Günahlarin affolmasina sebep olan ameller

3.374 görüntülenme · 21 yanıt

Paylaş:
serap8191

serap8191

Mübarek Üye · 6.183 mesaj

Peygamber (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuş:''Mü'min kimseye ağrı,yorgunluk,üzüntü,rahatsızlık,sıkıntı,hatta huzurunu kaçıran bir diken isabet etse,ALLAH günahlarından bir kısmını örtbas edip,onlarla o günahlarını temizler.''
Peygamber (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuş:''Müslüman veya mümin bir kul,abdest almaya başlayınca yüzünü yıkadığı zaman,su ile beraber veya suyun son damlası ile beraber -gözleri ile bakarak işlediği-her günahı çıkıp gider.Ayaklarını yıkadığı zaman, yürümek sureti ile işlemiş olduğu tüm günahları su ile beraber veya suyun son damlası ile beraber yıkanıp gider.Bu kimse aldığı abdestin sonunda,tertemiz olarak günahlarından arınır.''
ALLAH'ın Rasulü (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuş:'' La ilahe illelah kelimesini inanarak söyleyen insanda hiç bir günah kalmaz.Buna benzeyen ve buna eşit hiç bir amel yoktur.
Kelime-i tevhid sözünden maksat,bu sözün gereği gibi yerine getirilmesi.Öyle ise mümin olan ALLAH'tan başkasına boyun eğmez.ALLAH'tan başkasına ta'zim etmez.Yaptığı her işi ALLAH rızası için yapar.
Peygamber (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuş:''İki müslüman karşılaştıkları zaman ,musafaha yaparlarsa,ikisininde günahları aralarında dökülür.
Rasulü Ekrem (s.a.v) Efendimiz'e
Resulellah!Birinin hayatı kısa olup,günahı nasıl çok olur ?diye soruldu.
Bunun üzerine ALLAH'ın Rasulü
''Her insan çok hata işler.Her kimin akıllı bir huyu,koruyan bir tabiatı varsa ,onlar onu korur da,günahları kendisine zarar veremez .''buyurdu
''Ey ALLAH'ın Rasulü,bu nasıl olur ?denildi.Efendimiz
''Her günah işleyişinde,beklemeden hemen tevbe ederse günahları silinirde kendisini cennete koyacak olan fazla ameli kalır''buyurdu.
Sebahat.28

Sebahat.28

Kıdemli Üye · 160 mesaj

Selamün aleyküm
Allah razi olsun
Güzel bir paylasim
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm.
Allah razı olsun,sevabınıza yazsın inşallah.selam ve dua ile......
hk8506

hk8506

Kıdemli Üye · 229 mesaj

Allah(cc) razı olsun kardeşim
çok güzel bir paylaşımdı
bizde faydalandık
selametle kalın.....
Bi_iznillah

Bi_iznillah

Kıdemli Üye · 299 mesaj

allah razi olsun çok güzeldi....
serap8191

serap8191

Sebahat.28, post: 845971, member: 86561Selamün aleyküm
Allah razi olsun
Güzel bir paylasim

aleykum selam.ALLAH hepimizden razı olsun inşallah.ALLAH'a emanet olun.
serap8191

serap8191

Nur_u Secde, post: 845991, member: 62491selamün aleyküm.
Allah razı olsun,sevabınıza yazsın inşallah.selam ve dua ile......

Aleykum selam.RABBİM inşallah hepimizden razı olsun.umarım hepimize sevap yazsın.ALLAH'a emanet olun.
serap8191

serap8191

hk8506, post: 846008, member: 86801Allah(cc) razı olsun kardeşim
çok güzel bir paylaşımdı
bizde faydalandık
selametle kalın.....

ALLAH hepimizden razı olsun kardeşim.Sizde selametle kalım.ALLAH'a emanet olun
serap8191

serap8191

Bi_iznillah, post: 846024, member: 87927allah razi olsun çok güzeldi....

ALLAH hepimizden razı olsun inşallah.sağolun.ALLAH'a emanet olun.
BULENT TUNALI

BULENT TUNALI

Mübarek Üye · 2.307 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM EMEĞİNE SAĞLIK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.ALLAH ECİR VE SEVABINI VERSİN İNŞALLAH SELAM VE DUA iLE
DÜNYA İŞLERİ ZOR.AHİRET İŞLERİ KOLAY GELİYORSA.O ZAMAN CENNETLİKSİN
serap8191

serap8191

BULENT TUNALI, post: 847336, member: 56130SELAMÜN ALEYKÜM EMEĞİNE SAĞLIK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.ALLAH ECİR VE SEVABINI VERSİN İNŞALLAH SELAM VE DUA iLE

aleyküm selam.çok teşekkür ederim.RABBİM inşallah burdaki tüm kardeşlerime misli misli sevaplar yazar.okuyanlarada yazanlarada.ALLAH'a emanet olun.
inam_9

inam_9

Kıdemli Üye · 271 mesaj

GERçEK TEVEKKüL

Vaktiyle zeki, çalışkan bir medrese (üniversite) talebesi, rüyasında çok sevdiği, feyz aldığı, bağlandığı hocasının cehennemlik olduğunu gördü Rüyayı ilk gördüğünde sıradan bir rüya diye aldırmadı Ama aynı rüyayı birkaç defa üst üste görünce gerçekçi bir rüya olarak yorumladı ve bundan dolayı üzüntüye kapıldı üzüntüsü dışardan da farkedilecek haldeydi Herkes gibi hocası da bunu gördü ve sordu:

- Oğlum senin neyin var, son günlerde yüzün hiç gülmüyor?

Delikanlı başlangıçta söylemek istemeyip geçiştirmeye çalıştıysa da ısrar karşısında açıklamak zorunda kaldı:

- Hocam, ben kaç defadır rüyamda sizin cehennemlik olduğunuzu görüyorum ve buna çok üzülüyorum

Hoca öğrencisine ve onun şahsında herkese ibret olacak şu açıklamada bulundu:

- Oğlum, ben senin gördüğün rüyayı (kendimin cehennemlik olduğunu) kırk yıldır görüyorum Ama yine de ümitsiz ve isyankâr değilim Doğru bildiğim yolda yürüyor, Allah'a kulluğumu eksiksiz yerine getirmeye çalışıyorum Bana düşen de budur Gerisi Allah'ın bileceği iştir
serap8191

serap8191

inam_9, post: 847447, member: 85236GERçEK TEVEKKüL

Vaktiyle zeki, çalışkan bir medrese (üniversite) talebesi, rüyasında çok sevdiği, feyz aldığı, bağlandığı hocasının cehennemlik olduğunu gördü Rüyayı ilk gördüğünde sıradan bir rüya diye aldırmadı Ama aynı rüyayı birkaç defa üst üste görünce gerçekçi bir rüya olarak yorumladı ve bundan dolayı üzüntüye kapıldı üzüntüsü dışardan da farkedilecek haldeydi Herkes gibi hocası da bunu gördü ve sordu:

- Oğlum senin neyin var, son günlerde yüzün hiç gülmüyor?

Delikanlı başlangıçta söylemek istemeyip geçiştirmeye çalıştıysa da ısrar karşısında açıklamak zorunda kaldı:

- Hocam, ben kaç defadır rüyamda sizin cehennemlik olduğunuzu görüyorum ve buna çok üzülüyorum

Hoca öğrencisine ve onun şahsında herkese ibret olacak şu açıklamada bulundu:

- Oğlum, ben senin gördüğün rüyayı (kendimin cehennemlik olduğunu) kırk yıldır görüyorum Ama yine de ümitsiz ve isyankâr değilim Doğru bildiğim yolda yürüyor, Allah'a kulluğumu eksiksiz yerine getirmeye çalışıyorum Bana düşen de budur Gerisi Allah'ın bileceği iştir

selamun aleyküm.bu yazı gerçekten çok güzel bende okumuştum.RABBİM bizi doğru yolda ilerleyenlerden olmayı nasip eylesin hep inşallah.biz elimizden geleni yaparız taktir RABBİM'in.ALLAH'a emanet olun.
harbi kartal

harbi kartal

Üye · 12 mesaj

allah razı olsun kardeşim
siyah peçe

siyah peçe

Kıdemli Üye · 485 mesaj

allah razı olsun.gene bizlere sayısızca mujdeler var!!!!!
aysin34

aysin34

Üye · 31 mesaj

Allahh razı olsunn inş hadisteki gibi her abdestte gunahlarımızı rabbimiz affedıyordur..
serap8191

serap8191

harbi kartal, post: 847717, member: 81355allah razı olsun kardeşim

selamun aleyküm.ALLAH sizdende razı olsun inşallah.ALLAH'a emanet olun.
serap8191

serap8191

siyah peçe, post: 847740, member: 20924allah razı olsun.gene bizlere sayısızca mujdeler var!!!!!

selamun aleyküm.ALLAH hepimizden razı olsun inşallah.evet RABBİM'den hiç bir şekilde umudu kesmemek lazım.RABBİM bize hep güzellikleri müjdeliyor.ALLAH'a emanet olun.
serap8191

serap8191

aysin34, post: 847750, member: 85236Allahh razı olsunn inş hadisteki gibi her abdestte gunahlarımızı rabbimiz affedıyordur..

selamun aleyküm kardeşim.RABBİM o kadar affediciki o kadar büyük ki.ALLAH hepimizden razı olsun.ALLAH'a emanet olun.
engin_60

engin_60

Yeni Üye · 1 mesaj

selamun aleykum kardesim allah razı olsun allahu teala sizin gibi kalbi temiz insanları basımızdan eksik etmesin tüm müslümanların cuması hayırlı olsun allaha emanet olun
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.