slm
slm
#fani_dünya#, post: 851502, member: 37970tabiki bu hadis sahih bir hadistir..
"ümmetimden mazeretsiz hiç bir sebep olmadan bile bile evlenmeyen benden değildir"
bu hadisi biraz açacak olursak burda anlatılmak istenen şu yani bir kimse kadın olsun erkek olsun evlilik ile alakalı maddi,manevi,psikoloji,ailevi vs..hiç bir sorunu ve mazereti yoksa ve buna ragmen bilerek evlenmiyorsa sudan sebepsiz bahaneleriyle işte o zaman bu hadis o kişi için geçerlidir..
yoksa burda boşuna boşuna kendinizi sıkıntı sokmayın arkadaşlar hadis açık ve net bilerek evlenmeyen diyor yani kasıtlı olarak evlenmeyen birilerine sanki nisbet yaparcasına evlenmeyen benden değildir diyor..
ayrıca değinmek istediğim başka bir konu bu hadis ışıgında da şu olacak halk arasında söylenegelen bir söz vardır bilmem sizde duymuşmusunuz:
"ölene kadar evlenmeyen bakireliğini-bekarlıgını kaybetmemiş kişi ölünce direk cennetliktir"
bu söz gençlere evliliğin önemi unutturmakta evlilik kötü bişeymiş gibi gösterilmektedir..!
peygamberimiz (s.a.v) bu hadisiyle birlikte halk arasındaki bu gibi sözlerinde aslında çok boş sözler oldugunu bizim yaşamımızı halka,göre örf ,adet gelenek,göreneklere göre değilde islama,sünnete,hadise göre şekillendirmemiz
gerektiğini anlamamız dileğiyle..
vesselam..
iyide fani kardesim ben kendimden ornek vereyim evlilige karsi degilimde ama bana uygun olmadigini dusunuyorum.. cunki karakterim ev hanimligina pek te yatkin degil sanirim...bunu derken tabiki ev isleriyle mesgulum ama kendimi su anlik bi ailenin yukunu tasiyabilecekmis gibi hissetmiyorum.. okuyorum mezun olmak uzereyim doktor olucam insaallah.. azcik kendimi duzeltmem gerekiyor sabir konusunda hic kimseyi kirmak istemiyorum bide sevgi meselesinde cok takintiliyim benimle evlenecek kisinin bana karsi sevgisi yoksa ya da benim yoksa oylesine evlenemem bu benim icin cok zor,+ bu zamanda imanli beni dogru yola surukleyecek insanlar o kadar azki!...su anda dinen toparlanma donemindeyim.. tesetturude cok ciddi dusunuyorum..Allah hayirlisini versin cumleten.. ben burda bu dusuncelerimle acaba gunahmi isliyorum?