniz cevizin şekli insan beynini anımsatıyor....

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

evet.......
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

yememek için 1 nedenim var,
kardeşi fındıkla ikisine alerjim vardır :a10:
ama yinede yerim :a31:
bilgiler içinde teşekkür ediyorum.

hayırlı akşamlar...
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

Güzel bir paylaşaım allah razı olsun
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Hasıl ı Kelam, post: 853575, member: 86916yememek için 1 nedenim var,

hayırlı akşamlar...

:a05: geçmiş olsun....

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Hasıl ı Kelam, post: 853575, member: 86916yememek için 1 nedenim var,

hayırlı akşamlar...

bire on neden galip geliyor desenize :)

geçmiş olsun kardeşim... ne gibi alerji yapıyor..?
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

Emeğinize sağlık, güzel bir paylaşım...
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

hilal571.632bire on neden galip geliyor desenize :)

geçmiş olsun kardeşim... ne gibi alerji yapıyor..?

esasen ağacının polenlerine alerjim var sanırsam.Doktor hanım fındık ve ceviz yemeyeceksin dedi daha ben 12 yaşlarındayken.21 yaşındayım şimdi, o kadar yedim,açıkcası bir zararını görmedim daha..

ceviz yemeye devam :a21:

buyrun;

asos1907

asos1907

Kıdemli Üye · 496 mesaj

Allah razı olsun...
Herşeyi ALLAH için yap....!
Alemlerin rabbi olan ALLAH 'a teslim ol...!
akif eymen oğlumm...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.