EY! yolcu hayata 5 dak.ara
3.421 görüntülenme · 37 yanıt
yalniz_yolcu, post: 859416, member: 37970çok güzelmis ablacim saolasin...begeniyle izladim...
teşekkür ederim. kardeşim.. :)
Guo1903, post: 859474, member: 89856Çok farklı bişey olmuş.. Sanırım yapan kişi baya uğraşmış ama uğraştığına değecek güz el bir eser çıkarmış.. Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.. Selam ve Dua ile...
evet çok uğraşmışa benziyor..
ben teşekkür ederim kardeşim
selam ve dua ile
T.Nur, post: 860561, member: 69715cok güzel bir paylaşım ama slaytın içindeki yazılar keşke biraz daha büyük olsaydı herkez okumayabilir ama cok anlamlı emeğine sağlık.. selam ve dua ile
teşekkür ederim kardeşim ..
evet haklısınız aslında videonun altına yazabilirdim...
yaza bilirsem öyle yaparım inşaALLAH..;)
selam ve dua ile
inam_9, post: 859653, member: 65940ömrün kadar kıymetli bir şeyin yokken,yıne de
onu zayi ediyorsun!
şeytan kadar büyük bir düşman yokken,
ona itaat ediyorsun..
Nefse uymaktan daha zararlı bir şey yokken,
onunla dost oluyorsun..
Ey gafil! Allah korkusundan akan yaşlar nerede?
Ey işyana kosan insan!
Ne kadar cahil olduğunu farkındamısın?
Biraz müddetin olduğu için ölümün seni unuttuğunu
sanıyorsan,aldanıyorsun.
ölmüşlerin unuttuğun gibi,
sende ölecen,ve unutulacaksin…
ve hayata kalanlar da,
senin düşdüğün hataya düşecekler”..
(abdülkadir geylani hz.)
ölümü hep bize ulaşamayacağını,
bizden uzak olduğunu saniyoruz.
Oysa ecel hep yanımızda,
ecel melekleri rabbinden bir emir bekliyorlar…
o zaman,benim,senin,onu sırası gelecek…
fakat,nefsimiz bunu anlamamızı,
idrak etmemizi,
işin ciddiyetini görmemizi
engeliyor..
Oysa…
ey dünya müptelası nefsim!
çıkar artık dünyayı kalbinden,
kendini başı boş mu sandın?
Neden ölümü unutuyorsun?
Zira “mutlaka her nefis ölümü tadacaktır”
buyuruyor rabbimiz…
bülbül,gülün solduğunu görünce,
göz yaş döker,
ağlarmış…
selam ve dua ile ...
Hayırlı günler diliyorum
degerli katkınız için teşekkürler kardeşim ...
ölüm en çok unuttugumuz ...gerçek...
rabbim razı olsun
selam ve dua ile
CANAN25, post: 859762, member: 88924gerçekten çok güzeldi paylaşımın için sağol
teşekkür ederrim kardeşim..
bayramınız mübarek olsun..
selam ve dua ile
aminenur, post: 843946, member: 20924[medya]
Ve hüvellezi ahyaküm sümme yümitüküm sümme yuhyiküm innel insane le kefur
Size hayatı veren de odur, sonra sizi öldürür, sonra sizi yine diriltir, hakıkat insan çok nankördür
(HAC suresi 66. ayet)
Kıyamınla kıyametini baslatıyorsun. Kalk ayaga. Kıbleye yonel. Tekbir getir. "Allahuekber. ."
Ayagina takilan, yolunu kesen, emellerini yok eden, hayallerini engelleyen ne varsa, hepsinden daha büyüktür O (c.c).
Ayagina takilani kaldiracak inceligi, emellerini gerceklestirecek sefkati, seni hayallerine eristirecek gucu O'nun buyuklugunde bulacaksin.
Bunu bilerek, teslim ol Rabbine, kaygilarini ve korkularini rahmetinin kucagina birak usulca.
Kaldir ellerini ve bir gun nasilsa huzurunda hareketsiz kalacak bu bedeni, butun hucreleriyle O'na teslim et. Ayaga kalk ve "buradayim ey Rabbim" de. "Evinden kacan kulun, yuvadan ucan kolen yine Sana geldi.
Buradayım! Geldim! Huzurundayım!
Ayagina takilan, yolunu kesen, emellerini yok eden, hayallerini engelleyen ne varsa, hepsinden daha büyüktür O (c.c).
Ayagina takilani kaldiracak inceligi, emellerini gerceklestirecek sefkati, seni hayallerine eristirecek gucu O'nun buyuklugunde bulacaksin.
Bunu bilerek, teslim ol Rabbine, kaygilarini ve korkularini rahmetinin kucagina birak usulca.
Kaldir ellerini ve bir gun nasilsa huzurunda hareketsiz kalacak bu bedeni, butun hucreleriyle O'na teslim et. Ayaga kalk ve "buradayim ey Rabbim" de. "Evinden kacan kulun, yuvadan ucan kolen yine Sana geldi.
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu:(
sayfa 1 deki,değerli imam-9;paylaşımın güzeldi.inşallah ders ve ibretle okuyup anlayabilenlerden olurum ve oluruz. selam ve baki dualarımla..
sayfa 1 deki,değerli imam-9;paylaşımın güzeldi.inşallah ders ve ibretle okuyup anlayabilenlerden olurum ve oluruz. selam ve baki dualarımla..
"O ALLAH Kİ,YARATANDIR,KUSURSUZCA VAR EDENDİR,'ŞEKİL VE SURET' VERENDİR.
EN GÜZEL İSİMLER O'NUNDUR.GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBİH ETMEKTEDİR.O,AZİZ,HAKİMDİR."
(HAŞR SURESİ,24)
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 230
- Ödül
- 63
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
selamünaleyküm kardeşim;
Özellikle eklenti olan görüntüyü izledim herşeyi anlatıyordu.Emeğinize sağlık olsun.Selametle kalınız.
Özellikle eklenti olan görüntüyü izledim herşeyi anlatıyordu.Emeğinize sağlık olsun.Selametle kalınız.
selamunaleykum amıneneur kardeşim
emeğıne sağlık
slaytı ızleyınce farklı duygulara kapıldım
anlayamadığım bazı yerlerı oldu
ıznınle acmak ısterım
şu kısmı aldım
Mutluluk ve istek bir arada olamazlar
Öncelikle hiç bir şeyden korkma ve isteme ..çünkü isteklerin ve korkuların seni esir edecek olan,kendi içinde beslediğin düşman ordularıdır
Onu besleyen en güçlü şey hayallerin ve beklentilerindir
Hayalin seni birçok güzellikle aldattığı vakit.ona kapılma düşün ve çözmeye çalış
“ey hayalim sen nesin ve bana ne veriyorsun
mutluluk ve ıstekler bır arada olmaz
pekı ısteklerımız ıcın gayret etmıcek mıyız acaba
mesela ben cok cabalar kı bu ıstekten kastım lüks hayat değıldır yanlış anlaşılmasın
aşırı hayalperestlık sonunda hüsranla bıter ve ıncıtır
burası tamam
pekı hepımızın hayalı yok mudur ?
benım var mesela
:)
aslında kımbılır belkı de kastın burda gercek yaşamaı olduğı gıbı kabul etmek
elımızdekılerın farkında olmak burası cok anlamlıydı
bır dal ıle neler anlatılmış burası da o guzel anlatılmış
yorumum bıraz uzun oldu kusura bakma:)
düşüncelerımı anlatmak ıstemıştım
emeğıne sağlık canım kardeşim
allaha emanet ol
emeğıne sağlık
slaytı ızleyınce farklı duygulara kapıldım
anlayamadığım bazı yerlerı oldu
ıznınle acmak ısterım
şu kısmı aldım
Mutluluk ve istek bir arada olamazlar
Öncelikle hiç bir şeyden korkma ve isteme ..çünkü isteklerin ve korkuların seni esir edecek olan,kendi içinde beslediğin düşman ordularıdır
Onu besleyen en güçlü şey hayallerin ve beklentilerindir
Hayalin seni birçok güzellikle aldattığı vakit.ona kapılma düşün ve çözmeye çalış
“ey hayalim sen nesin ve bana ne veriyorsun
mutluluk ve ıstekler bır arada olmaz
pekı ısteklerımız ıcın gayret etmıcek mıyız acaba
mesela ben cok cabalar kı bu ıstekten kastım lüks hayat değıldır yanlış anlaşılmasın
aşırı hayalperestlık sonunda hüsranla bıter ve ıncıtır
burası tamam
pekı hepımızın hayalı yok mudur ?
benım var mesela
:)
aslında kımbılır belkı de kastın burda gercek yaşamaı olduğı gıbı kabul etmek
elımızdekılerın farkında olmak burası cok anlamlıydı
bır dal ıle neler anlatılmış burası da o guzel anlatılmış
yorumum bıraz uzun oldu kusura bakma:)
düşüncelerımı anlatmak ıstemıştım
emeğıne sağlık canım kardeşim
allaha emanet ol
aleykum selam güzel ablam burda hırstan bahsediyor...
çok hırslı olmak insanı her zaman mutsuz eder çünkü sizinde bildiginizgibi hiç birşey istedsigi gibi tam olmaz tatmin etmez... isteklerde ölçülü olmalı... şimdi ben bir yatım olsa diye hayal kursam bunu kafamda büyütsem büyütsemm.. olmayacak bir hayal degilmi .. şuan için.. bir zaman sonra artık mutsuz olacagım .. çünkü isteklerimi
elde edememişim... ablacıgım...
slaytta geçen sözler degilde aslında.. vurgulana odaklanmalı diye düşünüyorum o yüzden altına başka sözler ekledim.. ;)
çok hırslı olmak insanı her zaman mutsuz eder çünkü sizinde bildiginizgibi hiç birşey istedsigi gibi tam olmaz tatmin etmez... isteklerde ölçülü olmalı... şimdi ben bir yatım olsa diye hayal kursam bunu kafamda büyütsem büyütsemm.. olmayacak bir hayal degilmi .. şuan için.. bir zaman sonra artık mutsuz olacagım .. çünkü isteklerimi
elde edememişim... ablacıgım...
slaytta geçen sözler degilde aslında.. vurgulana odaklanmalı diye düşünüyorum o yüzden altına başka sözler ekledim.. ;)
Kıyamınla kıyametini baslatıyorsun. Kalk ayaga. Kıbleye yonel. Tekbir getir. "Allahuekber. ."
ablacıgım bu sözler...ile o görüntüyü birleştirelim ;) inşaALLAH
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/44745-ey-yolcu-hayata-5-dak-ara · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Yolcu Toolbar - Yolcu Araç Çubuğu Bilgisayar Programları 2 cevap
- HEY yolcu NEREYE!! Derleme - Makale 13 cevap
- Yolcu uçağı düştü: 56 ölü Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 30 cevap
- ==yolcu== Şiirler 18 cevap
- kaza,teravih ve yolcu namazları hakkında Dini sohbet 1 cevap
- Yolcu Dini Hikayeler 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.