Bir Erkeğin Eş Adayından Ricası..

2.274 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
#fani_dünya#

#fani_dünya#

Kıdemli Üye · 419 mesaj

Sevgili müstakbel eş adayım…

Biliyorum diğer gelin adayları gibi çok şey isteyeceksin benden…
Ama dur dinle beni senden bir ricam var..
Ne olur …İsteme benden Madde olan her şeyi yani isteme lüzumsuz olan fuzuli eşya ve gereçleri..
Çünkü biz eşya için madde için evlenmeyeceğiz, ruhlarımız bir bedende huzur bulsun, bir yuva sıcaklığında beraber ısınalım, dinimizin emrettiklerini yuvamızdan tüm insanlığa ulaştıralım diye evleneceğiz.
Yani biz eşyaya değil eşya bize hizmet etsin diye evleneceğiz.

Bir daha söylüyorum unutma diye..

İsteme benden kilo kilo altını,yeni çıkan takımı,her yönlü makinayı..!

İste benden manevi huzuru elimden geldiğince vereyim , iste benden güzel sözler dize dize yazayım, iste benden en yanık türküleri okuyayım ,ve iste benden en anlamlı buseyi tüm sıcaklığımla hissettireyim sana..

Ne oldu?...tüm bunları istemiyor musun?..

Hâla madde diyorsun öylemi..?

Peki o halde günah benden gitti..!

Ha bak şunu söylemeden de geçemeyeceğim:
“Artık benden ne tatlı bir söz, ne bir yanık türkü, nede sıcak bir buse bekle; çünkü ben artık borçlarımızla uğraşacağım belki daha fazla mesaiye kalacağım “

Ha bu arada…

Senide eskisi gibi düşünemeyebilirim çünkü ilk sırada zihnimi meşgul eden ödemem gereken bir yığın borcumuz olacak ve geceleri senin uyumanıda seyredemeyeceğim malum borçlarımı düşünüp bir oraya bir buraya kıvranıp uyumayı bekleyeceğim…

Ve yine biliyorum senin bana olan sitemlerinde başlayacak…

“Niye bana hiç iltifat etmiyorsun?
Niye bana ilgi göstermiyorsun?
Niye bana bu kadar soğuksun?”

Şu anda bana sarf ettiğin bu sitemleri hatırlar mısın bilmem ama sana evlilik teklif ettiğimde zannedersem almıştım cevabını hemde çok basit bir cevap olmuştu:”MADDE”

Evet, sevgili eş adayım böyle bir evlilik mi?
Yoksa maddesiz ama maneviyatı bol olan bir evlilik mi?

Cevabını sabırsızlıkla bekliyorum…

Alıntı...
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

selamün aleyküm güzel bir paylaşım olmuş.zaten evlilik bir bedeb tek yürek olabilmektir.bunu başarabilene helal olsun.zor bir kavram evlilik.kolay değil.tamamen karşıdaki insana göre şekilleniyorsun o da sana göre şekilleniyor.peygamber efendimizin de sünneti.işe islam yolunda yuva kurmak gözüyle bakılırsa ne mutlu.
bende evlenirken eşimden madde talep etmedim.gelip geçici olan hiç birşey de bu saatten sonra da talep etmem.fakat kalıcı olan maneviyat kısmı her zaman talebimdir.
ÂNI YAŞA...
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

selamu aleyküm cok güzel bir paylaşım
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

Sevgili Fani_Dünya kardeşim
Üye olduğunuzdan beri mesajlarınızı takip ediyorum
Sizin bu konudaki sosyal eğilimin yanlışlığının üzerine gitmenizdeki ısrarlı tutumunuzu haklı bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim.
Yanlız şu varki kadınların fıtratında bu tür olgular herzaman vardı herzamanda olacak bize düşen aile olgusu için kontrol altında tutabilmek.
Allah'u tealanın rızasını herzaman gözetmek hanımlarımızı mutlu edelim derken ahiretimizi karatmamak.Burda de bize düşen sabır ilacını kana kana içmektir.
Selamele kardeşim
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

cok güzel bir paylaşım olmuş fani dünya kardeşim.ALLAH razı olsun
#fani_dünya#

#fani_dünya#

Kıdemli Üye · 419 mesaj

_YUSUF_Sevgili Fani_Dünya kardeşim
Sizin bu konudaki sosyal eğilimin yanlışlığının üzerine gitmenizdeki ısrarlı tutumunuzu haklı bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim.
Yanlız şu varki kadınların fıtratında bu tür olgular herzaman vardı herzamanda olacak bize düşen aile olgusu için kontrol altında tutabilmek.
Allah'u tealanın rızasını herzaman gözetmek hanımlarımızı mutlu edelim derken ahiretimizi karatmamak.Burda de bize düşen sabır ilacını kana kana içmektir.
Selamele kardeşim

yorumların için teşekkür ettim kardeşim:G

aklıma gelmişken bir evli hocamız sürekli şunu derdi" ah ah bir kadını idare etmek bir devleti idare etmekten daha zor bee" :a01:::D::D

vesselam...

ebuzer25

ebuzer25

ne diyosun fani dünya kardeşim:):):)biz okadar da zormuyuz
turojan

turojan

Yeni Üye · 9 mesaj

Çok güzel bir paylaşım gerçeekten :)
ebuzer25

ebuzer25

Selamele kardeşim

katılıyorum her ne kadar bır kadın ben madde istemem talep etmem desede malesef istiyor belkı istemıyenler cok cok istisnadır..
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

konu için teşekkürler :)

Selamele kardeşim

Teşekkürler abi :D
İnsan beğenmez.
Mihrace24

Mihrace24

Mübarek Üye · 720 mesaj

#fani_dünya#, post: 847469, member: 37970Sevgili müstakbel eş adayım…

Biliyorum diğer gelin adayları gibi çok şey isteyeceksin benden…
Ama dur dinle beni senden bir ricam var..
Ne olur …İsteme benden Madde olan her şeyi yani isteme lüzumsuz olan fuzuli eşya ve gereçleri..
Çünkü biz eşya için madde için evlenmeyeceğiz, ruhlarımız bir bedende huzur bulsun, bir yuva sıcaklığında beraber ısınalım, dinimizin emrettiklerini yuvamızdan tüm insanlığa ulaştıralım diye evleneceğiz.
Yani biz eşyaya değil eşya bize hizmet etsin diye evleneceğiz.

Bir daha söylüyorum unutma diye..

İsteme benden kilo kilo altını,yeni çıkan takımı,her yönlü makinayı..!

İste benden manevi huzuru elimden geldiğince vereyim , iste benden güzel sözler dize dize yazayım, iste benden en yanık türküleri okuyayım ,ve iste benden en anlamlı buseyi tüm sıcaklığımla hissettireyim sana..

Ne oldu?...tüm bunları istemiyor musun?..

Hâla madde diyorsun öylemi..?

Peki o halde günah benden gitti..!

Ha bak şunu söylemeden de geçemeyeceğim:
“Artık benden ne tatlı bir söz, ne bir yanık türkü, nede sıcak bir buse bekle; çünkü ben artık borçlarımızla uğraşacağım belki daha fazla mesaiye kalacağım “

Ha bu arada…

Senide eskisi gibi düşünemeyebilirim çünkü ilk sırada zihnimi meşgul eden ödemem gereken bir yığın borcumuz olacak ve geceleri senin uyumanıda seyredemeyeceğim malum borçlarımı düşünüp bir oraya bir buraya kıvranıp uyumayı bekleyeceğim…

Ve yine biliyorum senin bana olan sitemlerinde başlayacak…

“Niye bana hiç iltifat etmiyorsun?
Niye bana ilgi göstermiyorsun?
Niye bana bu kadar soğuksun?”

Şu anda bana sarf ettiğin bu sitemleri hatırlar mısın bilmem ama sana evlilik teklif ettiğimde zannedersem almıştım cevabını hemde çok basit bir cevap olmuştu:”MADDE”

Evet, sevgili eş adayım böyle bir evlilik mi?
Yoksa maddesiz ama maneviyatı bol olan bir evlilik mi?

Cevabını sabırsızlıkla bekliyorum…

Alıntı...

güzelmiş.)
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

Cok dogru bir paylasim..
Ne diyeyim dikkat kizlaaar:)
suda

suda

Kıdemli Üye · 336 mesaj

bencede çok güzel eşyayı çok abartmamak lazım